Kıbrıs Yazı Susuz Geçirecek - Son Dakika
Yerel

Kıbrıs Yazı Susuz Geçirecek

Kıbrıs Yazı Susuz Geçirecek

Bu yıl neredeyse hiç yağmur yağmayan Kıbrıs’ta son 25 yılın en kurak yılının yaşandığını söyleyen KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yağmur özlemini Nazilli’de giderdiğini belirtti.

28.04.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl neredeyse hiç yağmur yağmayan Kıbrıs'ta son 25 yılın en kurak yılının yaşandığını söyleyen KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yağmur özlemini Nazilli'de giderdiğini belirtti..

Bir dizi ziyaret ve inceleme için Nazilli'ye gelen KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur'u ziyaretinde Kıbrıs'ın su sorununu anlattı. Kıbrıs'a borular aracılığıyla Türkiye'den su gittiğini hatırlatan Mehmet Ali Talat; "Nazilli gerçekten çok güzel bir yer. Çünkü iklimi güzel, doğası güzel, yeşillikler içinde. Bizim yeşili özleyen bir tutkumuz var. Bunu da tatmin etmiş olduk. Uzun aradan sonra dün akşam yağmuru da gördük. Bizde bu yıl hemen hemen hiç yağmur olmadı diyebiliriz. Son 25 yılın en kurak yılı oluyor diyebiliriz. Buda tabi su fakiri olan ülkemizde büyük sorunlar yaratacak. İçinde bulunduğumuz dönemde ve beklediğimiz yaz aylarında. Gerçeği sizde biliyorsunuz. Türkiye'den Kıbrıs'a borularla su geliyor. Ancak hedef yaz sonu gibidir. Bu vesileyle bu yazı galiba susuz geçireceğiz diye görünüyor. O yüzden Nazilli'nin bu yağışlı havasını görünce bu bereketli topraklarını görünce ve öğrenince etkilenmemek elde değil" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kıbrıs Yazı Susuz Geçirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement