Kılıçdaroğlu: Suriyelilere Vatandaşlık İçin Referandum Yapalım - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Suriyelilere Vatandaşlık İçin Referandum Yapalım

Kılıçdaroğlu: Suriyelilere Vatandaşlık İçin Referandum Yapalım

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakata ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "20 milyon Dolar'a Türkiye'nin özgürlüğü, iradesi, saygınlığı İsrail'e satıldı" dedi.

12.07.2016 14:55  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusu için referandum çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, "Sen düne kadar milli irade diyordun, referandum yapalım, hodri meydan" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında konuştu. Yakasına Srebrenitsa'daki kadınların gönderdiği Srebrenitsa çiçeği takan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Srebrenitsa'da bir katliam gerçekleşti. Üstelik Avrupa'nın göbeğinde. Binler kadın, genç öldürüldü. Bu vahşete bütün Avrupa tanık oldu. Bu acıyı paylaşıyoruz. Bir soykırımın Avrupa'da yaşanması büyük bir acı. Milletvekili arkadaşlarımı diğer arkadaşlar da gitti acılarını paylaştılar. Türkiye'de farklı görüşlerimiz olabilir. Ama Türkiye bir yürek olarak sizin yanınızda sizin acılarınızı paylaşıyor ve asla unutmayacağız" diye konuştu. Yargı bağımsızlığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Yargının siyasallaşması en büyük tehlike. Adaletin bağımsız olması gerekir. Aksi takdirde, adalet dağıtmayarak iktidardakilerin sopası işlevini görür. Amaç ne? Niçin Yargıtay, Danıştay üyeleri görevden alınıyor. Yerine başkaları atanacak çünkü yargıyı, yürütme organının emrine almak istiyorlar. Bir yerlerden talimat alacak yargı. Ona göre karar verecek.

"YARGIYI, "BENİM YERİMDE SARAYDAKİ OLSAYDI NASIL DÜŞÜNÜRDÜ" HALİNE GETİRMEK İSTİYORLAR"

Hitler döneminde Hans Michael Frank yargıçlara, şunu söylüyor; verdiğiniz her kararda önce kendinize şunu sorun; benim yerimde Führer olsa nasıl karar verirdin. Şimdi yapılmak istenen benim yerimde saraydaki olsaydı nasıl düşünürdü ben de onun talebi doğrultusunda karar vereceğim. Yargıyı bu hale getirmek istiyorlar. Bu Türkiye için tam bir felaket olur. Apar topar çıkarıldı. Gece yarılarına kadar çalışıldı. Darbe dönemlerinde bile yargı ile bu kadar oynanmadı.

"HAKİMLERE SESLENİYORUM. BİR DİKTATÖR BOZUNTUSUNUN TUTSAĞI OLURSANIZ TARİH SİZİ AFFETMEZ"

Gelen bilgiler iç açıcı değil. Saraydan hakimleri davet ediyorlar. Bazen sabaha karşı 3'te, 4'te. Hakimlere, soru soruyorlar elde etmeye çalışıyorlar. Vicdanı olan hakimlere sesleniyorum. Bir diktatör bozuntusunun tutsağı olursanız tarih sizi affetmez. Bu iş, çay toplama işine benzemiyor. Bu Türkiye'nin demokrasisi, geleceği ile ilgili. Kanuna karşı hile yapılmak isteniyor. Nasıl olsa geriye doğru çalışmaz deniliyor. Yargı kendi güvencesini, siyasetin bütün ayak oyunlarına rağmen korumalı. Aynı çukurun içine düşmemeli. Düşerse lekeyi kimse ayıklayamaz.

"YARGI VERDİĞİ KARARDA KOCAMAN BİR SORU İŞARETİ BIRAKIYORSA ORADA YARGI YOKTUR"

Siyasetçi, Muhsin Yazıcıoğlu, helikopter ile giderken bir kaza oldu öyle deniyor. Helikopter düştü. Yazıcıoğlu ve beraberindekiler öldü. Davalar açıldı. Sonunda takipsizlik … Dosya kapatıldı. Kaza olduğunda arama kurtarma ekipleri kazanın olduğu yerden 115 kilometre ötesinde arama yapıyordu. Aklın mantığın alacağı şey değil. Hepsinin yanında cep telefonu var. Tespit edilebilirdi. Helikopterde beyin denilen kısım sökülüp alınmış, yok. Kimlerin aldığı belli değil. Devlet Denetleme Kurumu, "Ağır bir kamu hizmet kusuru ortaya çıkmıştır" diyor. Yargı verdiği kararda kocaman bir soru işareti bırakıyorsa orada yargı yoktur.

"20 MİLYON DOLAR'A TÜRKİYE'NİN ÖZGÜRLÜĞÜ, İRADESİ, SAYGINLIĞI İSRAİL'E SATILDI"

20 milyon Dolar'a Türkiye'nin özgürlüğü, iradesi, saygınlığı İsrail'e satıldı. İsrail'in Gazze üzerindeki egemenliğini Türkiye tanımış oldu. Bunlar da Müslüman geçiniyor değil mi? Bunlar Türkiye'nin çıkarlarını savunuyorlar değil mi? Öyle anlaşıldı ki Bunlar kendi, ailelerinin çıkarları için yeri geldiğinde Türkiye'yi de satarlar ve sattılar. Tam bir teslimiyet anlaşması.

TERÖRLE MÜCADELE

7 Haziran'dan bu yan Kıbrıs çıkarmasından daha fazla şehit verdik. Şehitler, gaziler, anneler, genç yaşta çocuğunu toprağa veren babalar için soruyorum 'Kim Türkiye'yi terör batağına soktu?' Hangi gerekçe ile çocuklarımız hayatlarını kaybediyor? 2002'de sıfır terörle devraldırlar, terör yoktu. Ne oldu da Türkiye bu hale geldi? Bu işin sorumlusu kim? Çıkıp da bu sorunun cevabını birilerinin vermesi lazım.

"BU İŞİN SORUMLUSU KİM?"

Bu işin sorumlusu dünyada iktidardır. Vatandaş oy verdi, derdimizi çöz diye. Terörü bitirmek yerine teröre yardım ve yataklık yaptılar, azdırdılar. Binali Bey'e tekrar soruyorum, bu işin sorumlusu kim? Başbakanlık koltuğunda oturuyorsun, kim bu işin sorumlusu? Terör örgütü mahkeme kurarken kim iktidardı, şehirler silah deposuna dönerken iktidarda kim vardı? Binali Bey bunlara açık ve net cevap vermeni istiyorum. ODTÜ'yü bitirmişsin, bu sorulara cevap verirsin.

"HESABINI SORARSAN SÖZ, SANA BİR DAHA 'DÜŞÜK PROFİLLİ' DEMEYECEĞİM"

Başbakanlık koltuğuna yeni oturdu, bak bakalım 'Terör örgütüne dokunmayın' talimatını veren kim? Sen bunun hesabını soracak mısın, yoksa sormayacak mısın? Sorarsan söz, sana bir daha 'Düşük profilli başbakan' demeyeceğim. Sorarsan yürekten kutlayacağım.
200 ton bomba yerleştiriliyor. Bu bombalar yerleştiriliken neredeydiniz? Sana ne kadar basit sorular soruyorum. Soracak mı, abisi izin verirse. Abisinin de izin vereceğini hiç sanmıyorum. Ağzımızı her açtığımızda dava açıyorlar. PKK terör örgütüne AKP yöneticileri yardım ve yataklık yapıyor dediğimde dava açmıyorlar, kabul ediyorlar. Bunun hesabını sormak zorundayız. Sormazsak vatandaş olarak görevimizi yapmamış oluruz.

PKK yetmiyormuş gibi bir de IŞİD çıktı. Atatürk Havalimanı'nı bastılar, insanları taradılar, bombaları patlattılar. Ne yaptık? Hep beraber, 'teröre lanet olsun' dedik, 1 günlük yas ilan ettik. Sonra gittiler davul zurnayla köprü açılışı yaptılar. Parlamentoda saygı duruşu yapıyorlar. Bunu CHP yapsa ne olurdu? Biz insana saygılıyız, yapmayız da, kıyamet kopardı. Bunlar yapıyor da niye kimse bir şey söylemiyor? 'İnsanlık öldü mü' diye bir cümle niye kurulmuyor? Sormazsan vatandaş olarak görevini yapmazsın.
Gazeteciler geldiler, görüşlerimi sordular. Hiç kimseyi eleştirmedim, parti adı vermedim,

Binali Bey'e 11 soru sorayım dedim. Binali Bey de 11 soruya cevap versin.

1- Musul Başkonsolosluğu basılırken hangi hükümet IŞİD yaptı demedi?
2- Hangi millletvekili PKK ve IŞİD terör örgütü değil dedi?
3- IŞİD iyi ki varsın diyen milletvekili hangi partiden?
4- IŞİD hangi hükümet iktidardayken palazlandı?
5- Yaralanıp Türkiye'de tedavi edilen IŞİD militanları hangi iktidar zamanında ayrıcalık sağlandı?
6- Hangi hükümet döneminde IŞİD silahlandırıldı?
7- Bakanlar Kurulu, MGK IŞİD terör örgütü kararı alındı mı?
8- Hangi savcı IŞİD terör örgütüyle ilgili iddianame hazırladı? Hazırlandı da bizim mi haberimiz yok?
9- IŞİD'in Türkiye lideri kim?
10- IŞİD'in son bir yıl içinde Türkiye'de yaptığı eylemlerin sorumlusu kim?
11- Güvenlik zafiyeti yoksa, yönetim zafiyeti mi var?

"AKP SADECE PKK'YA DEĞİL, IŞİD'E DE YARDIM VE YATAKLIK YAPTI"

AKP sadece PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapmadı, aynı zamanda IŞİD terör örgütüne yardım ve yataklık yaptı. AKP ile IŞİD arasında bir gazeteci 'İdeolojik akrabalık var' dedi, o yüzden üzerine gidemiyor. Biz konuşurken onlar gibi işkembeden atmıyoruz. IŞİD eğitim, lojistik destek ve transfer açısından Türkiye'yi seçmiştir. Türkiye IŞİD için cihada açılan kapıdır. Dünyadaki bütün raporlarda bu ifadeler var. Türkiye üzerinden TIR'larla silah gönderildi mi? IŞİD'in eline geçti mi? Siz Türkiye cumhuriyetini nasıl bir korsan ülke haline getirirsiniz? Orta çıktıktan sonra 'Biz bunları Bayırbucak Türkmenlerine gitti' dedi. Bir IŞİD komutanı, 12 Ağustos 2012'de Washington Post'ta 'techizatımız ve tedarikimiz Türkiye üzerinden geldi' dedi. Hükümet kim? Techizat, tedarik hepsi Türkiye. Suudi Emiri, IŞİD'e Türkiye üzerinden silah gönderirken belgeleri ortaya çıktı.

IŞİD terör örgütü, 500 milyon dolar petrol geliri elde ediyor. AKP buna kol kanat geriyor. IŞİD'in Türkiye dışında petrol satacağı başka bir yer yok. Dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 'IŞİD yaralılarını tedavi ederiz' diyor. Sen bunları tedavi ettikten sonra niye Suriye'ye gönderiyorsun? Tutukla, hapse at, gereğini yap. Tedavi edip, tekrar gönderiyorsun.

"IŞİD'İN SAĞ KOLU ŞANLIURFA'DA TEDAVİ OLDU, MASRAFLARINI TÜRKİYE ÖDEDİ"

Musul Başkonsolusluğu'nun basılması talimatını veren IŞİD'li Türkiye'de tedavi görüyor. IŞİD'in sağ kolu Şanlıurfa hastanesinde tedavi gördü, masraflarını Türkiye ödedi. IŞİD militanları İstanbul'da piknik yapıp cihat çağrısı yapıyorlar. Türkiye IŞİD'inin yapılanmasında Ebu Hanzala diye biri var. Video ile Türkiye'yi düşman ilan etti. Evleri basıldı, evlerinde IŞİD bayrakları, bomba, intihar yelekleri çıktı; tamamı serbest bırakıldı. 15 Ekim 2015 Ankara Garı'nda 103 gencimiz hayatını kaybetti. Telefonları 2012'de dinleniyor. Kimse bunlara dokunmadı. Hiçbir önlem de almadılar.

Emniyetin raporunda 'Türkiye'de, IŞİD'in 20 bin kişiyi bulan tabanı var' diyor. ' Ürdün, Tunus ve Suudi Arabistan seviyesine ulaştı' diyor. Kimin gözünde oluştu? Kim IŞİD'le mücadele ediyor? 2014 yılından sonra IŞİD konrolündeki bölgeye sempatizanlar girip çıkıyor ve bunu emniyet biliyor. 'Bölgede askeri ve ideolojik eğitim alan ve Türkiye'de eylem düzenleyebilecek binin üzerinden insan var' diyor.

Bunun üzerine AKP'nin yöneticileri, nasıl PKK'ya yardım ve yataklık yapıyorsa, IŞİD'e de yardım ve yataklık yapıyor. Türkiye IŞİD'i hakkında hangi savcı iddianame hazırlıyor ve hangi Bakanlar Kurulu Türkiye IŞİD'i terör örgütü diye bir karar alıyor. Bizde Bakanlar Kurulu'nun IŞİD'i terör örgütü gördüğüne dair bir karar yok.

