Kıbrıs Barış Harekatı 40 yaşında (2) - - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs Barış Harekatı 40 yaşında (2) -

Kıbrıs Barış Harekatı 40 yaşında (2) -

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40'ıncı yılı dolayısıyla Türkiye'nin bazı illerinden ve yurt dışından gelen yaklaşık 200 Kıbrıs gazisi, aileleriyle birlikte Kartal Şehitliği'ni ziyaret ettikten sonra 40 yıl önce görev yaptıkları 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nı gezdi.

20.07.2014 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40'ıncı yılı dolayısıyla Türkiye'nin bazı illerinden ve yurt dışından gelen yaklaşık 200 Kıbrıs gazisi, aileleriyle birlikte Kartal Şehitliği'ni ziyaret ettikten sonra 40 yıl önce görev yaptıkları 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nı gezdi.

Kent merkezindeki Kartal Şehitliği'nde dua edip fotoğraf çektiren gaziler daha sonra 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nı ziyaret etti. Gaziler burada, ellerinde Türk ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrakları bulunan askerler tarafından "Türkiyem" şarkısı eşliğinde karşılandı.

Araçlarından inen gaziler gözyaşları içinde askerlere sarıldı. Bahattin Çelik isimli Kıbrıs gazisi bir askerin elinde tuttuğu bayrağa ve askere sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Askerleri görünce çok duygulandığını ifade eden Çelik, "Allah Türk askerinin güç ve kuvvetini artırsın. Bizlere bir daha savaş göstermesin" diye dua etti.

Tugay'daki Şehitlik Anıtı'na çelenk bırakan, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okuyan gaziler, daha sonra şeref defterini imzalayarak, Kıbrıs ve iç güvenlik şehitleri için oluşturulan müzeyi gezdi.

- "Yuvanıza hoşgeldiniz"

Tugay'daki askerler gaziler için dağcılık faaliyetleri ve sızma parkurunda gösteri yaptı.

1'inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, yaptığı konuşmada, "Öncelikle hepiniz yuvanıza hoşgeldiniz. Burası sizin ömrünüzün geçtiği, hayatınızı ortaya koyduğunuz, çocuklarınızı belki de bir daha görmeme pahasına 19 Temmuz gecesi buradan otobüslere binerek dualar eşliğinde havaalanına intikal ettiğiniz gerçek yuvanızdır, burası size aittir" diye konuştu.

Kendilerinin bu yuvanın emanetçileri, nöbetçileri olduklarını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Sizleri Tugayı'mızda görmekten, mehmetçiklerimizle birlikte sizleri kucaklamaktan bu kutsal ocakta, bu nizamiyede sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kahraman gazilerimiz 20 Temmuz 1974 tarihinde Kayseri'den uçaklara binerek Kıbrıs'a paraşütle indiniz ve oradaki yurttaşlarımızın, soydaşlarımızın çilelerine, uğradıkları zulümlere, haksızlıklara göğsünüzü siper ederek oradaki insanları barış ve özgürlüğe kavuşturdunuz. Sizlerin sayesinde bugün Kıbrıs'ta huzur, güven, barış var. Orada bir Türk varlığı var. Devam eden, bekası sağlanmış huzur ve mutluluğu sağlanmış, refah ve huzur seviyesi her geçen gün artan bir Türk varlığından bahsedebiliyoruz. Bu, sizlerin kahramanlıkları, sizlerin göstermiş olduğu fedakarlıklar sayesindedir. Bu yüzdendir ki şehit ve gazilerimize ne yapsak zannediyorum yeterli olmaz."

Gaziler, Aydın'ın konuşmasını gözyaşları içinde dinledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıbrıs Barış Harekatı 40 yaşında (2) - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement