Kılıçdaroğlu: 1 Kasım Saltanatın Yıkıldığı Tarihtir (3) - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: 1 Kasım Saltanatın Yıkıldığı Tarihtir (3)

Kılıçdaroğlu: 1 Kasım Saltanatın Yıkıldığı Tarihtir (3)

"hadi GARİ BERGAMA SEN DE GEL" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bergama Belediyesi'nin sosyal tesislerinin bahçesine helikopterle geldi.

30.10.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"hadi GARİ BERGAMA SEN DE GEL"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bergama Belediyesi'nin sosyal tesislerinin bahçesine helikopterle geldi. Kılıçdaroğlu ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de helikopterden indi. Kılıçdaroğlu'nu Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Foça ve Konak ilçe belediye başkanları karşıladı. CHP Genel Başkanı, sosyal tesislerde yediği öğle yemeğinin ardından Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda yapacağı mitingte platforma çıkmadan CHP'nin 'Sen de gel' adlı şarkısı çalındı. Sunucu, şarkının sözlerine atıfta bulunarak, "İşçi geldi, esnaf geldi, köylü geldi, çiftçi geldi. Karşı köyden imam geldi. Hadi gari Bergama sen de gel" diye seslendi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitingde platforma 'Başbakan Kemal' sloganı ile çıkan Kılıçdaroğlu, bu slogan üzerinden konuşmaya başladı.

"SLOGAN ATMAK KOLAY ÖNEMLİ OLAN BUNU HAYATA GEÇİRMEK"

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Onu göreceğiz. 1 Kasım'da göreceğiz. Slogan atmak kolay, önemli olan bunu hayata geçirmek. Önce hiçbir mazeret üretmeden 1 Kasım'da sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Bu seçim önemli. Türkiye ateş çemberinden geçiyor. Herkes Türkiye'nin geleceği ne olacak diye endişe duyuyor. 13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Ne yaptılar? 'Yol, köprü yaptık.' Yol, köprü yapmayan hükümet mi var? Keban yaptın mı? Telekom yaptın mı? Karakaya yaptın mı? Atatürk Barajı yaptın mı? Yapamadın. Siyaset halkın sorunlarını çözmektir. Bu nedenle siyasete gireriz, politika yaparız. Vatandaşın derdi var ve onu çözmek sorundayız."

"3 YILDIR ARMUT MU TOPLUYORDUNUZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdağlu, 13 yıllık AK Parti iktidarının asgari ücretin ne kadar olduğunu bile bilmediğini öne sürerek, şöyle konuştu:

"İnsanca hakça bir düzen kuracağız. Aile sigortasını getirerek fakirliği bitirerek. Emeklilerimiz var. Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye verdim emeklilere. Hala sözümün arkasındayım kapı gibi hiç endişe etmeyin. Emekli kardeşlerim ben sizin bayramlarda torunlarınızdan kaçmanızı istemiyorum. Bayramı evinizde çoluk çocuğunuzla geçirmenizi istiyorum. Bu lütuf değil. Bu toplumun emekliye minnet borcu var. Ne olacak iki maaş ikramiye. Bunlar asgari ücretin ne kadar olduğunu benden öğrendiler. 949 lira olduğunu bilmiyorlardı. Bin 500 lira yapacağım. Ona da itiraz ettiler, işverene şikayet ettiler. Şimdi biraz da utanarak 'biz de asgari ücreti yükselteceğiz' diyorlar. 13 yıldır siz armut mu topluyordunuz? Neden aklınıza gelmedi? Ben söylediğim zaman mı aklınıza geliyor? Taşeron işçiliği kaldıracağız. O işçilerin tamamına kadro vereceğiz. İş güvencesi vereceğiz. Parayı zaten devlet veriyor. Aradan taşeronu kaldıracağız. Bu adam burada mı çalışıyor. Kadrosunu vereceğiz parasını da kendisine vereceğiz iş güvencesi olacak."

Kılıçdaroğlu, iktidarlarında mazotu 1 lira 80 kuruştan satacaklarını tekrarlayarak, "Terör başını aldı gitti 7 Haziran'dan sonra. Neden 7 Haziran'dan sonra oldu? Bu neden acaba? 'Bana 400 milletvekili vermeniz ben de sizin burnunuzdan getireceğim' diye bir politika mı güdüyorlar? Hiç merak etmeyin bunu öyle yapıyorlar. IŞİD belası çıkardılar. Suriye politikasının yanlışlığını defalarca söyledim. 2 milyonu aşkın Suriyeli Türkiye'ye geldi. Büyükşehirlerde merdiven altında Suriyeliler var. İnsanın içi acıyor. Bu tabloyu değiştirmemiz lazım" dedi.

"MAĞDUR OLDUK DİYECEĞİZ SANDI"

Kılıçdaroğlu, Ak Parti'nin koalisyon görüşmelerindeki tavrını da eleştirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye kendi çıkarlarını ailesinin çıkarlarını düşünen yöneticilere terk edilemez. Eğer bir kişi devleti yönetmeye talip olan bir kişi iradesini Saray'a ipotek etmişse bu ülkeyi yönetemez. Görevin bana verilmesi lazımdı o görevi vermedi. 'Mağdur olduk mağdur olduk' diyeceğiz sandı. Ben görevi Saray'dan değil milletten istiyorum. Size bir sır vereyim. Sakın kimseyle paylaşmayın olur mu? Davutoğlu Saray için çalışır Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Bunu sakın unutmayın. Bu ülkeye huzuru ve refahı getireceğim. Huzurun gerginliğin olmadığı bir Türkiye'yi inşa edeceğim. Geldiğimiz noktaya bakın neredeyse birbirime düşman olduk kavga aldı başına gidiyor. Sıkıyönetim dönemlerinde yaşanmayan tablolar. Televizyon kanalları basılıyor kanallar karartılıyor gazetelere yasak getiriliyor. Bunları yaparken de kendi partilerini yandaşlarını getiriyorlar. Neden korkuyorsunuz? Vatandaşın doğru haber almasını engellemek istiyorlar.""

BAŞBAKANA 2.5 SAAT BİZE 2.5 DAKİKA BİLE DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"TRT yayın yapıyor. 2.5 saat başbakana alan açtı. Bize 2.5 dakika bile değil. Oysa TRT bizim vergilerimizle yayın yapıyor. Elektrik faturalarının bir kısmı TRT'ye gidiyor. Bize ihanet ediyorlar. Bütün siyasi partileri çıkarabilirler. TRT tarafsız olmalı ve ama değil. Onların haber A diye bir yayın kanalı var. 'Ben sizin kanalınıza çıkabilirim. Bana karşı olan gazetecileri çağırın. Hepsine cevap vereceğim' dedim. Korkularından çıkaramadılar. 'Ya bütün sorulara cevap verirse' diye. Bizim özgüvenimiz var. Gizli kapaklı işimiz yok ki. Tek derdiniz bu ülkede huzur içinde yaşayalım. Vatandaşın cebi para görsün. Size verdiğim sırrı unutmuyorsunuz değil mi? 7 Haziran öncesi 'CHP'ye oy vermeyin dolar fırlar, faizler yükselir, işsizlik artar' dediler. Allah büyüktür ya bunların zamanında hepsi oldu. Rahmetli babam derdi ki 'oğlum sen doğru dur eğri belasını bulur' diye. Bunlar geldiler belalarını buldular. Doları da faizi de yükselttiler." - Kılıçdaroğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: 1 Kasım Saltanatın Yıkıldığı Tarihtir (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement