Kılıç: "Sloganların Bizi Rahatsız Edici Bir Tesiri Yok" - Son Dakika
Güncel

Kılıç: "Sloganların Bizi Rahatsız Edici Bir Tesiri Yok"

Kılıç: "Sloganların Bizi Rahatsız Edici Bir Tesiri Yok"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Tribünlerdeki sloganların bizim üzerimizde rahatsız edici bir tesiri yoktur."

08.11.2013 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Tribünlerdeki sloganların bizim üzerimizde rahatsız edici bir tesiri yoktur. Küfür ve hakaret içeren slogan olursa, bunların gereğini elbette yargı yerine getirecektir" dedi.

Suat Kılıç, bir dizi açılış ve inceleme programı kapsamında Burdur'a geldi.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz başta olmak üzere Burdur protokolü, Bakan Kılıç'ı Organize Sanayi Bölgesi girişinde karşıladı. Davul zurna eşliğinde karşılanan Kılıç için Gençlik Merkezi öğrencileri, ellerinde bayraklar ile 'Gençliğin gururu Suat ağabey hoşgeldin' sloganları attı. Bakan Kılıç, gençleri selamladıktan sonra Cuma namazı için Ulu Cami'ye gitti.

AŞURE DAĞITTI

Bakan Kılıç, Cuma namazını kıldıktan sonra belediye tarafından hazırlanan aşureyi vatandaşlara elleriyle dağıttı.

Burdur esnafını da ziyaret eden Bakan Kılıç, Burdur Valiliği'ne kadar halkı selamladı. Öğrenci, asker ve esnafla şakalaşan Bakan Kılıç'a, çiğ köfte, ceviz ezmesi gibi ikramlarda bulunuldu. Bazı esnaf Bakan Kılıç'a hediyeler takdim etti.

BURDUR'A 80 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Bakan Kılıç, esnaf gezisinin ardından Vali Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Kılıç, burada Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan yatırımları açıkladı. Bakan Kılıç, Burdur merkezinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi kampusünde öğrenci yurdu inşaatının devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "Yeni eğitim öğretim yılında hizmete açmayı düşünüyoruz. 500 öğrenci kapasitelidir. Gölhisar öğrenci yurdu 500 öğrenci kapasiteli ve yapımı devam ediyor. Bucak öğrenci yurdu 500 öğrenci kapasiteli. Öğrenci yurdunun yapımına başlanacak. Burdur'u kapalı yüzme havuzu olan iller arasına dahil ediyoruz. Merkezde bir kapalı yüzme havuzuna başlayacağız. Spor salonlu bir gençlik merkezi, hem üniversiteli, hem liseli gençlerin geleceğe hazırlanacakları, bünyesinde onlarca atölye bulunan bir gençlik merkezini Burdur'a kazandıracağız."

Bucak Gençlik Merkezi yapımının devam ettiğini anlatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çavdır spor salonu ihalesini yaptık. Tefenni spor salonunun ihalesini yaptık. Bucak sentetik çim yüzeyli futbol sahasını yeni yatırım programına aldık, ihalesi kısa bir süre içinde yapılacak. Ağlasun sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve Kızılkaya sentetik çim yüzeyli futbol sahasının ihaleleri yapıldı. Bucak ilçe stadının tribünlerinin ihalelerini yaptık. Rakamları söylemek gerekirse tek kalemde saydığım hizmetlerin Burdur'da sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, gençlik ve spor alanındaki yatırımlarının tutarı 63 milyon 250 bin TL +KDV'dir. Yaklaşık 80 trilyon TL'lik gençlik ve spor yatırımına Burdur'da devam ediyoruz. Milletvekili arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, Burdur'un ihtiyaçlarını, isteklerini çok iyi takip ediyorlar."

PARA SORUNU YOK

Bakan Kılıç, daha sonra yatırımların görsellerini paylaştı.Yatırımların fotoğraflarını gösteren Bakan Kılıç, "Tayyip Erdoğan hükümetinde para sorunu yok, bereket gani, hiçbir şekilde para problemi yok. Yeter ki müteahhitler teklemesin. Yeter ki müteahhitlerde bir sıkıntı çıkmasın. Biz de para problemi yok" diye konuştu.

DOSTLUK KAZANSIN

Pazar günü oynanacak Fenerbahçe Galatasaray derbisinde dostluğun kazanmasını isteyen Bakan Kılıç, siyasi sloganlar hakkında görüşünü ifade etti. Bakan Kılıç, "Kim kazanırsa, kazansın ama günün sonunda futbol kazansın. Bizim arzumuz budur. Gönül arzu ediyor ki, bir an önce taraftarlar arasında tansiyon, olması gereken düzeye düşsün ve takım taraftarları deplasman müsabakalarını da izleyebilsin. Kulüpler deplasman yasağı konusunda aldıkları kararı gözden geçirsinler ve sona erdirsinler" dedi.

Beşiktaş, Galatasaray derbisinde yaşanan olayların Türk futbolunda bir daha yaşanmamasını dileyen Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Sahaya atlayana da, seyirci kalana da bu olaylar hiçbir katkı sağlamıyor. Takımların çıkarlarını korumuyor. Takımlara çok daha büyük zarar veriyor. O nedenle arzumuz iyi oynayanın, futbolun kazanmasıdır. Rekabet ezelidir ama dostluğunda ebedi olması lazım. Kulüp başkanları güzel mesajlar vermeye başladı. Bu mesajların devam etmesini arzu ediyorum. Yöneticiler, teknik direktörleri takım kaptanları ve futbolcular iyi ve güzel mesajlar vermelidir. Futbol müsabakaları dostluk ortamında sevgi bağlarını güçlendirecek biçimde devam etmelidir. İnsanlar işte beraber, aşta beraber, caddede sokakta beraber ama tribünde beraber olamıyorlar."

SİYASİ SLOGAN KONUSU

Bakan Kılıç, siyasi sloganların takımlara zarar verdiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Tribünlerdeki sloganların bizim üzerimizde rahatsız edici bir tesiri yoktur. Küfür ve hakaret içeren slogan olursa, bunların gereğini elbette Yargı yerine getirecektir ama tribünlere siyasi slogan girdiğinde, bu siyasi slogan maalesef aynı takımın taraftar grupları arasına giriyor. Siyasete zarar vermiyor, takıma zarar veriyor, taraftar gruplarına zarar veriyor. Siyaseti birbirine düşürmüyor, aynı takımın taraftar gruplarını birbirine düşürüyor. Çünkü siyasi sloganın bir yönü varsa bir de karşı yönü var. Tribünde taraftar birbirine düşüyor. Maçı sabote eden hangisi olursa olsun, nihayetinde zarar gören o sloganı atan seyircinin takımıdır. Bedeli ödeyen aynı takımdır. Kapatılan aynı takımın sahasıdır. O zaman buna yüz vermemek lazımdır. Spor ve futbol kulüplerinin taraftardan sorumlu yöneticilerini belirlemeleri, bunları ilan etmeleri ve taraftarlarla iletişim içinde olmaları lazımdır. Bu futbolda düzenin sağlanması için kanunun emrettiği çerçevedir. Herkes buna göre hareket ederse, hiçbir problem yaşanmaz."

Bakan Kılıç, konuşmasından sonra Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'la basına kapalı görüştü. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kılıç: 'Sloganların Bizi Rahatsız Edici Bir Tesiri Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement