Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yıl Dönümü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere Türkiye ve çeşitli ülkelerden birçok konuk KKTC’ye gelecek "20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı" dolayısıyla birçok etkinlik ve tören düzenlenecek.

17.07.2014 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü tören ve etkinliklerine kutlanacak.

Kıbrıs Türk halkını özgürlüğe kavuşturan 20 Temmuz 1974'teki harekatın yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere Türkiye ve çeşitli ülkelerden birçok konuk KKTC'ye gelecek. "20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı" nedeniyle başkent Lefkoşa ve tüm ilçelerde törenler düzenlenecek, çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

19 Temmuz'da KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami tarafından başlatılacak "Bisikletle Barış Turu" düzenlenecek. Etkinlik Dışişleri Bakanlığı'ndan başlayacak ve Girne Pia Bela Oteli'nde tamamlanacak. 40 yaş üstü veteranlar Masa Tenisi Turnuvası ise Lefkoşa Federasyon Binası'nda yapılacak. Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi'nde Okçuluk Barış Yarışması gerçekleşecek ve Mehteran Birliği, Girne Atatürk Anıtı'nda konser verecek.

Yeni Erenköy Limanı'nda "Zıpkın ve Olta ile Balık Avlama Yarışması" 20 Temmuz sabahının ilk etkinliği olacak. Daha sonra Girne 20 Temmuz Kordonboyu Sokak'ta bulunan Atatürk Anıtı'nda Beşiktaş Belediyesi Bandosu, Güzelyurt'ta ise Mehteran Takımı konser verecek. Atletizm Federasyonu, "20 Temmuz Yol Koşusu" düzenleyecek. Koşu, Yavuz Çıkarma Plajı-Girne Atatürk Büstü güzergahında yapılacak.

Altınbaş Holding Başkanı Vakkas Altınbaş, Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye'ye yüzme mesafesi kadar yakın olduğunu göstermek amacıyla Anamur'dan Girne'ye yüzecek. Vakkas Altınbaş, Anamur'dan Girne'ye 40 saatte yüzecek. Yarın başlayacak yüzme maratonu 20 Temmuz'da sona erecek.

Türk Yıldızları -

Kutlamalar çerçevesinde Girne'de Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı Solo Türk ve Türk Yıldızları bu yıl da gösteri sunacak. Solo Türk gösterisi saat 18.00'de, Türk Yıldızları'nın gösterisi ise 18.30'da başlayacak.

Bu yıl 5'inci kez düzenlenecek "Şafak Nöbeti" ise Yavuz Çıkarma Plajı'nda 19 Temmuz'u 20 Temmuz'a bağlayan gece gerçekleştirilecek. Etkinlikte sanatçı Zuhal Olcay sahne alacak. Olcay'a Burçin Büke piyanosu ve yazar-müzisyen Kürşat Başar saksafonuyla eşlik edecek.

Nöbette, 40 yıl önce Yavuz Çıkarma Plajı'na ayak basan 50. Alay tekrar aynı sahile gelecek ve sahilde sancaklarını açarak mücahitlerle buluşacak. İstanbul'dan gelen 110 kişilik kadrosuyla dünyanın en kalabalık Mehteran Bölüğü de Şafak Nöbeti'ne katılacak.

Şafak Nöbeti bu yıl da geleneksel meşale yürüyüşüyle devam edip, şafak saatindeki havai fişek gösterisi ve dualar edilip sabah ezanının okunması ile sona erecek. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement