Kılıçdaroğlu: "Ağırlığın Merkezi Ekmeleddin İhsanoğlu'dur" - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: "Ağırlığın Merkezi Ekmeleddin İhsanoğlu'dur"

Kılıçdaroğlu: "Ağırlığın Merkezi Ekmeleddin İhsanoğlu\'dur"

İzmir ziyaretinin ikinci gününde ilçe ziyaretleri gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çandarlı beldesinde vatandaşlara seslendi.

19.07.2014 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir ziyaretinin ikinci gününde ilçe ziyaretleri gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çandarlı beldesinde vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, "Eğer Türkiye'nin Orta Doğu'da ağırlığı olacaksa o ağırlığın merkezi Ekmeleddin İhsanoğlu'dur" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek turları kapsamında İzmir'i ziyaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretinin 2. gününde ilçe gezilerini sürdürdü. İlk olarak Çandarlı beldesinde vatandaşlarla buluşan Kılıçdaroğlu, otobüste halkı selamladı. Yol kenarında meyve satan esnaflar, Kılıçdaroğlu'na kavun ve karpuz ikram etti. Çandarlı beldesinde vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Anadolu topraklarında Karacaoğlanlar, Dadaloğulları, Mevlanalar, Hacı Bektaşi Veliler yetişti. Anadolu topraklarında insanlar yetişti. Ektik tarlaları, ektik ovaları, şimdi bereketi ekeceğiz, huzuru ekeceğiz. Ekmek için Ekmeleddin diyeceğiz. Huzurlu bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Huzurun adresi Ekmeleddin İhsanoğlu. Buna bütün samimiyetimle inanıyorum. Bilgisi, birikimi, dünyadaki ağırlığı, kişiliği, her şeyiyle bizim cumhurbaşkanımız olacak birisi. Onu seviyoruz. Ona inanıyoruz, ona güveniyoruz. Sadece ben değil batı da ona inanıyor doğu da ona inanıyor. Gazze'yi görüyoruz. Gencecik çocuklar, küçük çocuklar öldürülüyor. Şimdi ben Erdoğan'a seslenmek istiyorum; sen gerçekten Filistin olayını çözmek istiyorsan Malatya'daki Kürecik İstasyonu'nu kapatacaksın. Kapatabilir mi? Ben de biliyorum kapatamaz ama söylüyorum. Eğer Türkiye'nin Orta Doğu'da ağırlığı olacaksa o ağırlığın merkezi Ekmeleddin İhsanoğlu'dur" diye konuştu.

"HEPİMİZ KONUŞMAK ZORUNDAYIZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi herkesin üzerine düşen görevlerinin olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhsanoğlu, Filistin davasında tarafları barıştıran, Kudüs Yıldızı nişanına layık görülen tek Türk'tür. sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Bu ülkeye layık olan herkesin saygınlığını kazan kişiyi 10 Ağustos'ta koltuğa oturtacağız. Sizler sadece beni dinlemeyin. Siz de konuşun siz de yurttaşlarla anlatın. Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları anlatın. Hepimiz konuşmak zorundayız. Sizin de göreviniz var. Ben çalışacağım siz de çalışacaksınız. Hepimizin üzerine düşen bir görev var. Sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Söz mü? İlk kez cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bizim arzumu şu; cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olmalı. Cumhurbaşkanı ilkeli birisi olmalı. Cumhurbaşkanı hem batıda hem doğuda ağırlığı olan biri olmalı. Cumhurbaşkanı düzgün birisi olmalı. Gerçekten de bayrağımızı temsil etmeli. Hiç kimsenin kinliğiyle inancıyla, şuyuyla buyuyla ilgilenmemeli." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: 'Ağırlığın Merkezi Ekmeleddin İhsanoğlu'dur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement