Kılıçdaroğlu: Ben Bunları Silkeleyeceğim - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Ben Bunları Silkeleyeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hırsız Tayyip" sloganlarına, "Ben bunları silkeleyeceğim, hiç meraklanmayın.

18.03.2014 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hırsız Tayyip" sloganlarına, "Ben bunları silkeleyeceğim, hiç meraklanmayın. Silkeleyeceğim ama sakın şu umuda kapılmayın; ağacı silkeleyince yere bir meyve düşer, hayatta düşmez. Bunlar bereketsiz. Bunların gözünü para doyurur ancak" sözleriyle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Akşehir Anıt Alanı'nda düzenlediği mitingde konuştu. Bugün ayın 18'i olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bugün Çanakkale Zaferi'nin günü, bugün şehitler günü. Çanakkale'de dedelerimiz kucak kucağa yatıyor. Onlar bize güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele etti. Çocuklarımız özgür ve bağımsız bir Türkiye'de yaşasın diye. Biz, onların çocukların olarak bir yükümlülük altındayız; biz de çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Daha iyi, daha çalışkan, daha dürüst, daha temiz bir Türkiye bırakmak zorundayız. Bunun için ben söz veriyorum. Siz de söz veriyor musunuz? Ayın 30'unda Akşehir'de sandığa gideceğiz; el ele, kol kola, yürek yüreğe, huzur içinde, bir bayram havası içinde gideceğiz ve Lütfü Başkan'ı başkanlık koltuğuna oturtacağız" ifadelerini kullandı.

-"TÜRKİYE'Yİ KİRLİLİKTEN AYIRMA ZAMANI"-

Kılıçdaroğlu, "Hırsız Tayyip" sloganlarına şöyle yanıt verdi:

"Ben bunları silkeleyeceğim, hiç meraklanmayın. Silkeleyeceğim ama sakın şu umuda kapılmayın; ağacı silkeleyince yere bir meyve düşer, hayatta düşmez. Bunlar bereketsiz. Bunların gözünü para doyurur ancak. Biliyorsunuz, dolar varsa var, yoksa yok. Şimdi el birliğiyle güzel bir Türkiye'yi inşa etme zamanı. Türkiye'yi kirlilikten ayırma zamanı. Türkiye'de barışın ve huzurun zamanı. Herkesin aş, iş sahibi olması gereken bir zaman. Annelerin huzur içinde çocuklarını okula gönderdikleri bir zaman olmalı. İşsizlik, yoksulluk, hırsızlık olmamalı. Hırsız olanların Başbakanlık koltuğunda oturmaması gerekiyor. Yalancıdan Başbakan olmaz, hırsızdan Başbakan olmaz, hem yalancı hem hırsızdan hiç Başbakan olmaz. İstediğiniz yere gidin, herhangi bir yurttaşa, bir dünya vatandaşına sorun; "Yalancıdan, hırsızdan Başbakan olur mu?' Olmaz, der. O zaman biz de temizleyeceğiz, kirlilikten arındıracağız. Devletin sırlarını satan adamlardan hesap soracağız. Bunların çaldıkları para 247 katrilyon TL. Bir hemşerim ayakkabı kutusunu gösteriyor; o çok ufak bir para. Recep'in dişini ancak doldurur o para. Ne diyor Bilal'e, "10 milyon doları kabul etme, ne söz verdiyse onu getirecek' diyor. 10 milyon dolar ne ki onun için? Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, eğer bir ülkede bir Başbakan'ın evinde milyar dolarlar olursa, orada durup düşüneceğiz. Dört bakanının çocuklarının yatak odalarında para kasaları olursa, orada durup düşüneceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Ben Bunları Silkeleyeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement