Kılıçdaroğlu: Ecevit'in de İnişleri Çıkışları Oldu - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Ecevit'in de İnişleri Çıkışları Oldu

Kılıçdaroğlu: Ecevit\'in de İnişleri Çıkışları Oldu

1 Kasım seçimlerinde CHP'nin oylarını artıramadığı için eleştirilen Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit'i örnek gösterek, "Onun da siyasi hayatında inişler çıkışlar oldu" dedi.

05.11.2015 13:01  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP eski Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 9. yılında kabri başında anıldı. Anma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bülent Ecevit'e vatandaşlarımız, siyasetçilerimiz, devlet adamları, bilim adamları pek çok unvan verdiler. Ama ona en çok yakışanı halkçı Ecevit'ti. Siyasal yaşamında zaman zaman inişleri çıkışları oldu. Ama hiçbir zaman yılmadı. Tek bir ideali vardı; Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'sini çağdaş uygarlık ile birleştirmek" dedi.

"ECEVİT'İN TEK BİR İDEALİ VARDI"

CHP eski Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 9. yılında kabri başında anıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eski Başbakanlardan CHP 3. Genel Başkanı Merhum Bülent Ecevit için kabri başında düzenlenen törende, "Bülent Ecevit'e vatandaşlarımız, siyasetçilerimiz, devlet adamları, bilim adamları pek çok unvan verdiler. Ama ona en çok yakışanı halkçı Ecevit'ti. Bütün siyasal yaşamını bu ülkenin iyiliğine, insanlarının refah içinde yaşamasına verdi. Mücadelesini hep bu noktaya odakladı. Türkiye'nin çıkarlarını korudu. Uluslararası arenada zaman zaman kendisine yöneltilen hiç bir eleştiriye, baskıya boyun eğmedi. Onun tek bir ideali vardı; Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'sini çağdaş uygarlık ile birleştirmek" diye konuştu.



"İNİŞLERİ ÇIKIŞLARI OLDU AMA HİÇBİR ZAMAN YILMADI"

Kılıçdaroğlu, "Siyasal yaşamında zaman zaman inişleri çıkışları oldu. Ama hiçbir zaman yılmadı. Onun idealleri vardı. Düşünceleri gelecek öngörüsü vardı. ve bunları gerçekleştirmek için olağanüstü bir çaba harcadı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak eski genel başkanımızı rahmet ve minnet ile anıyoruz. Onun düşünceleri elbette ki yolumuz aydınlatıyor. Bundan sonra da aydınlatmaya devam edecek. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Nur içinde yatsın" ifadelerine yer verdi.



Ankara'daki Devlet Mezarlığında gerçekleşen törene TBMM CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile Ankara Milletvekilleri Şanal Saruhan, Murat Emir, Nihat Yeşil, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Ecevit'in de İnişleri Çıkışları Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Kürdinho: Rahmetli Ecevit inişli çıkışlı bir yoldan geçti ama sen ne iniyon nede çıkıyon kemo. 5 0 Yanıtla
  • osmanlı: HESAPLARIMA GÖRE HER SEÇİMDE İKİ MİLLET VEKİLİ ARTTIRSA akp her seçimde iki millet vekili kaybetse 180 yıl sonra iktidar olur 0 0 Yanıtla
  • OSMANLI TORUNU: ULAN BU NEYDİ 20 SENEDİR İNİŞ ÇIKIŞ BORSA OLSA ÇÖKERDİ Bİ GİT ARTIKDA RAHATLASIN CHP KANADI TIRREK 0 0 Yanıtla
  • Çorumlu: Bi defol git artık 0 0 Yanıtla
  • ,,,: Adam hep iniyor neyin çıkışı chp artık zor iktidar olur ancak bütün müslümanlar öldükten sonra belki 0 0 Yanıtla

Advertisement