Kıbrıslı Liderleri Bu Kez "Othello" Buluşturdu - Son Dakika
Dünya

Kıbrıslı Liderleri Bu Kez "Othello" Buluşturdu

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, dün akşam Gazimağosa'daki Othello Kalesinde iki toplumlu bir etkinliğe katıldı.

29.07.2015 11:19  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, dün akşam Gazimağosa'daki Othello Kalesi'nde iki toplumlu bir etkinliğe katıldı. "Ay Işığı Altında Bizim Müziğimiz" adlı konseri izleyen liderler, barış mesajı verdi.

Müzakereler sürerken, iki toplumu yakınlaştıracak etkinlikleri desteklemek amacıyla oluşturulan "İki Toplumlu Kültür Komitesi"nin düzenlediği konserde, Kıbrıslı Türk ve Rumlardan oluşan "Kyprogenia" grubu Türkçe ve Rumca şarkılar söyledi.

Konsere eşleriyle birlikte katılan Akıncı ve Anastasiadis'e Kıbrıslı Türk müzakereci Özdil Nami, Rum müzakereci Andreas Mavroyannis, Dışişleri Bakanı Emine Çolak, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Özel Temsilci Lisa Buttenheim, eski Rum lider Yorgo Vasiliu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, bazı dini liderler ile çok sayıda Kıbrıslı Türk ve Rum etkinliği izleyenler eşlik etti.

AKINCI: "HEDEFE ULAŞMAK İÇİN HER İKİ TOPLUMUN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, konserin ardından yaptığı açıklamada, daha önce Limasol'da bir tiyatro oyunu izlediklerini hatırlatarak "İster Limasol olsun ister Mağusa olsun fark etmez, Kıbrıs bizim evimiz. Yaratmak istediğimiz durum, bu adadaki her noktanın hepimize ait olmasıdır" dedi.

Akıncı, 11 Şubat 2014 ortak açıklamasında öngörülen federal prensipler temelinde bir çözüme ulaşmayı amaçladıklarını vurgulayarak, bu hedefe ulaşmak için çok çalıştıklarını, her iki toplumun da desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Bu tür etkinliklerin Birleşik Kıbrıs'ın yaratılmasına katkı sağlayacağını ifade eden Mustafa Akıncı, iki toplumun geçmişte çok acılar çektiğini anımsattı ve artık bunun değişmesi gerektiğine olan inancını vurgulayarak, gelecek neslin aynı acıları yaşamasını istemediklerinin altını çizdi.

İki toplumun birleşmesi halinde ilerleme sağlanıp bir gelecek yaratılabileceğini kaydeden Mustafa Akıncı, artık çözüm zamanının geldiğini, fazla zamanın olmadığını belirtti.

ANASTASİADİS: "BİRLEŞİK KIBRIS İÇİN UĞRAŞ VERİYORUZ"

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise açıklamasında, etkinlikte bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek, Mustafa Akıncı ile bir anlaşma yolunda görüşmeleri sürdürdüğünü, iki toplumun her türlü haklarının korunması düşüncesiyle Birleşik bir Kıbrıs için uğraş verdiklerini belirtti.

Anastasiadis, Akıncı ile çabalarının Avrupa Birliği standartlarında bir ülke yaratmak olduğunu kaydetti ve birleşilmesi halinde çözümün ve bir rahatlamanın sağlanacağını söyledi. - GAZİMAĞOSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kıbrıslı Liderleri Bu Kez 'Othello' Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • İsrail'in İran'a yönelik saldırısı haberleri yayıldı
    07:14 İsrail'in İran'a yönelik saldırısı haberleri yayıldı

    ABD'li yetkililere dayandırılan haberlere göre İsrail, İran'ın içinde bazı noktaları füzelerle vurdu. İranlı yetkililere göre ise füze bir saldırısı olmadı. ABD, İsrail'in saldırıyı önceden bildirdiğini belirtti. İran'da patlama sesleri duyuldu. İsrail ordusu Kuzey İsrail'de sirenlerin çaldığını açıkladı. İran-İsrail gerilimi devam ediyor.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor
    05:22 İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor

    İsrail 7 Ekim’den bu yana Lübnan’ın güney sınırında, Hizbullah hedeflerine karşı beyaz fosfor kullandığını kabul ediyor.

  • Gabriel Garcia Marquez'in kendi el yazısından okunması gereken edebiyat klasikleri listesinde hangi kitaplar var?
    05:07 Gabriel Garcia Marquez'in kendi el yazısından okunması gereken edebiyat klasikleri listesinde hangi kitaplar var?

    BBC'den Hernando Alvarez, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Gabriel Garcia Marquez'in ölümünün 10'uncu yılında, Kolombiyalı yazar ile öğle yemeği yediği günü hatırlıyor ve hazırladığı 'okunması gereken klasikler' listesini paylaşıyor.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.


Advertisement