Binali Bey 'tek cevap veriyorum' diyor. 'CHP neden hayır oyu kullandı' diyor. Karar şu, Suriye'ye savaş açma kararı. Biz de buna hayır demişiz. Karşı çıkıyoruz, bugün getirsen bugün de karşı çıkacağız. Yalan at ama bu kadar da kuyruklusu olmaz. Bu cevabı verirken bile ben utanıyorum. Sen Başbakansın, nasıl bu kadar ucuz ve kolay yalan söyleyebiliyorsun. PKK kararına da evet demişiz. Senden tek isteğim var 11 soruma adam gibi cevap ver. Yüreğin yetiyorsa, çık benim 11 soruma adam gibi cevap ver.. Bana sordun, belgelerimi gösterdim.

Şimdi, bizim üzerinde duracağımız konu şu eğer siyaset yalan üretiyorsa o insanlara güvenmeyin. Siyasette abartma olabilir ama yalanı kaldırmaz. Hele hele 'Ben Müslümanım' diyen adamın yalan söylemesini bu toplumun değerleri kabul etmez.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLMESİ: REFERANDUM YAPALIM

'Emeni Camisi'nde namaz kılacağız' diyorlardı. 3 milyon Suriyeli Türkiye'ye geldi. 'Suriyelileri vatandaşlığa alacağız' diyorlar. Hangi gerekçeyle alacaksın? 6 milyon işsiz var. Suriyelilere karşı değilim, kardeşimiz. 'Niye geldiniz' demedik. Niye vatandaşlık veriyoruz, hangi gerekçeyle veriyoruz? 400 bini Şanlıurfada 391 bini İstanbul'da, 324 bini Gaziantep'te, Kilis'te 116 bin yaşıyor. 400 bin Suriyeli çocuk okula gitmiyor. Bu çocukları nasıl eğiteceksin? Bu açıklamayla Avrupa derin bir nefes aldı. Yardım yapmayacaklar. 500 milyon nüfusu Avrupa 500 kişi almıyor, biz 78 milyon 3 milyonu alıyoruz. Avrupa, Suriye'deki onarıma katılmayabilir bile. Bunları alırsanız Türkiye'nin sosyal dokusu bozulacak, Türkiye'nin genleriyle oynanıyor. Kimin terörist, kimin masum olduğu bilinmiyor.
Bunların devleti yönetme güçleri yok. Stratejileri yok. Yeni bir rejim kurgulamak için yapıyorlarsa bu bir ihanettir. Türkiye'ye ihanettir. Suriyeli kardeşlerimizi elbette kabul edeciğiz. O savaşın bitmesi için her türlü çabayı göstermeliyiz. Silah göndermemeliyiz. AB, BM başta olmak üzere Suriye'nin yeniden onarılması lazım. 'TOKİ konutlarını vereceğim' diyorsun. Suriye'deki binaları yapalım. Kimse topraklarını terk etmek istemez. Savaşın bitmesi lazım, Suriye'nin onarılması lazım, sonra Suriyeli kardeşlerimiz kendiliğinden döner.
Sen düne kadar milli irade diyordun, referandum yapalım, hodri meydan. Vatandaş Suriyeliye kızıyor. Bu yanlış. Savaştan kaçmışlar. Sen hükümete kız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Suriyelilere Vatandaşlık İçin Referandum Yapalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • Ahmet: Referandum yapilsin hukumet karar veremez halk kararr verir 35 1 Yanıtla
    BİNARSLAN: Vicdanın teferandumu olmaz.. Farz edelimki oldu ve kalsınlar oyu fazla çıktı saygı duyacam mı.?? 3 2
  • Hoppala 26: Kemal kilicdaroglunun muhalif olup böyle olmaz dediği yanlis yapiyorsunuz dedigi herşey doğru çıkıyor akkoyunlar hala gormuyorlar 28 2 Yanıtla
  • lastikci: VATANDAŞ OLSUNLAR.SORUN YOK CİĞERLER. 7 14 Yanıtla
  • Sarı: Bu topraklarda suriyeli istemiyoruz 18 1 Yanıtla
    lastikci: BEN İSTİYORUM.KARIŞMAYIN LAN ZIRTOLAR SİZİ. 2 13
  • ammakk: Bence en iyisi suriyelilerin cogunu kovmak kucuk cocuklar kizlar kadinlar kalsin ama serserileri kovucaksin 16 2 Yanıtla
  • lastikci: ALLAH KİMSEYİ KOYUN ETMESİN LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 15 1 Yanıtla
  • vatandaş12: koyu bir akp li oldugum için kemal beyi tebrik ederim dogruya dogru adam dogru söyluyor istemiyoruz suriyeli resi bu seslere kulak ver .... 10 4 Yanıtla
  • güzel bir cevap: Bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir. Kılıçdaroğlu da bugün doğruyu söylemiş. Gelin referandum yapalım yerse buyrun yapın...... 14 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement