Kıbrıs Gazisi: Allah Bir Daha O Günleri Ülkemize Yaşatmasın - Son Dakika
Yerel

Kıbrıs Gazisi: Allah Bir Daha O Günleri Ülkemize Yaşatmasın

Kıbrıs Gazisi: Allah Bir Daha O Günleri Ülkemize Yaşatmasın

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan Kıbrıs gazisi Yılmaz İğinik, "Bu ülke için kanımın son damlasına kadar savaşmaya hazırım." dedi.

20.09.2014 11:53  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan Kıbrıs gazisi Yılmaz İğinik, "Bu ülke için kanımın son damlasına kadar savaşmaya hazırım" dedi.

20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk birliklerinin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askeri harekatta gazilik unvanı kazanan Fatsalı Gazi Yılmaz İğinik, "Allah bir daha o günleri ülkemize yaşatmasın" diye konuştu.

Kıbrıs Gazisi Yılmaz İğinik, Gaziler Haftası'nı tekrar yaşadığı için çok mutlu olduğunu ve savaş çıksa yine kanımın son damlasına kadar savaşırım diyerek, "Müzminleşen Kıbrıs meselesi ülkemizin başına bela duruma gelmişti. 1974 yılında o şerefli ordunun içinde ben de yer aldım. Fatsa'nın 92 gazisinden birisiyim. Yaşanılan savaşta niceleri kucağımızda şehit oldu. Şehitlerin şehadetine şahit oldum. Bizlere Allah şehadeti nasip etmedi ama muharip gazi olarak halkın arasında gazilik müessesine hizmet, dolayısıyla bayrağa hizmet etmeyi nasip etti. Allah'ıma binlerce şükür ediyorum. Ben Fatsalılarla, Türk milleti ile gurur duyuyorum. Allah bu millete bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Eğer böyle bir durum olursa bundan sonra kanımın son damlasına kadar her şeyimle bu milletin yanında olurum" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kıbrıs Gazisi: Allah Bir Daha O Günleri Ülkemize Yaşatmasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement