Kılıç: "Siz, Bayrağımızı Göndere Çektiren Örnek İsimlersiniz" - Son Dakika
Güncel

Kılıç: "Siz, Bayrağımızı Göndere Çektiren Örnek İsimlersiniz"

Kılıç: "Siz, Bayrağımızı Göndere Çektiren Örnek İsimlersiniz"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporun ve gençliğin aynı potada eritilmesinin topluma ilişkin önemli kazanımları da beraberinde getireceğini belirterek, "Siz, şampiyon sporcular olarak bu birlikteliği en iyi şekilde sağlayabilecek örnek kişilersiniz.

13.06.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporun ve gençliğin aynı potada eritilmesinin topluma ilişkin önemli kazanımları da beraberinde getireceğini belirterek, "Siz, şampiyon sporcular olarak bu birlikteliği en iyi şekilde sağlayabilecek örnek kişilersiniz. Siz, bayrağımızı dünyanın dört bir yanında göndere çektirirken, bayrak şuurunu bilmeyenlerin nasıl haince düşünceler içerisinde olabileceğini gördük" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Bakanlığın düzenlediği Şampiyonlar Onur Konuğumuz programının ikincisinde 2004-2012 yıllarında olimpiyatlarda madalya kazanma başarısını gösteren Dünya ve Avrupa Şampiyonu sporcuları Bakanlıkta kabul etti. Bir araya geldiği sporcuların kazandıkları başarıların, tüm Türkiye'ye haklı bir gurur yaşattığının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, kazandıkları başarılar için sporculara bir kez daha teşekkür etti.

"TECRÜBENİZDEN SONUNA KADAR YARARLANMAK İSTİYORUZ"

Konuk sporcuların kazandıkları başarıları hayat tecrübeleriyle de birleştirerek, önemli bir kazanım sağladıklarını ifade eden Çağatay Kılıç, bu kazanımların kendileriyle ve gelecek nesillerle paylaşılmasının önemine değindi.

Devam eden projelerde ve gelecek yıllara dair planlamalarda Türkiye adına başarı kazanmış sporculardan faydalanacaklarını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu: "2002 yılında AK Parti olarak hükümeti devraldığımızda 1000'e yakın tesis vardı. Biz, 12 yıl gibi kısa bir sürede bu sayıyı katladık. Sadece tesis yapmak, altyapıyı iyileştirmek yetmez. Marka sporcuların yetiştirilmesi noktasında da çalışmalarımız var. Bu çalışmalarda sizlerin de düşüncelerini alacağız. Bu toplantıları sizlere karşı konuşmaktan ziyade, sizleri sonuna kadar dinlemek üzerinden değerlendiriyoruz."

"GENÇLERLE SPORU BİR ARAYA GETİRMEK ÖNEM TAŞIYOR"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hem sporu hem de gençliği tek bir bünyede taşıdığının altını çizen Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Sizlerin de bildiği üzere başta Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan genç kardeşlerimiz olmak üzere çok sayıda gencimizi Bakanlığımız icraatlarında birleştiriyoruz. Sorumluluğunuz büyük. Dünyanın dört bir yanında marşımızı okutan, bayrağımızı göndere çektiren bireyler olarak yeni nesillerin örnek aldığı isimlersiniz. Onların rol modellerisiniz. Sizlerin uğruna mücadele ettiğiniz bayrak şuurunu idrak edemeyenlerin nasıl haince düşünceler içerisinde olabileceğini gördük. Bu olay dahi, sizlerin genç kardeşlerimizin kendilerini yetiştirebilmeleri açısından nasıl önemli figürler olduğunuzu gözler önüne serdi."

"BU GURURU HAYAT BOYU YAŞIYORUZ"

2004 Atina Olimpiyat ikincisi Milli sporcu Bahri Tanrıkulu da bayrağın kendileri için önemine değinerek şunları söyledi: "Biz, sporcular olarak kazandığımız başarıların ardından bayrağımızı göndere çektirip, milli marşımızı okutan insanlarız. Ülkemiz dışında bir yerlerde bayrağımızı göndere çektirmek, bizlere sadece o an için bir gurur yaşatmıyor. Bu gururu, ömür boyu üzerimizde taşıyoruz. Tüm sporcu arkadaşlarımın da bayrağımız konusundaki hassasiyetinin en üst noktada olduğunu biliyorum."

Şampiyon sporcular, Bakan Çağatay Kılıç'a yapılan tesisler ve sağlanan tüm imkanlar için teşekkür ederken, gelecek nesillerin de en iyi şekilde yetişebilmeleri adına üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirecekleri sözünü verdi. Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasının ardından sporculara çeşitli hediyeler takdim ederken daha sonra toplu fotoğraf çektirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kılıç: 'Siz, Bayrağımızı Göndere Çektiren Örnek İsimlersiniz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement