Kılıçdaroğlu: 3 Büyükşehirde Farkı 3 Puana Düşürdük - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: 3 Büyükşehirde Farkı 3 Puana Düşürdük

Miting için gittiği Niğde yolculuğu sırasında soruları yanıtlayan CHP Lideri "Elime ulaşan yeni bir araştırmaya göre Ankara, İstanbul ve İzmir'de fark 3 puana indi" dedi.

29.04.2015 07:56  Güncelleme: 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu, CHP'nin İstanbul-Ankara ve İzmir'in toplamında AKP ile oy farkını 3 puana indirdiğini savundu. KKTC ile yaşanan 'yavru vatan' polemiğine ilişkin "KKTC bağımsız devlettir" diyen CHP Lideri, yargıda tahliye kriziyle ilgili de "Cumhurbaşkanı bu tartışmaya dahil olmamalı" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasındaki 'Yavru vatan-kardeş ülke' polemiğine ilişkin, "KKTC bağımsız bir devlettir. KKTC'ye yardım yapıyor diye Türkiye'nin Kıbrıs halkını kendi arka bahçesi gibi ve vesayeti altında görmesi doğru değil" dedi. Miting için gittiği Niğde yolculuğu sırasında uçakta kendisine eşlik eden gazetecilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, yargıdaki tahliye kriziyle ilgili de "Yargı son 13 yılda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde yozlaştırıldı" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

ACIMASIZ BİR DİL:(Yavru vatan-kardeş vatan tartışması) Türkiye'nin, yardım yapıyor diye, KKTC'yi kendi emirlerinden çıkmayan, vesayeti altında bir devlet olarak dünyaya tanıtması doğru değil. Türkiye, büyüklüğüne yakışır şekilde pek çok ülkeye yardım yapabilir, ama o yardımı acımasız bir dille bir hükümranlık hakkıymış gibi kullanmak 21. yüzyıl Türkiye'sine yakışmaz.

BAĞIMSIZ DEVLETTİR:('KKTC sizce yavru vatan değil mi?' sorusu üzerine) KKTC'yi bağımsız bir devlet olarak görüyoruz. Milletvekillerini halkın seçtiği, bağımsız parlamentosu olan bir devlettir. Demokrasi bilinci çok daha gelişmiş, yolsuzluklara karşı Türkiye'ye göre daha duyarlı. Dolayısıyla KKTC'ye saygı göstermek zorundayız. Her şeyi kendi arka bahçesi gören zihniyet, dozu biraz artırdı. Artık bağımsız ülkeleri de arka bahçeleri olarak görüyorlar, bu tehlikeli.

YARGI YOZLAŞTIRILDI: (Paralel yapı soruşturmasında yaşanan tahliye krizi) Son 13 yılda devletin en saygın kurumları Cumhuriyet tarihinde görülmemiş oranda yıpratıldı. Bunların başında yargı geliyor.

AKP KADROLARI YARGIYA DOLDURULDU:17/25 Aralık olayıyla hükümet-yargı işbirliği sona erdi. Önümüze yeni bir tablo çıktı. HSYK'da siyasal görüşe göre dağılan bir tablo var, milliyetçiler, AKP'liler, sosyal demokratlar ve paralelciler... Bu, yargının tarafsızlığına ve bağımsızlığına gölge düşüren bir anlayış. Liyakata değil, siyasal görüşe göre yargı elemanı atandı. Avukatlık yapıp yargıya sınavsız geçenler, AKP'nin il-ilçe yönetim kadrolarında görev alanlardan seçildi.

'UYGULAMIYORUM' DİYEMEZ:Hiçbir makam "Ben yargı kararını uygulamıyorum" diyemez. Bu tartışmanın içine Cumhurbaşkanı'nın girmesi de doğru değil. Kendi konumunun farkında olmak zorunda. Yargı, sorunlarını iç dinamikleriyle çözmelidir. Dışarıdan müdahaleler sorunu daha da derinleştirir.

FARK AZALDI: AK Parti'nin oyları eriyor. Elime ulaşan yeni bir araştırmaya göre 3 büyük kentte (Ankara, İstanbul, İzmir) AKP'nin toplam oy oranı yüzde 38, bizim oylarımız yüzde 35. Fark, 3 puan.

Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı rakamlar, 2011 genel seçimleriyle kıyaslandığında AK Parti'nin oy oranının üç büyük kentte toplam yüzde 47'den yüzde 38'e düştüğünü, CHP'nin oy oranının ise yüzde 33,5'tan yüzde 35'e yükseldiğine işaret ediyor. 2011 seçimlerinde AK Parti İstanbul'da yüzde 49,4, Ankara'da yüzde 49,2, İzmir'de 36,8; CHP ise İstanbul'da yüzde 31,2, Ankara'da yüzde 31,3, İzmir'de yüzde 43,8 oranında oy almıştı.

(Kaynak: Habertürk)

Kılıçdaroğlu: 3 Büyükşehirde Farkı 3 Puana Düşürdük
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: 3 Büyükşehirde Farkı 3 Puana Düşürdük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (47)

  • ×-ray 21: Çarkçıoğlu yine boş alan buldu sallıyor 7 21 Yanıtla
  • khan: Anca izmirliler inanır ve oy verir sana gündi istanbulu alamasın büyük gelir sana 12 16 Yanıtla
  • Alper: Bi ara kılıctarogluyla gürsel tekin istanbul belediye baskanlıgına aldık diye acıklama yapmıslardı sonra 2 milyon fark yediler!! 8 17 Yanıtla
  • vatandaş? 4175: Yürüyen merdivenden ters inen,kendi oyunu kullanamayan,bol keseden emekliye işçiye maaş vaaden ve kendi maaşına haciz getiren Ke-mal mı oy verecekler.. Hayırlı uğurlu olsun.,.::: Komedyen olacakmış siyasetçi olmuş garip Kemal yaa ::: 12 12 Yanıtla
  • BrooKe: Ezikliğin türkçe karşılı CHP dır kesin ve net 10 13 Yanıtla
  • Bordo: Mala bak biri şu malı uyandırsın yahu mal kafası çalışmıyor 8 13 Yanıtla
  • anti tayyip: tayyip eridi bitti. . . oylar hdp nin. . . 10 10 Yanıtla
  • vatandaş: Bunlar hayal kemalcim kendini kandırma boşuna :D Neymiş ak partinin oyları düştü bizimki 2 bucuk puan arttı. Bu dedin şeyle kendini rezil edersin anca . :D :D işin gücün seçim öncesi algı yaratmak son 15 yıldır yapıpta ezildiğiniz gibi :D 9 11 Yanıtla
  • onur: Bu haramseverlerden kurtar bizi gandi kemal dürüst adam 10 9 Yanıtla
  • RECEP DİVELEK: YAHUU BİRGÜNDE YALAN KONUŞMA BEEEE TİPE BAK ÇAKMA KEMAL SUNAL 9 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.


Advertisement