Kılıçdaroğlu: Bu Tablo 21'inci Yüzyılın Dünyasına Yakışmıyor - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Bu Tablo 21'inci Yüzyılın Dünyasına Yakışmıyor

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada iktidarı eleştirdi.

25.04.2015 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada iktidarı eleştirdi. Türkiye'nin içinde bulunduğu tablonun 21'inci Yüzyılın dünyasına yakışmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Tabloyu değiştirmemiz gerekiyor diyorsanız adres Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.

CHP'nin Düsseldorf ISS Dome'da düzenlediği seçim mitinginde yurt dışında yaşayan vatandaşlardan oy isteyen Kılıçdaroğlu, hükümeti sert dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Maaşı bin liranın altında olan 8 milyon emekliden söz ediyorum. Prim borcunu ödemediği için hastane kapısından geri çevrilen ölüme terk edilen binlerce esnaftan söz ediyorum. Kayıt dışı çalışan yüz binlerce işçiden söz ediyorum. Açlık sınırına dayanmış 1 milyon insanımızdan söz ediyorum. Yozlaştırılmış ahlak, namus ve şeref kavramlarından söz ediyorum. Esir alınmış bir hukuk sisteminden söz ediyorum. Bu tablo 21'inci yüzyılın dünyasına yakışmıyor. Bu tabloyu değiştirmemiz gerekiyor diyorsanız yer belli, adres belli, emek harcayanlar, alın teri dökenler belli, yoksulunu, işçisini, köylüsünü düşünenler belli."

"DENİZ FENERİ FACİASINI ASLA UNUTMADIK"

Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyacı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri olayına hatırlattığı konuşmasında "Deniz Feneri faciasını asla unutmadık. İslami holdingler aracılığıyla Almanya'da alın terinin nasıl sömürüldüğünü, nasıl çalındığını biliyoruz. Ama bir şeyi hiç kimsenin unutmamasını istiyorum" dedi.

CHP olarak sorunlara en duyarlı yaklaşımları ve çözümleri ürettiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her sorununuzla ilgilendik. Deniz Feneri olayı yaşandığı zaman ben Almanya'ya geldim. İslami holdingler faciasında yine buradaydım. En temiz duygular, inançlarımız sömürüldü. İnançlarımız alın terimizin çalınmasına alet edildi. Yurt dışında yaşayan bütün yurttaşlarıma seslenmek istiyorum. Sizin inancınız bizim inancımızdır, sizin kimliğiniz bizim kimliğimizdir. Sizin yaşam tarzınız bizim yaşam tarzımızdır. Biz kimseyi ötekileştirmeden bütün yurttaşlarımızı kucaklıyoruz ve sizlere bağrımızı açıyoruz."

"YURT DIŞI SEÇİM ÇEVRESİ OLUŞTURACAĞIZ"

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ile ilgili olarak Meclis'e kanun teklifi verdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Yurt dışında yaklaşık 5 milyon yurttaşımız yaşıyor. Bunun ağrılığı Batı Avrupa'da. Yurt dışı seçim çevresi olması için bir kanun teklifini TBMM'ye verdik. Amacımız şu; yurt dışından en az 10 milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yurt dışında çalışan işçilerimizi, çalışanlarımızı, yurttaşlarımızı temsil etsin diye. Kanun teklifimizi verdik. Sözüm söz 8 Haziran'da CHP iktidarında ilk yapacağımız işlerden birisi budur. Yurt dışı seçim çevresi oluşturacağız ve sizler kendi özgür iradenizle seçeceğiniz 10 milletvekilini TBMM'ye göndereceksiniz" dedi.

"EMEKLİ AYLIĞINIZDA ASLA VE ASLA KESİNTİ OLMAYACAK"

CHP iktidarında yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının emekli maaşından kesinti yapılmayacağını vaat eden Kılıçdaroğlu, bu konuda şöyle dedi:

"3201 Sayılı bir yasamız var. Yurt dışında çalışanların emekliliği. Prim borçlarınızı ödüyorsunuz. Üstelik az buz bir para da ödemiyorsunuz. Dolar bazında, Euro bazında ödüyorsunuz. Emekli oluyorsunuz. Bazen iş oluyor çalışıyorsunuz. Bazen sosyal yardım alıyorsunuz. Diyor ki hükümet madem sosyal yardım alıyorsun madem çalışıyorsun senin emekli aylığını keseceğim diyor ve kesiyor. Aynı uygulama Türkiye'de de var. Emekli olduktan sonra kişi çalışmaya başlıyorsa orada maaşın tamamını değil. Maaşın yüzde 15'ini kesiyorlar. 8 Haziran'da bize yetki verin. Bu garabeti bitireceğiz. Emekli aylığınızda asla ve asla kesinti olmayacak."

"BU TABLO 21'İNCİ YÜZYILIN DÜNYASINA YAKIŞMIYOR"

Ak Parti hükümetinin iktidarı boyunca yaptıklarını eleştiren Kılıçdaroğlu, 13 yılın sonunda gelinen noktanın, 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maaşı bin liranın altında olan 8 milyon emekliden söz ediyorum. Prim borcunu ödemediği için hastane kapısından geri çevrilen ölüme terk edilen binlerce esnaftan söz ediyorum. Kayıt dışı çalışan yüz binlerce işçiden söz ediyorum. Açlık sınırına dayanmış 1 milyon insanımızdan söz ediyorum. Yozlaştırılmış ahlak, namus ve şeref kavramlarından söz ediyorum. Düşüncesini özgürce açıklayamayan bir iş dünyasından söz ediyorum. Özgürlüğü elinden alınmış baskı altında bir medyadan söz ediyorum. Esir alınmış bir hukuk sisteminden söz ediyorum. Borç batağı içinde çaresizlikten çırpınan 5 milyon vatandaşımdan söz ediyorum. Bakara makara deyip en kutsal değerlerimizi sömüren bir düzenden söz ediyorum. 13'üncü yılın sonunda geldiğimiz nokta bu. Haziranda gideceğiz sandığa. Bu tablo Türkiye'ye yakışan bir tabloysa iktidara oy verilebilir. Ama bu tablo 21'inci yüzyılın Türkiye'sine yakışmıyor. Bu tablo 21'inci yüzyılın dünyasına yakışmıyor. Bu tabloyu değiştirmemiz gerekiyor diyorsanız yer belli, adres belli, emek harcayanlar, alın teri dökenler belli, yoksulunu, işçisini, köylüsünü düşünenler belli. Adres Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi, altı ok, Cumhuriyet Halk Partisi."

"SIFIR SORUN OLACAK, DEDİLER; BUGÜN BİR KOMŞUMUZ KALMADI"

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dediler ki bütün komşularımızla sıfır sorun olacak. Bugün bir komşumuz bile kalmadı. Sadece içeride değil, dışarıda da aynı sorun yaşanıyor. Ortadoğu'da Müslüman kanı akıyor. 4 büyük başkentte Türkiye'nin büyükelçisi yok. Mısır'da, İsrail'de, Suriye'de, Libya'da yok. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 4 başkentte Türkiye'nin büyükelçisi yok. Böyle bir tabloyu içimize sindiremiyoruz. Türkiye'nin başka ülkelerin iç işlerine müdahale etmesini istemiyoruz. Gelin yaşanabilir bir Türkiye'yi el birliğiyle kuralım."

"SİZDEN İSTEĞİM SANDIĞA GİDİN VE OYUNUZU KULLANIN"

7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi için oy kullanma işleminin ilk önce yurt dışında başlayacağını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "7 Haziran'da yeni bir başlangıç için yola çıkacağız. Siz oylarınızı daha önce kullanacaksınız. Sizden isteğim. Bir görev yapın. Partiye karşı değil. Çocuklarımıza karşı, torunlarınıza karşı. Yeni bir başlangıç yapacağız. Huzurlu bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Sizden isteğim sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Sadece siz değil, arkadaşlarınızı da götürün. Türkiye'ye karşı sizin borcunuz var. Biz yaşabilir bir Türkiye'yi sizlerin desteğiyle kuracağız" dedi. - Dusseldorf

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Bu Tablo 21'inci Yüzyılın Dünyasına Yakışmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement