Kıkrpınar'a 10 Ton Yağ Hazır - Son Dakika
Güncel

Kıkrpınar'a 10 Ton Yağ Hazır

Kıkrpınar\'a 10 Ton Yağ Hazır

654’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde pehlivanların kullanacakları yağlar hazırlanıyor.

21.07.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

654'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde pehlivanların kullanacakları yağlar hazırlanıyor.

Bu yıl 654'üncüsü düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar, 10 ton yağ ile yağlanacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Birlik'in pehlivanların güreşlerde yağlanması amacıyla 10 ton zeytinyağı verdiğini söyledi.

Sarayiçi Er Meydanı'nın bu yıl 4 kez sel felaketiyle karşı karşıya geldiğini belirten Gürkan, Edirne Belediyesi'nin 4 milyon TL'ye Sarayiçi Er Meydanı'nın onarımının gerçekleştiğini söyledi. Edirne Belediyesi olarak pehlivanların masraflarını karşılayacaklarını belirten Gürkan, ödüller başta olmak üzere yolluk ve kalacak yer harcamaları olarak 1 milyon TL para harcanacağını kaydetti.

Bu yıl rekor sayıda pehlivanın kayıt yaptıracağını tahmin ettiğini ifade eden Gürkan, katılacak sporculara başarılar diledi. Gürkan, son olarak pehlivanların güreşirken terin gözlerini yakmaması için 2 bin metre salaşpur bezi aldıklarını söyledi.

Güreş severler Biletix'ten Cuma ve Cumartesi günü 50 liraya, başpehlivanlık güreşinin olduğu 26 Temmuz Pazar günü ise 70 liraya bilet alabilecek. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kıkrpınar'a 10 Ton Yağ Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement