Kılıçdaroğlu: 1 Kasım Saltanatın Yıkıldığı Tarihtir (4) - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: 1 Kasım Saltanatın Yıkıldığı Tarihtir (4)

Kılıçdaroğlu: 1 Kasım Saltanatın Yıkıldığı Tarihtir (4)

"yetkiyi SARAYDAN DEĞİL, SİZDEN İSTİYORUM" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bergama'daki mitingin ardından helikopterle Aliağa'ya geçti.

30.10.2015 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"yetkiyi SARAYDAN DEĞİL, SİZDEN İSTİYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bergama'daki mitingin ardından helikopterle Aliağa'ya geçti. Cumhuriyet Meydanı'na inen helikopterden seçim minibüsüne geçen Kılıçdaroğlu, şehir turu atarak halkı selamladı. Kılıçdaroğlu, partisinin ilçe binası önünde kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. Ardından burada toplanan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birisini yaşadığını söyledi.

Ülkede ciddi bir yönetim boşluğu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bu seçimlerde bir anlamda Cumhuriyet'in oylanacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Diktatörlükten yana mıyız, halkın iradesinden yana mıyız? Yani cumhuriyetten yana mıyız? Eğer Türkiye'yi yönettiğini iddia eden bir kişi iradesini saraya ipotek etmişse o kişi bu ülkeyi yönetemez. Nitekim hükümet de kuramadı. Normalde görevin bize verilmesi lazımdı. Ama 'Olur ya, ya Kılıçdaroğlu hükümet kurarsa' diye görev verilmedi. Ben yetkiyi saraydan değil, sizden istiyorum. Sizin gücünüze inanıyorum" dedi.

"BİZİM GİZLİ HESAPLARIMIZ YOK"

"Bu ülkede yüzbinlerce çocuk yatağa aç gidiyor" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bunun da önüne geçeceğim. Güzel Türkiyemiz'de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Refahı ve huzuru bu ülkeye getireceğiz. Bir terör belası var. Bunun engellenmesi lazım. 2012'de bir yol haritası götürdüm onlara. 'Yanlış yapıyorsunuz, ülkeyi yanlış yönetiyorsunuz' dedim. Terörü böyle önleyemeyeceklerini defalarca söyledim. Görüyorsunuz 7 Haziran seçimleri sonrası kan gövdeyi götürdü. Gencecik, fidan gibi çocuklarımız toprağa düştü. Bu tablonun değişmesi lazım. Size şu sözü rahatlıkla veriyorum. Türkiye'de terörü önleyecek olan tek parti CHP'dir. Size neden CHP diye sorabilirler. Onlara şunu söyleyin, 'Bu ülkenin kuruluşunda CHP'nin imzası var.' Bu sorunu ancak ve ancak biz çözeriz. Çünkü bizim gizli hesaplarımız yok. Bizim arka planlarımız yok. Biz 78 milyonun hep beraber, bir arada yaşayacağı huzur dolu bir ülke istiyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından helikopterle Çiğli'ye geçti.

KENDİSİ DEVLET OLMUŞ PARTİYLE MÜCADELE

CHP lideri, otobüsün üzerine, "Kemal Kılıçdaroğlu'na yol arkadaşı olacak mısınız?" sözleriyle çıktı. Kılıçdaroğlu, Anadolu Caddesi yanındaki meydanda partililere otobüs üzerinden konuştu. Alanı dolduranlara '1 Kasım'a hazır mısınız?' sorusunu yönelten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin tarihini değiştireceğiz. İnşallah aydınlığa giden yola da, hep birlikte gideceğiz. Birlikte mücadele etmemiz lazım" dedi. Vatandaşlara "Sizlerle politik olmaktan çok geleceğe dair bir sohbet etmek istiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Ateş çemberinden geçiyoruz. Hiç istikrar yok. İstikrarsızlığın, sorunun kaynağı bizatihi bu iktidar. Her alanda sorunlarımızı var. Başımıza IŞİD belası çıktı. Terör ithal eden ülke olduk. Bizim ne işimiz var? Suriye'nin, Mısır'ın, Libya'nın iç işlerine karışıyoruz. Diyorlar ki 'ihracat düştü' mal satacak ülke mi bıraktınız. Diyorlar ki 'turist gelmiyor', turist niye gelsin? Bu sorunları aşmamız lazım. Güç birliği yapmamız lazım" dedi.

KENDİSİ DEVLET OLMUŞ PARTİYLE MÜCADELE EDİYORUZ

Bu seçimlerini diğerlerinden farklı olduğunu da vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu seçim, diğer seçimlere benzemiyor. Diğer seçimlerde ülkeyi yönetmeye talip oluyorduk. Şimdi kendisi devlet olmuş bir partiyle mücadele ediyoruz. Televizyonlar, gazeteler, basılıyor. Gazeteciler ölümle tehdit ediliyor. Televizyon ekranları karartılıyor. Bu amaçla mı demokrasiyi yükseltmeye çalıştık. 4 siyasi parti var Türkiye'de. Bir parti ne hala getirdi gördünüz. Bir başka parti var her şeye 'hayır' diyor. E her şeye 'hayır' diyorsan, niye siyasete giriyorsun. Bir başka parti var denklemin dışında. Bir parti kalıyor ülkeyi aydınlığa çıkartacak. O da CHP'dir" dedi.

TERÖR OLAYLARINA DEĞİNDİ

Son yaşanan terör saldırılarına da değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şu sorunun yanıtını bulmamız lazım. Çözüm sürecine başladılar. Defalarla söyledim. 'Bu yol haritası yanlış, böyle terör bitiremezsin' dedim. 7 Haziran'dan sonra, ne odu da, babalar çocuklarını mezara koymaya başladı? Evlat acısı ocaklara düştü. Düne kadar yoktu. 7 Haziran'dan sonra neden oldu? E diyorlar ki, 'PKK bizi kandırdı' Siz çocuk musunuz? Eğer bir örgüt sizi kandırıyorsa, o başbakanlık, bakanlık koltuklarında ne işiniz var?" dedi.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kent Ekmek Fabrikası'nın bugün greve başlayan işçiler de pankart açıp sesini duyurmaya çalıştı. Kılıçdaroğlu, pankart açan işçilere "grevdeki işçilere gelsinler, onlarla görüşeceğim" dedi. - Değil

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: 1 Kasım Saltanatın Yıkıldığı Tarihtir (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement