Kik Üyesi Stk'lar Doğu Türkistan'da Yaşananları Dünyaya Duyurmak İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Kik Üyesi Stk'lar Doğu Türkistan'da Yaşananları Dünyaya Duyurmak İçin Bir Araya Geldi

Kik Üyesi Stk\'lar Doğu Türkistan\'da Yaşananları Dünyaya Duyurmak İçin Bir Araya Geldi

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Doğu Türkistan’da yaşanan olayları ve atılması gereken adımları üyesi olduğumuz uluslararası kuruluşlara taşıma kararı aldık” dedi.

20.08.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, " Doğu Türkistan'da yaşanan olayları ve atılması gereken adımları üyesi olduğumuz uluslararası kuruluşlara taşıma kararı aldık" dedi.

AB- Türkiye Karma İstişare Komitesi(KİK) Üyesi, Sivil Toplum Kuruluşları, Doğu Türkistan'da yaşanan acı gelişmeleri tüm dünyaya duyurmak için bir araya geldi. AB-Türkiye KİK Üyesi Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TOBB Başkanı Rıfat Hisacıklıoğlu konuya ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

20 milyonu aşkın Müslüman Uygur Türk'ünün yaşadığı Uygur Özerk Bölgesinde, dini inançlarını yaşamaları yasaklanan Uygur Türklerinin, baskı ve şiddete maruz kaldığını ifade eden Palandöken, "Türkiye-Çin ilişkilerine büyük önem veriyoruz. Ancak yaşanan haksızlığa ve insan hakları ile bağdaşmayan uygulamalara sessiz kalamayız. Uygur Özerk Bölgesi'nde din ve vicdan hürriyetini baskı altında tutan uygulamalar büyük bir zulme dönüşmüştür. En temel insan hakkı olan dini ve vecibelerin yerine getirilmesi bile engellenmektedir. Aşırı sert müdahaleler ve idamlar giderek artmaktadır. Bölgede seyahat özgürlüğü ve haber alma özgürlüğü de engellenmektedir. Her türlü iletişim kanalı kapatılmıştır. Yardım kuruluşlarının dahi bölgeye girmesi engellenmekte, bölgeden sağlıklı haber alınamamaktadır" diye konuştu.

Yaşanan toplumsal huzursuzluğun bir güvenlik problemine dönüşmemesi için, insanların en doğal hakkı olan din özgürlüğünün üzerindeki baskının ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizen Palandöken, "Bizler bugüne kadar Filistin, Irak, Suriye'de ve dünyanın her bölgesinde sıkıntı yaşayan kardeşlerimizin yanında olduk. Sıkıntılarını hafifletmek için adına maddi ve manevi her türlü desteği verdik, veriyoruz. Doğu Türkistan'da yaşanan olayları ve atılması gereken adımları üyesi olduğumuz uluslararası kuruluşlara taşıma kararı aldık" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kik Üyesi Stk'lar Doğu Türkistan'da Yaşananları Dünyaya Duyurmak İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahmet geyik: tüm müslüman olam devletler hala uyusu haçlı seferleri müslümanların üzerine sürüyop bizler kafirlerden medet ümüp duralım yarın hangi müslüma ülkeye saldıracakla hangi masumu kanının akıtacaklardiye seyir edelin 0 0 Yanıtla

Advertisement