Khk Kapsamında Görevlendirme Yapılan Belediyeler - Son Dakika
Güncel

Khk Kapsamında Görevlendirme Yapılan Belediyeler

Khk Kapsamında Görevlendirme Yapılan Belediyeler

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirilen Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim'in danışmanı olarak bölgede inceleme yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Gittik ilk tespitlerimizi yaptık. Günde üç saat Hakkari'ye içme suyu veriliyor.

05.12.2016 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirilen Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim'in danışmanı olarak bölgede inceleme yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Gittik ilk tespitlerimizi yaptık. Günde üç saat Hakkari'ye içme suyu veriliyor. Bunu 24 saate çıkarabilecek dört tane yeni su kaynağı tespit ettik. Su kaynaklarıyla ilgili İller Bankası'yla görüşmeler yaptık. Devlet Su İşleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler sağladık. Su kaynağının getirilmesi ile ilgili çok hızlı inşaat aşamasına geçildi. Yakın bir tarihte inşallah Hakkari'yi suya kavuşturacağız." dedi.

Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta Hakkari'ye giderek Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ile tespitlerde bulunduklarını belirtti.

Kentin engebeli araziye sahip olduğundan güvenlik sorunlarının da bulunduğuna dikkati çeken Keleş, şöyle devam etti:

"İhtiyaç anlamında çok göz ardı bırakılmış kentlerden bir tanesi. Gittik ilk tespitlerimizi yaptık. Günde üç saat Hakkari'ye içme suyu veriliyor. Bunu 24 saate çıkarabilecek dört tane yeni su kaynağı tespit ettik. Su kaynaklarıyla ilgili İller Bankasıyla görüşmeler yaptık. Devlet Su İşleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler sağladık. Su kaynağının getirilmesi ile ilgili çok hızlı inşaat aşamasına geçildi. Yakın bir tarihte inşallah Hakkari'yi suya kavuşturacağız. Bu da bizim orada yapmış olduğumuz çalışmalardan kaynaklı."

Keleş, Hakkari'de şehrin içerisinden geçen derenin rehabilitasyon çalışması için Devlet Su İşleri ile görüştüklerini ve çalışmaların başladığını da vurguladı.

Keleş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hakkari'de atık su arıtma tesisi yok, bu konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüştük. Atık su arıtma tesisi kuruyoruz Hakkari'ye. Hakkari merkezde karayollarına ait çok büyük bir arazi var. Bu arazinin Hakkari Belediyesine devredilmesini ve belediye tarafından park yapılması konusunda bir çalışma var. Bunu da İstanbul Belediyesi üstlendi. Bu yaz Hakkari'de 35 kilometre asfalt dökülecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kanalizasyon ve içme şuyu şebekesinde ciddi bir iyileştirme yapıyor. Biz de ayda bir gitmek suretiyle bu işlere rehberlik edeceğiz."

Kayyumların başarılı olmasının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Keleş, şunları kaydetti:

"Bölge riskli bir yer, her tarafta bombalar ve silahlar patlıyor. Görev kutsaldır. Bir güvenlik sorunu çok açık belli ancak korkarak yaşanmaz. Hakkari'de sokaklarda vatandaşları selamladık, esnaf ziyareti yaptık. Dağlarda teröristlerin gezdiği alanlarda su kaynakları aradık. Bunları da birilerinin yapması gerekiyor. Dolayısıyla Hakkari'de çok güzel görevler icra edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Khk Kapsamında Görevlendirme Yapılan Belediyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement