Kıbrıs Rum İç Cephesinde Yunanistan Kavgası - Son Dakika
Dünya

Kıbrıs Rum İç Cephesinde Yunanistan Kavgası

Yunanistan’ın yaşadığı borç krizi ve Rum kesiminin Yunanistan’a olan desteğinin Kıbrıs Rum iç cephesindeki tartışmaların gündeminden düşmediği haber verildi.

04.07.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın yaşadığı borç krizi ve Rum kesiminin Yunanistan'a olan desteğinin Kıbrıs Rum iç cephesindeki tartışmaların gündeminden düşmediği haber verildi.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu'nun, açıkça Yunan hükümeti lehinde tavır takındığını yazan Politis gazetesine göre, Kiprianu, AB'nin ekonomik sorunlara yaklaşım yöntemini değiştirmesi gereğine vurgu yaptı. Çalışan Halkın Partisi (AKEL)'in, Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) ile Demokratik Parti (DİKO)'ya Troyka'yla özdeşleştikleri gerekçesiyle saldırdığını yazan gazete, DİSİ'nin ise buna sert bir dille yanıt verdiğini belirtti. Gazeteye göre, AKEL, basın sözcüsü Yorgos Lukaidis aracılığıyla yaptığı açıklamada, DİSİ ile DİKO'yu, Rum Meclisi'nin Yunan halkına destek belirtmek için kabul ettiği karar lehinde oy vermemeleri konusunda eleştirdi.

DİSİ'nin ise bu eleştirileri yanıtsız bırakmadığını kaydeden gazete, DİSİ Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu'nun, özellikle AKEL'in, DİSİ'nin Yunanistan'a olan sevgisini değerlendirecek pozisyonda olmadığını söylediğini iletti. Gazeteye göre DİSİ, "AKEL'in Yunanistan'da, Güney Kıbrıs'a yıkımı getiren iflas etmiş/batmış politikalarını aramakta olduğunu" sözlerine ekledi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kıbrıs Rum İç Cephesinde Yunanistan Kavgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement