Kılıçdaroğlu: "Biz, Bütün Yurttaşların Eşit Olduğu Tam Demokrasiyi Savunuyoruz" - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: "Biz, Bütün Yurttaşların Eşit Olduğu Tam Demokrasiyi Savunuyoruz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İşi ehline değil de parti yanlılarına teslim edersen, 'Bu, bizim cemaatten, devleti de ona teslim edelim' dersen, birileri gelir ve böyle darbe yapar. Darbe fırsatçılığına da izin vermememiz gerekir. Biz, hem darbeye, hem diktaya karşıyız. Biz, bütün yurttaşların eşit olduğu tam demokrasiyi savunuyoruz.

11.10.2016 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İşi ehline değil de parti yanlılarına teslim edersen, 'Bu, bizim cemaatten, devleti de ona teslim edelim' dersen, birileri gelir ve böyle darbe yapar. Darbe fırsatçılığına da izin vermememiz gerekir. Biz, hem darbeye, hem diktaya karşıyız. Biz, bütün yurttaşların eşit olduğu tam demokrasiyi savunuyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Mudanya ilçesinde, Mudanya Mütarekesi'nin 94'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen fener alayına katıldı.

Mudanya Mütareke Müzesi'ni ziyaretinin ardından Mütareke Meydanı'nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'de herkesin huzur ve barış içinde yaşamayı hak ettiğini, bunu sağlayacak tek partinin CHP olduğunu söyledi.

CHP'nin "cebini doldurma", "köşeyi dönme" gibi siyasi anlayışları olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bizim siyaset anlayışımızın özünde insan, insana saygı, sorunları çözme var. Biz, insanların kimlikleri, inançları, yaşam tarzıyla uğraşmayız." diye konuştu.

Mudanya'da imzalanan barış antlaşmasının Kurutuluş Savaşı'nın ilk kapısı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

" İsmet İnönü, burada oturdu ve onlarla uzun pazarlıklar yaptı ve ilk barış anlaşması burada imzalandı. Arkasından Lozan geldi. Lozan'ın önemini hala kavrayamayanlar, ne olduğunu bilmeyenler var. Eğer Lozan'ı öğrenmek istiyorsanız Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk kitabının ilk 50 sayfasını okusun. Lozan'ın ne olduğunu, o günün şartlarını çok daha iyi öğrenirler."

Cumhuriyetin acı, kan, gözyaşı, güç, iman ve takatla kurulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal Atatürk'ün aleyhine neler ama neler söylendi. İnsanda biraz vicdan, ahlak olur. Cumhuriyeti kuranlara karşı bizim minnet borcumuz var." ifadelerini kullandı.

"O topraklar, bize aitti"

"Tarih bilgisinden yoksun olanların devletin üst makamlarına oturmaları, ayıbın ötesinde daha ayıbı kendi tarihini öğrenmeme gibi bir gafletin içinde olmalarıdır" diyen Kılıçdaroğlu, olayları saptırmamak, doğruları konuşmak gerektiğini vurguladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, " Suriye'ye bakın, kahraman kesilenlere bakın. Süleyman Şah Türbesi'ni bile kaçırdılar. Kendi topraklarımızdan kaçırıldı. O topraklar, bize aitti. Yaptığına bakmıyor, tarih bilmeden tarihi eleştiriyor. Benim ağırıma giden, bu. Bir adam tarih bilmez ama tarihi bilenden öğrenir." ifadesini kullandı.

"Hem darbeye, hem diktaya karşıyız"

İşi ehline teslim etmenin liyakat olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"İşi ehline değil de parti yanlılarına teslim edersen, 'Bu, bizim cemaatten, devleti de ona teslim edelim' dersen, birileri gelir ve böyle darbe yapar. Darbe fırsatçılığına da izin vermememiz gerekir. Biz, hem darbeye, hem diktaya karşıyız. Biz, bütün yurttaşların eşit olduğu tam demokrasiyi savunuyoruz. Gazetecileri, yazarı, çizeri, üniversite hocalarını hapse atarsanız bunlar, doğru olmaz. Bunlar, Türkiye'nin üzerine karanlık bir gölge düşürür ve biz, demokrasiyi kimseye anlatamayız. Mazlum insanlar hapislere atılıyor. Diyorlar ki 'CHP mağdur edebiyatı yapıyor.' 16 günlük bir çocuğu eğer sen anneden ayırıyorsan ve ben bunu dile getirdim diye bana 'Mağdur edebiyatı yapıyor' diyorsan evet ben, mağdur edebiyatı yapıyorum. 16 günlük bir çocuğu anneden ayırmaya benim vicdanım el vermiyor. Okulunda derse giden öğretmeni sen kapının önüne koyarsan benim vicdanım el vermiyor. Bunlar, doğru değil. "

"Mazlumun yanında olacağız"

Kılıçdaroğlu, her dakika, her saniye Türkiye'nin güzel insanları için çalıştığını, bundan da keyif aldığını ifade ederek, insana hizmet kadar değerli ve onurlu bir iş olmadığını dile getirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlarda 1 milyonu aşkın kişinin mağdur olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize 'Mağdurların hakkını neden koruyorsun?' diyorlar. Zalimin zulmüne karşı durmazsak, biz kendimizi insan kabul etmeyiz. Zalime karşı duracağız, mazlumun yanında olacağız, zulme meyletmeyeceğiz. Yeri ve zamanı geldiğinde direne direne kazanacağız. Haklı davamızı sürdüreceğiz. Demokrasi, kadın-erkek eşitliği, özgürlükler, hapiste lüzumsuz yere zulüm altında yatan gazeteci, yazar, üniversite hocaları, er ve erbaşlar için. Komutan ne talimat verirse er ve erbaşlar ona uyar. Darbe gecesi, er ve erbaşlara, astsubaylara 'Çıkın dışarı' demişler, bunlar da çıkmış. Şimdi sen komutanları bırakmış, er ve erbaşları hapse doldurmuşsun. Devleti bombalayanı getir, hapse at. Er ve erbaştan ne istiyorsun? Takipçisiyim. O gece linç edilen erler var. Takipçisiyim. O erlerin hakkını savunacağım, onların ailelerine sahip çıkacağım. Bütün mağdurlara sahip çıkacağım."

Konuşmanın ardından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Kılıçdaroğlu'na ilçedeki kadınlar tarafından el emeğiyle yapılmış hediyeler sundu.

Kılıçdaroğlu: "Biz, Bütün Yurttaşların Eşit Olduğu Tam Demokrasiyi Savunuyoruz"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: 'Biz, Bütün Yurttaşların Eşit Olduğu Tam Demokrasiyi Savunuyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement