Kılıçdaroğlu: Benim Bakanlarım Birilerinin Önüne Yatmayacak (2) - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Benim Bakanlarım Birilerinin Önüne Yatmayacak (2)

Kılıçdaroğlu'na AYDIN'DA COŞKULU KARŞILAMA Genel seçim çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da zaman zaman şiddetini arttıran yağmura rağmen alanı dolduran vatandaşlara seslendi.

28.05.2015 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu'na AYDIN'DA COŞKULU KARŞILAMA

Genel seçim çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da zaman zaman şiddetini arttıran yağmura rağmen alanı dolduran vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, vaatlerini anlattığı vatandaşlardan hem destek istedi, hem de geçen seçimde başka partiye oy vermiş kişileri, CHP seçmeni yapmaları için çalışmalarını söyledi.

Yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesinde mitinglerini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Kent Meydanı'nda, vatandaşlarla buluştu. Yağmurun zaman zaman şiddetini arttırmasına rağmen alanı dolduran yaklaşık 30 bin kişi, Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Bu arada alanı dolduran vatandaşların, 'Vali emriyle değil kendi isteğimizle geldik', 'Baskıyla değil sevdiğimizden geldik' gibi dikkat çeken pankartlar da hazırladıkları gözlendi. 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla sahneye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, efeler diyarında Aydınlılar şaha kalkmış. Söz veriyorum Ankara'da beylerde duysun sözüm söz Türkiye'yi şaha kaldıracağım. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları bende biliyorum sizde biliyorsunuz. 7 Haziran'da sandığa gideceğiz 8 Haziran yeni bir başlangıç olmalıdır. 8 Haziran rahmetli Ecevit'in dediği gibi 'ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzenin" başlangıcı olmalıdır. 8 Haziran esnafın kazandığı çiftçinin sanayicinin, emeklinin herkesin kazandığı, ama hortumcuların kaybettiği bir tarih olmalıdır. Biz seçim bildirgemizi açıkladık. Ezberleri bozuldu. Arkadan yüzyılın projesini hazırladık. Kimyaları bozuldu. 8 Haziran'da inşallah yeni bir başlangıçla Türkiye'yi şaha kaldıracağız. Kimsenin aç ve açıkta kalmadığı yoksulun olmadığı bir Türkiye çiftçinin bahçesine onurla gittiği bir Türkiye. Şaha kaldıracağız Türkiye'yi sözüm sözdür" dedi.

EKONOMİK VAATLERİNİ ANLATTI

Kalabalığa rakamlara vereceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Size tarih ve rakam vereceğim. Bunları unutmayın yıl 2002. Türkiye'nin yüzde biri, Türkiye'nin toplam servetinin yüzde 39'una sahip. Yıl 2014 Türkiye'nin nüfusunun yüzde biri toplam servetine yüzde 54.3'üne sahip. Bu düzeni değiştireceğim. Hakça halkın çıkarlarına hizmet eden bir düzeni yeniden inşa edeceğim. Bunun adı refahı topluma yaymaktır. Büyümeden kalkınmadan her vatandaşın nasibini almasıdır. Alın terinden ve emekten yana bir program uyguluyoruz. Bizim seçim bildirgemiz aynı zamanda hükümet programızdır. 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Ülkemin içinde bulunduğu şartları söyleyeceğim. 13 yıldır tek başına iktidardalar. 17 Milyon yoksul var. 4 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Aylık geliri kişi başı 200 TL'den az. 6 milyon 250 bin işsiz var. Genç işsizde, Yunanistan'ı geçtik. 2 milyon Suriyeli var. Harcadığımız 5.5 milyar dolar para var. Aylık bin liranın altında 8 milyon emeklimiz var. Bu tabloyu değiştireceğiz. Hakça insanca bir düzen kuracağız. Memnun olanlara bir sözüm yok. Ama bu tablo 21. yüzyılın Türkiye'sine yakışmıyor diyorsanız. Çocuklarımız iş güç sahibi olsun diyorsanız Yeriniz belli adresiniz belli Gazi Mustafa Kemal'in partisi CHP."

