Kılıçdaroğlu: "Bozulan Düzeni Düzelteceğiz" - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: "Bozulan Düzeni Düzelteceğiz"

Kılıçdaroğlu: "Bozulan Düzeni Düzelteceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın mitinginde "Oylarınızı ve tercihlerinizi doğru kullandığınız sürece Türkiye, bölgesinde en güçlü ülke olacak" diye konuştu.

28.03.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın mitinginde "Oylarınızı ve tercihlerinizi doğru kullandığınız sürece Türkiye, bölgesinde en güçlü ülke olacak" diye konuştu.

Bartın'ın Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen CHP mitingine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Ankara Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da eşlik etti. Sahneye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alana gelen kalabalığı selamlayarak konuşmasına başladı.

Ses kayıtlarına dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Önce biraz gecikerek geldik. O nedenle kusura bakmayın. Didimlilerin size selamı var. Hepinize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bartın ve Bartınlıları çok seviyorum. Bütün Türkiye'de yaşayan yurttaşlarımı sevdiğim gibi. Aramızda çok sayıda hanım kardeşimiz var. Sizin, başörtünüz üzerinden siyaset yapılıyordu. Bütün annelere, kadınlara sesleniyorum. İster başı açık ister kapalı olsun bütün annelerin, bütün hanımların başımın üstünde yeri var. Siyasi partiler, iktidar olduklarında halka hizmet etmek için iktidar olur. Eğer iktidarda siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Mevcut iktidarı biliyorsunuz. Ses kayıtlarını izlediniz. Kimin ne malolduğunu, kimin neler yaptığını görüyorsunuz. Sizden isteğim var. Sandığa gideceksiniz. Özellikle AK Parti'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Bir tek şey istiyorum. Eğer kolunda 700 bin TL'lik kol saati ile bir bakan geziyorsa, elinizi vicdanınıza koyun bir düşünün. Bu bakan kolunda 700 bin TL'lik kol saatini nasıl aldı."

"DEVLET KENDİSİNİ KORUR"

Devlet sırlarının pazara dökülmeyeceğini, devletin kendisini koruyabileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Dün başka kayıtlar düştü. Bir Dışişleri Bakanı ve bürokratlar konuşuyor. 'Suriye'ye nasıl gireriz? Suriye'den Türkiye'yi nasıl bombalarız?' Bu ülkenin askeri gereksiz yere girer mi? Onun hesaplarını yapıyorlar. Eğer sen gerçekten, iki önemli olay var? Devletin mahrem bilgileri birileri tarafından kontrol ediliyor. En mahrem bilgilerin satıldığı, dünyaya bir anlamda piyasaya sürüldüğü bir devlet gördünüz mü? Allah aşkına bu devleti kim yönetiyor? Bunlar yönetmiyorlar mı? Devlet sırrı dediğimiz kavram vardır. Pazara dökülmez. Kendisini korur. Ama geldiğimiz noktada devlet diye kavramın kalmadığını görüyoruz. Devletin sırlarını zaten casuslar alır. Sen ne yapıyorsun? Sen neyin peşindesin onlar neyin peşinde? Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyor. Diyor ki 'Gerekirse Süleyman Şah Türbesine saldırı düzenleriz. Dört adam gönderip Türkiye'ye füze attırırız. Gerekirse öyle gireriz' diyor. Bu seçim sıradan bir seçim değildir. Herkes sandığa giderken elini vicdanına koyacak. Bozulan çarkları yeniden inşa etmemiz lazım gelir. İşsizlik burada da var mı? Bartın'da emekliler var. 53 bin emeklinin vicdanına sesleniyorum."

YALÇINKAYA'YI ÖVDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın mitinginde CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya'yı överek şunları söyledi: "Sizin güzel bir adayınız var. Muhammet Rıza Yalçınkaya. Onunla beraber milletvekilliği yaptık. Daha sonra parlamentoda farklı görevler üstlendi. Ben Bartın'ın içinde bulunduğu şartları bildiğim için Bartın'ın üniversite, kültür, tarım kenti olması lazım dedim. Onu ikna ettim. Yeniden Bartın'a aday olması için görevlendirdim. O geçmişte de hizmet yaptı. Parlamentoya gönderdiniz. Bartın'ın sorunlarını dile getirdi. Şimdi de Bartın'da görev yapacak. Ona sahip çıkmanızı istiyorum."

"EN BÜYÜK İDEALİM İŞSİZLİĞİN OLMAMASIDIR"

En büyük idealinin işsizliğin olmaması olduğunu ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "En büyük idealim bütün insanları kucaklamaktır. Barış içinde yaşayan Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmaktır. En büyük idealim esnafın kazanması ve güler yüzlü olmasıdır. En büyük idealim annelerin sabahleyin güler yüzle çocuklarını okula göndermektir. En büyük idealim sosyal belediyeciliktir. Devleti kuran partiye 'Devleti yönetebilir mi?' diye saçma bir soru sorulur mu? Biz kul hakkı yemeyiz. Her türlü eleştiri yapabilirler. Ama hiç kimse bize siz kul hakkı yediniz demez. Hiç kimse bize yolsuzluk yaptınız demez. Kimse bize ödenen vergilerin hesabını verdiniz demez. İlk metroyu, halk ekmek fabrikalarını, kentsel dönüşümü yerinde rantı vatandaşa vererek CHP'li Belediyeler yapmıştır. Bakayım bu sefer kimi suçlayacaklar? Devleti yönetemediler. Ama biz düzelteceğiz. Biz kendimizi halka adadık. Siyaset de bunu söyler. Vatandaş huzur içinde olacak. Bizim tek güvencemiz halkımızdır. Halkın üstünde demokrasilerde başka bir güç yoktur. Oylarınızı ve tercihlerini doğru kullandığınız sürece Türkiye bölgesinde en güçlüsü olacak. Temiz bir Türkiye, güzel bir Türkiye için geleceğiz. İlk adımı 30 Mart'ta atacağız. Önce yerelde sonra genelde iktidar olacağız. Türkiye'yi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaracağız."

"KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ"

Bartın Belediye Başkanı seçildiği 1999 yılından bu yana yaptığı hizmetleri anlatan CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya da şöyle konuştu:

"Öncelikle Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bizleri yalnız bırakmayarak ikinci kez Bartın'a gelerek seçim çalışmalarına bizlere verdiği destekten dolayı şahsım adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. 18 Nisan 1999'da içinizden biri olarak Bartın'ı yaşanabilir bir kent yapmak için belediye başkan adayı olmuştum. Sizler de bana güvendiniz. Destek ve katkı verdiniz. 18 Nisan'da beni Belediye Başkanı olarak Bartın'a hizmet etmekle görevlendirdiniz. Bende o tarihten milletvekili adayı olduğum tarihe kadar yaklaşık 8.5 yıl sizlere en iyi hizmeti getirebilme gayreti içinde oldum. Sizlerin verdiği oyları kendime helal ettirebilmek için 24 saat çalıştım. Sizler her şeyin en iyisine en güzeline layık insanlarsınız. 30 Mart'ta da tekrar sizlerin desteği ve katkısı ile bir kez daha belediye başkanı seçildiğimde bıraktığım yerden görevi teslim alarak varlık içinde, birlik içinde Bartın vaat ediyorum."

Mitingin sonunda CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 74 numaralı Bartınspor forması hediye etti. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: 'Bozulan Düzeni Düzelteceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement