Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yıl Dönümü - Son Dakika
Politika

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yıl Dönümü

TBMM Başkanı Çiçek: "Kıbrıs adasında, halen iki halk ve iki devlet bulunmaktadır.

20.07.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Kıbrıs adasında, halen iki halk ve iki devlet bulunmaktadır. Aralarındaki ihtilafın çözümlenmesi ve kalıcı barışın kurumsallaşması için yürütülen karşılıklı görüşmelerin olumlu bir sonuca ulaşması en büyük temennimizdir" dedi.

Çiçek, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Barış Harekatı ile Kıbrıs adasında Türklerin katledilmesinin önlendiğini, adada iki halkın barış ve özgürlük içinde yaşayabilecekleri bir güven ortamı yaratıldığını ifade etti.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın sadece KKTC'nin değil, Türkiye'nin de gurur, onur ve sevinç duyduğu bir bayram olduğunu belirten Çiçek, "Kıbrıs adasına asayiş, güven, barış ve özgürlük getiren Barış Harekatı'nın 40. yılını kutluyorum" dedi. Çiçek, şunları kaydetti:

"Kıbrıs adasında, halen iki halk ve iki devlet bulunmaktadır. Aralarındaki ihtilafın çözümlenmesi ve kalıcı barışın kurumsallaşması için yürütülen karşılıklı görüşmelerin olumlu bir sonuca ulaşması en büyük temennimizdir. Bu konuda gösterilen çabaları bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da desteklemeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle, KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı bir kez daha kutluyor, Kıbrıs Türk halkına sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam temenni ediyorum. Türk milletinin Kıbrıs'taki haklarını koruyan tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement