Kılıçdaroğlu: Diğer Odada Oturun Ama Elektriği Açmayın - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Diğer Odada Oturun Ama Elektriği Açmayın

Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı Mitingi sonrası suikast ihtimali konusunda uyarıldığını anlattı: 'Oturduğunuz odanın ışığı açık kalsın. Siz diğer odada oturun ama elektriği açmayın.' dediler.

27.08.2016 11:01  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk yayınında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Artvin'de içinde bulunduğu konvoya yapılan saldırı sırasında yaşananları anlattı. Kılıçdaroğlu ayrıca ilk suikast istihbaratının 15 Temmuz sonrası yapılan Yenikapı mitinginden sonra olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Yenikapı mitingi sonrası bana gelen istihbarat şu şekildeydi; her zaman oturduğunuz odanın ışığı açık kalsın. Siz diğer odada oturun ama elektriği açmayın." ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, buna karşın ışığını kapatmadığını söyledi.

"KORUMA UYARDI!"

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

" Şavşat'tan Ardanuç'a doğru yola çıktık. Dar bir vadiden giderken araçlar birden bire durdu. Araçlardan güvenlik görevlileri uzun namlulu silahlarla dışarı çıktılar. Koruma arkadaşımız dikkatli olmamız gerektiği yönünde uyarı yaptı. Bulunduğumuz araç yamaca yaklaştırıldı. Birden bire silahlar patladı, ateşler ediliyordu. Tam vadinin ortasındaydık. PKK'yla bir çatışma olduğu söylendi. Bir süre sonra ambulans yanımızdan geçti. Çatışmada yaralıların olduğu, yaralıları olup hastaneye getirileceği belirtildi.

"ROKETATARLA SALDIRI"

Daha sonra ikinci bir çatışma oldu. Koruma görevlisi, roketatarla saldırı olabileceğini, ateş ettiğini vurduğunu söyledi. Orada bulunmanın riskli olduğu söylendi. Zırhlı araç geldi. 'Sizi Şavşat'a yakın bir yerde Karayolları'nın bulunduğu bölgeye götüreceğiz.' dendi. Beni ilk olarak Efkan Ala aradı. Her türlü önlemi aldıklarını ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan aradı, geçmiş olsun diledi. Sonra diğer bakanlar, genel başkanlar aradı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Bey, 'ben Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeyim, yeni öğrendim.' dedi. Geçmiş olsun dedi. Bulunduğum yerin de roketatarla vurulabileceği söylendi. Şavşat'a, Kaymakam Bey'in makamına gittik.

Saldıran teröristleri görmedim, silah seslerini duydum. Daha önceden bölgede teröristler olduğu, ziyaretin riskli olduğuna yönelik bir uyarı gelmedi. Efkan Bey tekrar aradı, helikopter tahsis ettikleri ifade etti. Ardanuç'a gittik, mitingimizi yaptık, açılışı gerçekleştirdik. Erzurum üzerinden de Ankara'ya dönüş yaptık."

"IŞIKLARI SÖNDÜRMEM İSTENDİ"

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kendisine yönelik bir suikastte bulunulacağına yönelik bilgi iletildiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz'un ertesi günü Bakırköy'den Pendik'e deniz aracıyla geçtim. Oradan kara yoluyla Ankara'ya gittim. Meclis'e gittikten sonra akşam eve döndüm. Emniyetten bize bir duyum iletildi. Bulunduğumuz odada elektriğin yanmamasını, bulunmadığımız odanın elektriğini yakmamız istendi. Bana yönelik bir suikast ihtimalinin çok güçlü olduğu ifade edildi.

"BEDEL ÖDERİZ!"

İlerleyen günlerde koruma sayısı artırıldı. Uzun namlulu silahlar korumalara tahsis edildi. Allah'ın verdiği bir can. Ülkenin çıkarları için uğraşıyoruz, hiçbir kişisel beklentimiz yok. Türkiye'yi karıştırmak isteyenler vardır. Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa vatandaşın değil, gerekirse bu bedeli biz rahattıkla ödeyebiliriz.

Kılıcdaroğlu, kendisine yönelik saldırıyla neyin amaçlandığı konusunda ise "Ana muhalefet partisi genel başkanının bir suikaste kurban gitmesi herhalde Türkiye'yi karıştıracaktır, dengeleri sarsacaktır diye düşünmüşlerdir."

Kılıçdaroğlu: Diğer Odada Oturun Ama Elektriği Açmayın

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Diğer Odada Oturun Ama Elektriği Açmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement