Kıbrıs Tmt Mücahitler Derneği Başkanı Bora: "'kktc Yoktur' Diyenler Gaflet İçindedirler" - Son Dakika
Dünya

Kıbrıs Tmt Mücahitler Derneği Başkanı Bora: "'kktc Yoktur' Diyenler Gaflet İçindedirler"

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, “KKTC yoktur’ diyenler gaflet içindedirler” dedi.

20.02.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, "KKTC yoktur' diyenler gaflet içindedirler" dedi.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yoktur" eleştirilerine yanıt verdi. Bora, bu görüşü savunanların KKTC'de barış, huzur ve güven içinde sürdürdükleri hayatlarını kime borçlu olduklarını açıklamalarını istedi. Bora, yaptığı yazılı açıklamada, bu tip söylemlerin çok üzücü olduğunu belirterek, KKTC'nin 11 yıllık zulme karşı verilen bedeller sonucu kurulduğunu söyledi. Bora "1977 - 1979 Doruk Antlaşmaları ile iki bölgeliliğin teyit edilmesi ve aradan geçen bunca yıldan sonra geriye dönüşün mümkün olamayacağı bir ortamda 'KKTC yoktur' diyenler gaflet içindedirler" dedi.

1975'de ilan edilen Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin, Rumlarla beraber kurulacak Federal Kıbrıs Cumhuriyeti için atılmış bir adım olduğunu kaydeden Bora, Rum tarafının buna yanaşmadığını ve siyasi, ekonomik ve kültürel baskı ve şantajlarla neticeye gideceğini sandığını, sonuçta da 1983'te KKTC'nin ilan edilmek zorunda kaldığını anlattı. Bora Yunanistan'ın yeni seçilen Başbakanı Çipras ve Savunma Bakanı Kamenos'un Güney Kıbrıs ziyaretlerindeki açıklamalarında Kıbrıs'ın gerçeklerini dikkate almadıkları ve ENOSİS hayallerinden vazgeçmediklerinin görüldüğünü kaydetti. Bora açıklamasında, "Rum'un gayri meşru yönetimi karşısında meşru Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varlığı asla tartışma konusu yapılamaz ve önümüzdeki süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınacağına olan inancımızı bir kez daha yineliyoruz" ifadelerini kullandı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kıbrıs Tmt Mücahitler Derneği Başkanı Bora: ''kktc Yoktur' Diyenler Gaflet İçindedirler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü
    19:57 İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü

    İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve beraberindeki heyet ile Tahran'da bir araya geldi. Görüşmede, Gazze'deki durum ve Siyonist rejimin saldırıları ele alındı. Nahhale, Gazze halkının direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail'in planlarını boşa çıkardığını vurguladı.


Advertisement