Vaatlerini de anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu tabloyu nasıl değiştireceğim. İki aşamalı süreç var. Bir kısa dönem, uzun dönem. Onların akılları ermez. Ankara'daki beylerin onlar köşeyi nasıl döneceklerini düşünürler. Kısa vadede refahı topluma yayacağız. Bu tablo bizim içimize sinmez. Önce üreteni destekleyeceğiz, alınteri dökeni destekleyeceğiz. Çiftçi alınteri döküyor sabahın köründe tarlaya giriyor, çoluk çocuk herkes çalışıyor. Çiftçiyi perişan ettiler. Dünyanın en pahalı mazotunu Türkiye kullanıyor. Bakın hangi ülkeye bakarsanız bakın. çiftçiye mazot bu fiyattan satılmıyor. O zaman dedim sözüm söz üreticiyi savunacağız. Mazotu çiftçi için 1.5 TL yapacağım. İtiraz ediyorlar. 'Nasıl çiftçi için mazotu 1.5 TL yaparsın' diye bağıyorlar. Kendilerine sordum, Aydın'dan bir kez daha soruyorum: Sen yatlara gemilerine mazotu 1.21 kuruşa veriken iyiydi, ben verirken nedene kötü oluyor. Onlarla aramızda Ağrı Dağı kadar fark var. Çiftçi kardeşim unutma; bizim aramızda ağrı dağı kadar fark var. Örnek mi örnek vereyim. Onlar yakutta, elmasta, incide KDV'yi, ÖTV'yi sıfırladılar. Ben neyde sıfırlıyorum; Mazotta. O elmastan yana malı götürmekten yana ben çiftçiden yanayım. Ben emekten üretenden yanayım, ben halktan yanayım. Çiftçi kardeşim şunu unutma senin hakkını teslim edeceğim. Sen Türkiye'yi doyuruyorsun, besliyorsun hak ettiğini geliri alamıyorsun. Eğer çiftçi yeraltına madene ocağına giriyorsa bir derdi vardır onun. Çiftçi kardeşim senin hakkını ben teslimi edeceğim bana inan, bana güven, söz verdim sözümün arkasındayım" dedi.

EMEKLİLERE İKİ MAAŞ VAADİNİ TEKRARLADI

Emekliler var mı aramızda diye soran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Dedik ki Ramazan ve kurbana bayramında emekliye birer maaş ikramiye vereğim. Kılıçdaroğlu sözü. İlk bayramda aylığınızı alacaksınız. Şimdi buna itiraz ediyorlar. 'Emekliye ikramiye verilir mi' diyorlar. 'Nasıl vereceksin' diyorlar, sen kaçak saraya para bulurken kaynak var da emekliye gelince mi kaynak yok. İki milyon suriyeli kardeşimize para varda emekliye mi yok. Bu ülke zengin ülkedir, varlıklı ülkedir. 27.5 yılımı devlette bu yüzden harcadım. Halkı düşünen siyaset yok. Ben sizden birisiyim, sizin hakkınızı teslim edeceğim, iki ikramiyeyi de vereceğim sizlere. Yeni bir söylenti, propaganda yapıyorlar. Emeklilere verecekler, ama Bağkur emeklileri hariç niye hariç ya. Zaten en düşük maaşı onlar alıyorlar. Asıl onların alması lazım. Bunlara inanmayın, açık ve net söylüyorum; milletvekilleri emeklileri hariç bütün emekli ve dullara ikramiyeyi alacaklar. 8 milyon emekli bin liranın altında aylık alıyor. Bunlara deyin ki; Sana bin lira vereyim geçin deyin. Hemen isyan ederler. E emekli nasıl geçinecek. Yav zaten fazla bir para vermedik ki. Vefa borcumuzu yerine getiriyoruz. İki maaş ikramiyeyi bunun için veriyoruz zaten. Sanıyorlar ki Ankara'daki beyler, alışmış ya İsviçre bankalarında paraları toplamaya, emekliye paraya vereceğiz İsviçre bankasına gidecek sanıyor. Yav parayı ne yapacak mütevazi bir para emekliye sahip çıkmamız lazım. Bayramdan emeklinin torunundan kaçmaması lazım. Emekli parayla doğru esnafa gidecek, borç almadan kurbanını kesecek. Esnaf kazacanacak."

MİTİNG SIRASINDA ELEKTİRİK ARIZASI OLDU

Miting sırasında elektrik arızası olması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç meraklanmayın kimse bizim sesimizi kesemez. Hiç endişelenmeyin, bir şeyden emin olmanızı istiyorum sevgili Aydınlılar, efeler diyarındayım. Bir şeyden emin olmanızı istiyorum; Davutoğlu, Erdoğan için çalışır,  Kılıçdaroğlu, halk için çalışır. Unutmayın bunu ne söylerse söylesinler, ne yaparlarsa yapsınlar. Halkın gücü en büyük güçtür. Onun için söylüyorum tek umudum sizsiniz. Sizinle beraber demokrasiyi getireceğiz, işsizliği yoksulluğu bitireceğiz, kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Asgari ücreti bin 500 TL yapacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Asgari ücreti bin 500 TL yapacağım söz. Yapacağım. İşverene şikayete ediyorlar. Bak diyorlar, 'Kılıçdaroğlu asgari ücrneti bin 500 TL yapacak neden şikayet etmiyorsunuz' diyorlar. E başbakansın, 'Ben vermeyeceğim de'. Ama ben vereceğim. Bin 500 TL'yi vereceğim. Ankara'da bir bey var sıcak koltuğunda oturan. Efendim diyor 'işçiye asgari ücreti bin 500 TL yapmak zulümdür' diyor. E sevgili kardeşim gözünü sevdiğim sen ayda 14 bin TL alırken zulüm değil de, işçiye verirken mi zulüm. O beyler Ankara'daki beyler, haktan koptular. Altlarında tuvaletlerinde altın kaplama klozet yaptıyorlar. Yuh çekmenize gerek yok sandığa gidip demokratik tepkimizi gösterin. Milyarlık arabalara cerez parası diyorlar, ama halka yok. Emekli kadeşim unutmuyorsun değil mi? Bunları unutmuyorsun. Altlarına tuvaletlerine altın klozet yapanları unutmuyorsunuz. Unutmayacağız. 17 milyon yoksulumuz var. Şimdi mağduriyet edebiyatı yapıyorlar. Yok kefeni giydik ne kefeni kardeşim? 'Ben idamdan korkmam' sözleri. Yav zaten idam cezası yok ki. Ne yaparsan yap. Başbakan dedin, bu millete seni başbakan yaptı. Cumhurbaşkanı dedin bu millet seni cumhurbaşkanı yaptı. Yat desen yat, araba desen araba. Yav bırak ta biraz da millete kazansın. Milletin gözü görsün" dedi.

ÜLKEDE BARIŞ VE HUZUR İSTİYORUM

Yabancıların Türkiye'de çalışmasına izin verilmesini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron sistemini de kaldıracağı vaadini yineledi. Ülkede huzur istediğini de anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede huzur, barış, birlikte kardeşçe yaşamak istiyoruz ben bu güzele ülkede barağımızın altında kimsenin sokakta çatık kaşla gezmesini istemiyorum. Huzur içinde yaşamasını istiyorum. Her evde tencere kanasın bereket olsun istiyorum. Türkiye bunu yapabilir, bunu hep beraber yapabiliriz. Adresimiz belli yerimiz belli halk için çalışan cebi için değil yandaşı için değil halk için çalışan bir siyasal partiyle yani CHP'ye destek vereceğiz söz mü" diye konuştu. - Kılıçdaroğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Benim Bakanlarım Birilerinin Önüne Yatmayacak (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.

  • Çin'in yeni yüksek hızlı treni CR450 saatte 400 km hıza ulaşacak
    17:49 Çin'in yeni yüksek hızlı treni CR450 saatte 400 km hıza ulaşacak

    Çin Devlet Demiryolları Grubu, CR450 inovasyon projesinin ilerlediğini ve bu yılın sonunda prototipin montaj hattından çıkacağını duyurdu. CR450, şu anda hizmette olan CR400 Fuxing trenlerinden daha hızlı olacak ve yüzde 12 daha hafif, yüzde 20 daha az enerji tüketiyor. Ayrıca, proje altyapıda teknolojik inovasyonu da içeriyor. Çin, halkın talebini karşılamak için dünyanın en büyük yüksek hızlı demiryolu ağını inşa etti ve Fuxing trenleri ülke genelinde 31 eyalet düzeyinde faaliyet gösteriyor.

  • Diyarbakır Müzesi'nde öğrencilere Hacivat ve Karagöz gösterisi
    17:48 Diyarbakır Müzesi'nde öğrencilere Hacivat ve Karagöz gösterisi

    Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Arkeoloji Müzesi'nde, öğrenciler için 'Hacivat ve Karagöz' gölge oyunu gösterisi sunuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Müzesi ve SICPA Türkiye firmasınca düzenlenen gösteri, öğrencilere tarihi sevdirmek, müze sevgisini aşılamak ve Müzekart'ı tanıtmayı amaçlıyor.

  • Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    17:44 Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla düzenlenen 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı. Vali Akkoyun, kentte uygulanan 294 projeden 24'ünün tamamlandığını, 99'unun devam ettiğini ve 171'inin etüt proje aşamasında olduğunu belirtti. Ayrıca, kamu yatırımlarının hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılması için koordinasyona önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Turizmde Yeni Trendler ve Geleceğin Turizmcileri Konuşuldu
    17:44 Turizmde Yeni Trendler ve Geleceğin Turizmcileri Konuşuldu

    Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinlikte, gastronomideki yeni trendler ve turizmin geleceği konuşuldu. Programda, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kurnaz ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Vahit Oğuz Kiper öğrencilerle buluştu. Konuşmacılar, dijital gelişmelerin gastronomi alanını nasıl dönüştürdüğünü ve turizmdeki gelecek trendlerini anlattılar. Etkinlik, öğrencilere teknik bilgilerin aktarıldığı ve turizmin geleceğinde önemli noktaların paylaşıldığı bir platform oldu.

  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Tiran Belediye Binası Protesto Edildi
    17:43 Tiran Belediye Binası Protesto Edildi

    Arnavutluk'ta yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'te Yeşil Mahalle'de oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.


Advertisement