Kılıç: Eğer Bu Müslümanlıksa, Ben Müslüman Değilim - Son Dakika
Güncel

Kılıç: Eğer Bu Müslümanlıksa, Ben Müslüman Değilim

Kılıç: Eğer Bu Müslümanlıksa, Ben Müslüman Değilim

Bugün öğlen saatlerinde THY'nin tarifeli uçağı ile Muş'a gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, havalimanında Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı AK Parti'li Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Alparslan Üniversitesi...

27.09.2013 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün öğlen saatlerinde THY'nin tarifeli uçağı ile Muş'a gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, havalimanında Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı AK Parti'li Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz tarafından karşılandı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç havalimanına 19 kilometre uzaklıktaki Güzeltepe köyündeki Alparsan Üniversitesine gitti. Üniversitenin 2013-2014 adademik yılı açılışına katılan Başkan Kılıç, Prof. Dr. Sebahattin Zaim Konferans salonunda, 'İnsan Onuru ve Anayasa' konulu konferans verdi. Konferansında özellikle müslüman ülkelerde yapılan vahşete değinen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, şöyle konuştu:

" Pakistan'dan tutun, Afganistan, Hindistan gibi özellikle İslam ülkelerini şöyle bir analiz edecek olursak Irak, İran, Suriye, Mısır, Fas, Tunus ve Cezayir tam bir yangın yeri. Buradaki insan onurundan bahsetmeye mecalimiz yok. Her gün televizyonlarda görüyoruz. Bir gün birisi canlı bomba oluyor bir tarafta patlamalar yaşanıyor. Bu nasıl bir kültürdür, bu nasıl bir inançtır? 'Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bir insanı kurtarmış bütün bir insanlığı kurtarmış gibidir' diyen bir öğretinin, bir inancın sahibi olan bu ülkelerde bu vahşeti ne diye izah edeceğiz? Eğer bu Müslümanlıksa ben Müslüman değilim. Böyle bir şey olamaz. Bir kilisenin içine girip orayı patlatıp, 80-100 insanın ölümüne sebep olmak dinin neresinde buna izin var. Kafası kesilen, koparılan, iç organları ellerinde gezdirilen böyle bir vahşeti, böyle bir insanlık dışı hareketi İslamla, Müslümanlıkla nasıl izah edebilirsiniz? Burada bir yanlışlık var. Herkesi bu yanlışlığa biraz eğilmeleri için dikkatini çekiyorum. Bu inancın insanlarının böyle bir şeyi yapmasına asla ihtimal vermiyorum, olamaz böyle bir şey ve bu hak ihlallerine baktınız zaman İslam coğrafyasında görüyorsunuz."

"ÇOK BÜYÜK BİR TÖVBE ETTİM"

Konferansın sonunda geçilen soru-cevap bölümünde bir öğretim üyesinin, "Göreve geldiğiniz günden itibaren bu yana hangi konuda pişmanlık yaşadınız" sorusuna Kılıç, "20 yıldır Anayasa Mahkemesi üyesiyim 19 partinin kapatılması konusunda alınan kararda imzam var. Çok fazla şey yapmadan, siyasi partilerin kapatılması konusunda altında imzam olan durumlar var. Sonra bu konuda çok büyük tövbe ettim. 1995'dan sonra teröre bulaşmayan sadece fikrini söyleyen partilerin kapatması konusunda imza atmadım. Birkaç partinin kapatılması konusunda sadece imzam var" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıç: Eğer Bu Müslümanlıksa, Ben Müslüman Değilim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement