"Dikta Rejiminin Oluşmasında Cumhurbaşkanının Katkısı Var" - Son Dakika
Güncel

"Dikta Rejiminin Oluşmasında Cumhurbaşkanının Katkısı Var"

"Dikta Rejiminin Oluşmasında Cumhurbaşkanının Katkısı Var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin kaosa değil, bir dikta yönetimine doğru gittiğini belirtti.

27.02.2014 22:34  Güncelleme: 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin kaosa değil, bir dikta yönetimine doğru gittiğini belirterek, "Mevcut dikta rejiminin oluşmasında Cumhurbaşkanı'nın da sorumluluğu ve katkısı var. Bir ülke, istihbaratla yönetilebilir mi? O istihbarat yanlış çıksa ne olacak? Seçimde AKP'nin büyük oranda oy kaybedeceğini düşünüyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın ses kayıtlarına ilişkin, "4 bakan daha onurlu çıktı, biliyor musunuz? 4 bakanın kaydı çıktı, istifa ettiler, daha onurluydu onlar. Bu, hala "Ben koltuğumda kalacağım' diyor. Utan ya utan. Amerika bile skandal olarak niteledi. Bütün dünya konuşuyor bu rezaleti. Türkiye'yi bir Ortaçağ ülkesi haline nasıl getirirsin?" ifadelerini kullandı.

-"MECLİS TV İLE İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e saygıda kusur etmeyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı'nın Anayasa ile belirlenmiş görevleri vardır. Bunlardan biri de Anayasa'ya aykırı olan yasaları tekrar görüşmek üzere Meclis'e göndermesidir. Anayasa'ya açıkça aykırı olduğu bilinen düzenlemeyi, hükümetle oturup pazarlık yapma gibi bir görevleri yoktur. O nedenle burada biz Cumhurbaşkanı'nı onun bulunduğu makama saygı göstererek eleştiririz. Türkiye kaosa değil, bir dikta yönetimine doğru gidiyor. Mevcut dikta rejiminin oluşmasında Cumhurbaşkanı'nın da sorumluluğu ve katkısı var. Bir ülke, istihbaratla yönetilebilir mi? O istihbarat yanlış çıksa ne olacak? Bunlar, yürütme organını argodaki yürütme olarak algıladılar. Seçimde AK Parti'nin büyük oranda oy kaybedeceğini düşünüyoruz."

Kılıçdaroğlu, grup konuşmasının kesilmesi nedeniyle Meclis TV ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Bu ülkenin, hırsız bir Başbakan'ı sindiremeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "O koltuktan bir an önce ayrılmalıdır. Ben çocuklarına üzülüyorum. Sen nasıl çocuklarını böyle bir şeyin içerisine sokarsın? Milyon Ali (Binali Yıldırım) bütün müteahhitlerini İzmir'e yığmış. Parayla İzmir'i alacağını sanıyor. Tıpkı bir zamanlar bir valinin Tuncelilerin oyunu buzdolabı ile alacağını sanması gibi. İzmirliler demokrat insanlardır. Oylarını satın alamazsınız. İstanbul'u da alacağız" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Dikta Rejiminin Oluşmasında Cumhurbaşkanının Katkısı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement