Ketem Sabit Noktasında Sökelileri Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Ketem Sabit Noktasında Sökelileri Bekliyor

Ketem Sabit Noktasında Sökelileri Bekliyor

Söke Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) adını daha çok mobil merkezi ile duyurdu.

11.08.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) adını daha çok mobil merkezi ile duyurdu.

Aydın ili genelinde olduğu gibi Söke'de de gerçekleştirdiği mobil taramaları ile dikkat çeken KETEM, yaklaşık üç aydır Söke'de oluşturulan sabit merkezinde hizmet veriyor. Ticaret Odası binası altında eski SGK binasında hizmet veren Söke KETEM, Sökelilerden ilgi bekliyor.

"Erken Teşhis Hayat Kurtarır" sloganıyla hizmet veren KETEM'de taramalar ücretsiz yapılıyor. Merkezde 30-65 yaş aralığındaki kadınlara yönelik Rahim Ağzı Kanseri taraması, 40-69 yaş aralığındaki Kadınlara yönelik meme kanseri taraması, 50-70 yaş aralığındaki tüm vatandaşlara yönelik bağırsak kanseri taraması yapılıyor.

Konu ile ilgili görüşlerini aktaran merkez doktoru Günay Güvenç "Merkezimiz henüz yeni ve kendimizi tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Tamamen ücretsiz olarak hizmet veren merkezimizde ülkemizde en yaygın görülen kanser türleri ile ilgili erken teşhis çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Bir devlet kurumu olduklarının altını çizen Güvenç "Vatandaşlarımız hiç bir ücret ödemeden bu taramaları merkezimizde yaptırabilirler. Unutulmaması gereken en önemli nokta erken teşhisin hayat kurtardığıdır" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ketem Sabit Noktasında Sökelileri Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement