Kik Heyetinin Ziyaretleri Sona Erdi - Son Dakika
Ekonomi

Kik Heyetinin Ziyaretleri Sona Erdi

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye Kanadı "arabuluculuk" ziyaretlerini tamamladı.

22.04.2014 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye Kanadı "arabuluculuk" ziyaretlerini tamamladı. Başbakan Erdoğan ile başlanan MHP Genel Başkanı Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilk bölümü tamamlanan ziyaretlerin ikinci turunda KİK heyeti, BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i TBMM'deki makamlarında ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le Çankaya köşkünde görüşen KİK heyeti ziyaretlerini tamamladı.

Ziyaretlerin tamamlanması ile ilgili yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı ve AB-Türkiye KİK Eş Başkanı Bendevi Palandöken ülke çıkarlarının her şeyin üzerinde olduğunu belirtti. Palandöken, "Bizler TESK, TOBB, TÜRK-İŞ, MEMUR-SEN, HAK-İŞ, TİSK VE kamu-sen olarak, Türkiye'nin sözü dinlendikçe, sözümüzün dinleneceğini, Türkiye var oldukça var olacağımızı, Türkiye güçlü oldukça güçlü kalacağımızı, çok iyi biliyoruz" dedi.

-"HER GÖRÜŞTEN, HER İNANÇTAN, HER ETNİK GRUPTAN ÜYELERİMİZ VAR"-

Palandöken, Türkiye'nin bir seçim sürecini daha geride bıraktığını vurguladı. Milli iradenin tecelli ettiğini, seçim sandığının işlevini bir kez daha başarılı bir biçimde yerine getirdiğini vurgulayan Palandöken, "Şimdi ilk kez halkoyuyla Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Sonra da genel seçimler gelecek. Siyaset dolu zorlu bir dönemi geride bırakıyoruz. Bu yoğun siyaset gündeminin ardından, herkesin kendi işine odaklanabilmesine fırsat verebilmek için, siyasi ortamın bir an önce yumuşatılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Küresel ekonomi zorlu bir dönemden geçiyor. İçinde bulunduğumuz iktisadi şartlar hepimizi zorluyor. Üyelerimiz dışarıdan gelen iktisadi şokun olumsuz etkilerini her gün günlük yaşamlarında hissediyorlar. Kimse geleceğinden endişe etmek istemiyor. Yaptığımız çalışmalar, dünün olumsuz etkisini hisseden üyelerimizin gelecek aylar için son derece iyimser olduğunu gösteriyor. Bu iyimserliği destekleyecek en önemli etki siyasette gözle görülebilen bir yumuşama ortamı olacaktır. Türkiye dışa açık bir ülke. Dışa açılarak zenginleşebileceğimizi yaşayarak öğrendik. Dışa açık bir ülkenin, dışarıdan gelen şoklara her zaman hazır olması gerektiğini de biliyoruz. Dışarıdan gelen negatif iktisadi etkileri, çalışarak ve üreterek bertaraf edebilmemiz için, Türkiye'nin önümüzdeki aylarda daha huzurlu bir siyasi ortama ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

-"BU TALEBİMİZİ MUHATAPLARINA İLETTİK "

İlk olarak Başbakanı, geçen hafta ve bu hafta ise muhalefet partilerinin liderlerini ziyaret ettiklerini vurgulayan Palandöken, son olarak da TBMM Başkanı ile Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü ziyaret ettiklerini vurguladı. Türkiye'de gündemin artık ekonomi olması gerektiğini düşündüklerini belirten Palandöken açıklamalarına şöyle devam etti:

"Sosyal devlet niteliğimize uygun sosyal politikalara ağırlık verilmesi gerektiği inancındayız. Türkiye'nin geleceğine ilişkin iyimserliğimize destek vermenizi diliyoruz. Avrupa birliği katılım sürecindeki kararlılık sürdürülmelidir. Yeni anayasa arayışımızla gündeme gelen daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi ve daha fazla hukuk sürecinin devam ettirilmesini yürekten istiyoruz. Bizler milli iradenin öneminin farkındayız. Milli iradenin elindeki yetkiler ve takdir yetkisi, bürokrasiye devredilmemelidir. Ülkemizin geleceği açısından önemli yasal düzenlemeler yapılırken, bu hususa dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü, ülkemizin çıkarları her şeyin üstündedir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Kik Heyetinin Ziyaretleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement