Kılıçdaroğlu, Bağcılar'da Konuştu - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Bağcılar'da Konuştu

Bağcılar Meydanı'nda düzenlenen "Halk Buluşması"na katılan Kılıçdaroğlu, havai fişek gösterisiyle karşılandı.

28.03.2014 23:36  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugüne kadar CHP'ye atılan dünya kadar iftira oldu ama hiçbir Allah'ın kulu çıkıp, 'Arkadaş, sen Allah'ın kelamıyla dalga geçtin' demedi" dedi.

Partisince, Bağcılar Meydanı'nda düzenlenen "Halk Buluşması"na katılan Kılıçdaroğlu, havai fişek gösterisiyle karşılandı.

Kalabalığa, "Ne güzel bir ilçeniz var. Allah aşkına bağ kaldı mı, yeşil alan kaldı mı?" diye seslenen Kılıçdaroğlu, "Kişi başına yeşil alan Bağcılar'da yarım metreden az düşüyor. 25 yıldır aynı kişi Bağcılar'ı yönetiyor. Şimdi aklı başına gelmiş, 'size spor alanları yapacağım' diyor" ifadelerini kullandı.

"Hükümetin 17 Aralık'ta eski parayla 247 katrilyon lira götürdüğünü" söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir bakan 28 seferde 52 milyon dolar götürmüş. İçişleri bakanı 10 seferde 10 milyon dolar götürmüş. Hadi buyur... Sabahın yedi buçuğunda oğluna telefon ediyor. 'Oğlum ne var ne yok?' diyor. 'Babacığım polisler bastı'. 'Oğlum evde kaç lira var?' 'Sen biliyorsun babacığım' diyor. 'Oğlum kaç para var?' 'Birkaç kuruş babacığım'. 'Oğlum kaç lira var?'  '1 trilyon civarında babacığım' diyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Bağcılar'ın vicdanına seslendiğini ifade ederek, meydandakilere, "Dünyanın hangi ülkesinde bir içişleri bakanının oğlunun evinde 1 trilyon lira nakit para olur?" diye sordu.

Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenlerin eleştirileri üzerlerine almamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, ana muhalefet lideri olarak görevinin hükümeti eleştirmek olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "Çünkü bu hükümet vatandaşa yalan söyledi. Dedi ki 'Bana oy verin, yolsuzlukları, yoksulluğu önleyeceğim, yasakları kaldıracağım'. Yaptı mı, sözünde durdu mu?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"17 Aralık operasyonu yapıldı, hemen dedi ki 'Bunu paralel devlet yapmıştır'. Eyvallah. Şimdi Başbakanlık koltuğunda oturan o zata soruyorum. Senin bakanının koluna 700 milyarlık saati paralel devlet mi taktı? Bakanların çocuklarının odalarına 1, 2, 5 değil 7 kasayı paralel devlet mi koydu? O kasaların içine milyon dolarları, avroları paralel devlet mi yerleştirdi? Senin önüne 18 Nisan 2013, Milli İstihbarat Teşkilatı 3 sayfalık bir rapor koydu. O raporu senin önüne paralel devlet mi koydu?"

Konuşması zaman zaman sloganlarla kesilen Kılıçdaroğlu, Bağcılar'da CHP döneminde yerinde kentsel dönüşüm yapılacağını belirterek, yerel seçimde partisinin Bağcılar Belediye Başkan adayı Muhammed Çakmak'a destek istedi.

Kılıçdaroğlu, sandığa gidildiğinde Allah'ın kelamıyla dalga geçenlerden hesap sorulmasını isteyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunların bir bakanı var; adı Egemen Bağış. Ne yaptığını biliyorsunuz değil mi? Allah'ın kelamıyla dalga geçiyor. Bağcılar'ın vicdanına sesleniyorum. Bugüne kadar CHP'ye atılan dünya kadar iftira oldu ama hiçbir Allah'ın kulu çıkıp, 'Arkadaş, sen Allah'ın kelamıyla dalga geçtin' demedi. Rüşvet alan, 1,5 milyon dolar. 500, 500, 500, 3 seferde. Çikolata kutusunun içinde. 'Bakara mı, makara mı?'. 'Her cuma, google'dan bir ayet indirip sallıyorum, sen de salla' diyor. Buna izin verecek misiniz? Harama ortak olacak mısınız?"

Halk buluşmasına, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül de katıldı.

Kılıçdaroğlu, Bağcılar\'da Konuştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Bağcılar'da Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement