Kıbrıs Türkü'nün Sesi Brtk Kuruluşunun 50'nci Yılını Kutluyor - Son Dakika
Dünya

Kıbrıs Türkü'nün Sesi Brtk Kuruluşunun 50'nci Yılını Kutluyor

Kıbrıs Türkü\'nün Sesi Brtk Kuruluşunun 50\'nci Yılını Kutluyor

Kıbrıs'ta 1963 yılında yaşanan ve Rum katliamları nedeniyle tarihe “Kanlı Noel” olarak geçen günlerde, kısıtlı imkanlarıyla Kıbrıs Türk Mücahitlerinin sesi olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) 50'nci kuruluş yılını kutluyor.

26.12.2013 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs'ta 1963 yılında yaşanan ve Rum katliamları nedeniyle tarihe "Kanlı Noel" olarak geçen günlerde, kısıtlı imkanlarıyla Kıbrıs Türk Mücahitlerinin sesi olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) 50'nci kuruluş yılını kutluyor.

Kuruluş yıldönümü çerçevesinde özel yayınlar, paneller, anı günleri ve çeşitli kutlama etkinlikleri düzenleniyor.

BRTK çalışanları, kuruluşunun 50'nci yıldönümünü kutlamak için Bayrak Radyosu'nun kurulduğu Cumhurbaşkanlığından, daha sonra taşındığı Posta Dairesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

BRTK çalışanları, kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ayrıca, Minareliköy'de kurulması planlanan 18 Yaş Üstü Rehabilite ve Engelli Yaşam Köyü projesine katkı için Sarayönü'nde kermes düzenledi.

BRTK Müdürü Mete Tümerkan, kurum çalışanlarının kermes kurduğu Sarayönü'nde yaptığı açıklamada, BRTK'nın yarım asırlık geçmişinde çok önemli görevler üstlendiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Sarayönü'ne gerçekleştirilen sembolik yürüyüşe atıfta bulunan Tümerkan, BRTK'nın Cumhurbaşkanlığı bahçesindeki bir garajda kurulduğunu, daha sonra ise Lefkoşa Mahkemeler karşısındaki Posta Dairesi binasına taşındığını hatırlatmak maksadıyla yürüyüşün gerçekleştirildiğini anlattı.

Tümerkan,düzenledikleri kermesle, hem katkıda bulunmak hem de proje hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Bayrak Radyosu'nun 50 yıl önce her Kıbrıslı Türk'ün mücahit olduğu bir dönemde, "Burası Kıbrıs Türk Mücahidinin sesi" olarak yola çıktığını kaydeden Tümerkan, "Kıbrıs Türk mücahidinin sesi olarak yola çıkan Bayrak Radyosu'nun bugün Kıbrıs Türk halkının sesi olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Biz herkesin radyo ve televizyon kanalıyız" dedi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kıbrıs Türkü'nün Sesi Brtk Kuruluşunun 50'nci Yılını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement