Kılıçdaroğlu: Böyle Devlet Yönetilir Mi? - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Böyle Devlet Yönetilir Mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir hükümet düşünün bir bakanın söylediği ile diğer bakanın söylediği birbirini tutmuyor.

02.08.2014 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir hükümet düşünün bir bakanın söylediği ile diğer bakanın söylediği birbirini tutmuyor. Kim doğruyu söylüyor? Böyle bir yönetim olabilir mi? Devlet böyle yönetilir mi?" dedi.

Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde çeşitli programlara katılmak üzere Malatya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, uçaktan iner inmez gazetecilerin sorularını yanıtladı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun IŞİD'in elindeki Türk rehinelerle ilgili yaptığı farklı açıklamaları eleştiren Kılıçdaroğlu, 49 Türk vatandaşının kurtarılması için çaba harcanmadığını söyledi. 'Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın IŞİD'in kaçırdığı Türk rehinelerin ne zaman bırakılacağını açıkladığı' yönündeki soruya, Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle yanıtladı: "Bir hükümet düşünün bir bakanın söylediği ile diğer bakanın söylediği birbirini tutmuyor. Kim doğruyu söylüyor? Böyle bir yönetim olabilir mi? Devlet böyle yönetilir mi? O da bakan, bu da bakan. Aynı kabinede görev yapıyorlar. Birisi 'elimizde bilgi var' diyor. Üstelik söyleyen Milli Savunma Bakanı. Öbür taraftan Dışişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı'nı yalanlıyor. Nasıl bir Türkiye, nasıl bir yönetim? Başlarında da birisi var, o da meydan meydan geziyor, IŞİD'i hiç ağzına almıyor. 49 vatandaşımız rehin onları ağzına almıyor. Onları kurtarmak için çaba harcamıyor. Onun da bütün derdi, 'ben nasıl kapağı Cumhurbaşkanlığına atarım.' Böyle devlet yönetimi olmaz. Devlet yönetimi ciddiyet ister. Devlet yönetimi sorumluluk ister. Konuşurken, lafın nereye gideceğini bilmek ister. Bunlar kendilerine göre konuşuyorlar. O nedenle zaten sözlerinin bir ağırlığı yok. Ne Türkiye'de, ne Ortadoğu'da, ne de Batı'da bu hükümetin bir ağırlığı kalmamıştır. Ağırlığını kaybetmiştir." - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Böyle Devlet Yönetilir Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement