Kıbrıs'ta Müzakereciler Ara Bölgede Buluştu - Son Dakika
Dünya

Kıbrıs'ta Müzakereciler Ara Bölgede Buluştu

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik ara bölgede bir araya gelen KKTC müzakerecisi Kudret Özersay ve Güney Kıbrıs temsilcisi Andreas Mavroyannis, 3 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

15.04.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik ara bölgede bir araya gelen KKTC müzakerecisi Kudret Özersay ve Güney Kıbrıs temsilcisi Andreas Mavroyannis, 3 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası açıklama yapan Özersay, müzakerelerin ilk aşamasını oluşturan tarama sürecinin tamamlandığını, bundan sonra özlü müzakereler aşamasına geçileceğini söyledi. Görüşme sonrası açıklama yapan Özersay, bir sonraki toplantının her iki tarafın yapacağı yurt dışı ziyaretleri nedeniyle 6 Mayıs Salı günü gerçekleşeceğini ifade etti. Özersay, 6 Mayıs'a kadar başta BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim olmak üzere birçok BM yetkilisi ile görüşeceğini belirtti. Özersay ayrıca, her iki müzakereciyle mekik diplomasisi şeklinde bazı görüşmeler yapacağını ve bu şekilde 6 Mayıs'ta yapacakları görüşmede hangi konuda özlü müzakere yapacaklarının kararlaştırılacağını dile getirdi.

Özersay, bundan sonra başlayacak aşamanın kapsamlı çözümün ana hatlarıyla ortaya çıkacağını ve esasen henüz üzerinde uzlaşmaya varmadıkları konuları özlü şekilde müzakere edecekleri bir aşama olacağını da belirtti. Bir öncekine göre daha zor bir dönem olacağını dile getiren Özersay, tarafların somut önerileri olduğunu, bunları karşı tarafın tarama süreci çerçevesindeki görüşlerini dikkate alarak yeni ve farklı öneriler geliştirerek masaya sunacaklarını söyledi. İçine girdikleri dönemin kendi içinde bazı konularda her iki tarafın da esneklik göstermesi gereken bir dönem olduğunu vurgulayan Özersay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Somut yazılı önerilerin, karşı önerilerin ve köprü kurucu önerilerin değişileceği ve müzakere edilecek olan bir dönem bu. Karşılıklı olarak pozisyon kağıtları verilecek olan bir dönem değil. Artık pozisyonlarımızı ana hatlarıyla biliyoruz ve bu yeni dönemde detayların müzakeresi söz konusu değil. Ana meselelerin, yani kapsamlı çözümün ana hatlarının müzakere edileceği bir döneme giriyoruz." - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kıbrıs'ta Müzakereciler Ara Bölgede Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement