Yeni KHK ile 1 Ay Önce Ölen İşçi de İhraç Edildi - Son Dakika
Güncel

Yeni KHK ile 1 Ay Önce Ölen İşçi de İhraç Edildi

Yeni KHK ile 1 Ay Önce Ölen İşçi de İhraç Edildi

Bugün çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Nusaybin Belediyesi'nden ihraç edilenler arasında yaklaşık bir ay önce yaşamını yitiren Belediye işçisi Mehmet Kargı da var.

22.11.2016 12:41  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümetin Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında bugün çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu görevlilerinin isimleri ve çalıştıkları kurumlar açıklanırken, Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde 108 kadrolu çalışandan 57'sinin ihraç edildi. Kamu kuruluşlarında ihraç edilenlerden en çok etkilenen belediyelerden biri de Mardin'in Nusaybin ilçe belediyesi oldu. Toplam 133 kadrolu memur ve işçisi bulunan Nusaybin Belediyesinden bugün çıkarılan KHK ile 73 kişi ihraç edildi. İhraç edilenler arasında ise yaklaşık bir ay önce yaşamını yitiren Belediye işçisi Mehmet Kargı da var.

KHK BUGÜN YAYIMLANDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan KHK ile terör örgütleri ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle kamu görevinden ihraç edilen memur, işçi ve sözleşmeli personellerin isimleri ve çalıştığı kurumlar yayımlanırken, il belediyelerine kayyum atanan Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Tunceli, Batman ve Siirt merkez ve ilçe belediyelerinden toplam 657 kişinin ihraç edildiği belirtildi.

KAYAPINAR'DA 108 KADROLU İŞÇİDEN 57'Sİ İHRAÇ EDİLDİ

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde toplam 108 kadrolu işçi ve memurun bulunurken, KHK ile bunların 57'si ihraç edildi. KHK ile kadrolu personelinin yarısından fazlasını kaybeden Kayapınar Belediyesinde, kadrolu olan 5 Belediye Başkan Yardımcısının da ihraç edildiği belirtildi. Kayapınar Belediyesinde kadrolu Belediye başkan Yardımcısı kalmazken, İmar müdürlüğünde de müdür dahil 7 kişinin ihraç edildiği belirtildi.

NUSAYBİN'DE 1 AY ÖNCE ÖLEN İŞÇİ DE İHRAÇ EDİLDİ

Kamu kuruluşlarında ihraç edilenlerden en çok etkilenen belediyelerden biri de Mardin'in Nusaybin ilçe belediyesi oldu. Toplam 133 kadrolu memur ve işçisi bulunan Nusaybin Belediyesinden bugün çıkarılan KHK ile 73 kişi ihraç edildi. Daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Nusaybin Belediye başkanı Sara Kaya, ihraç edilenler arasında yaklaşık bir ay önce yaşamını yitiren Belediye işçisi Mehmet Kargı'nın da adının bulunduğu belirterek, 1 yıldır kanser tedavisi gören ve emekli olan bazı kişilerin adlarının da listede yer aldığını söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesinde 10 ilçede görev yapan İtfaiye ve su ile kanalizyasyon ekipleri dahil olmak üzere toplam 480 kadrolu ve sözleşmeli memur ve işçi bulunurken, bugünkü KHK ile 177'si ihraç edildi. Kızıltepe Belediyesinden de, 64 işçi, memur, mühendis, tekniker ihraç edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeni KHK ile 1 Ay Önce Ölen İşçi de İhraç Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement