Kıbrıs'ta Ralli Heyecanı - Son Dakika
Spor

Kıbrıs'ta Ralli Heyecanı

Avrupa Ralli Şampiyonası'nın 9'uncu ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası'nın 5'inci ayağı olan Kıbrıs Rallisi'nin Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı tamamlandı KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Denktaş: "Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı için muhteşem bir hazırlık ve organizasyon yapıldı.

19.09.2014 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Ralli Şampiyonası'nın 9'uncu ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası'nın 5'inci ayağı olan Kıbrıs Rallisi'nin Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı tamamlandı.

Kuzey Kıbrıs'ın ilk kez dahil edildiği Kıbrıs Rallisi'nin Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ralli pilotlarının özel geçişleri coşku içinde izlendi.

Güney Lefkoşa'dan başlayan ralliye katılan pilotlar KKTC'ye geçti ve Kuzey Lefkoşa'daki parkuru tamamlayarak, tekrar Güney'e döndü.

Kıbrıs Otomobil Derneği'nin çatısı altında ve Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu'nun işbirliğiyle başlatılan organizasyonun tüm sorumluluğu ve ev sahipliğini Lefkoşa Türk Belediyesi ile Lefkoşa Rum Belediyesi üstlenirken, ralliye Avrupa'dan birçok önemli yarışçının yanı sıra Güney Kıbrıs'tan ve KKTC'den de ralliciler katıldı.

Kuzey ve Güney Lefkoşa'da 2,9'ar kilometre olmak üzere toplam 5,8 kilometrelik parkuru kapsayan Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı'na Güney Lefkoşa'da başlayan ralliciler, Kuzey'e Taksim Sahası içerisinde bulunan "zıplama noktası"ndan geçti.

Ralli boyunca yoğun güvenlik önlemi alınırken, vatandaşların ralliyi rahat ve en iyi şekilde izlemesi sağlandı. Kıbrıs rallisine, Rum ve Türk basın mensuplarının yanı sıra yabancı basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

Bu arada, ralli devam ettiği sırada Lefkoşa'da elektriklerin kesilmesi sıkıntı yarattı. Yarış parkurunun bir bölümünde yolun bir tarafından diğer tarafına geçecek şekilde kurulan ve elektrik ile hava desteğiyle çalışan balonlar elektriklerin kesilmesi üzerine söndü. Bunun üzerine yola devrilen reklam balonu, seyirci ve görevlilerin yardımıyla havada tutuldu.

KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Rallisi Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı'na ilişkin açıklamasında, muhteşem bir hazırlık ve organizasyon yapıldığını belirterek, olayın gurur verici olduğunu vurguladı.

Ralliyi muhteşem bir kalabalığın izlediğini aktaran Serdar Denktaş, sabah saatlerinden itibaren ralli mekanında bulunduğunu söyledi. İzleyicilerin, Kıbrıs Türk rallicilerine muhteşem tezahüratları olduğunu belirten Denktaş, gençlerin performansını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kıbrıs Rallisi, 21 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kıbrıs'ta Ralli Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement