Kılıçdaroğlu: Bunlar Topal Ördek Hükümeti - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Bunlar Topal Ördek Hükümeti

Kılıçdaroğlu: Bunlar Topal Ördek Hükümeti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu hükümetin meşruiyeti yoktur.

22.12.2013 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu hükümetin meşruiyeti yoktur. Bunlar Türkiye Cumhuriyetini yönetemezler. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez yolsuzlukları savunan bir Başbakanla karşı karşıyayız o nedenle meşruiyeti yoktur artık. Topal ördek hükümetidir bunlar" dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinirken, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu ile karşı karşıyayız. İçinde bakanların, oğullarının, işadamlarının olduğu bir tablo" dedi.

Yolsuzluğun tek başına yapılacak bir olay olmadığını, "Kirli siyasetçi, kirli bürokrat ve kirli işadamı" şeklinde 3 önemli ayağı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Biz buna "şeytan üçgeni' diyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu diyorum, sadece miktar olarak değil, 4 bakanın adının karıştığı, çocuklarının adının karıştığı ciddi bir olay var karşımızda. Ortaya çıkan delillere, telefon görüşmelerine bakınca yolsuzluğun boyutları çok daha büyük. Sıradan bir olay değil, örgütlü, bilinçli bir olay. Devleti hortumlayan bir yapı var karşımızda" diye konuştu.

-"KOLTUĞU BABALARININ MAL GÖRDÜLER"-

Operasyonda adı geçen bakanların istifa etmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ama bu böyle olmadı. Koltuğu babalarının malı gördüler, milletin karşısına çıkıp alay eder gibi, "devletin içinde çeteler var' dediler. Türkiye, kendi tarihinde Osmanlı dahil böyle bir olayla karşılaşmamıştır. Dünyada böyle bir olay asla olmamıştır. Eğer çeteyi siz sokakta kurarsanız bunu bir şekliyle çözerseniz, bürokrasi de oluşursa bir şekliyle çözersiniz ama çete bakanlar kurulunda oluşursa orada zorluğunuz vardır. Geldiğimiz süreç budur. Bu ülkede 76 milyon yurttaşıma hitap ediyorum, hangi partiye oy verirse versin, kul hakkı yiyenlere, yetim hakkı yiyenlere güvenmeyin. Onlar sizi soydular" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 11 yıldır iktidarda olduğunu, bütün istihbarat örgütlerinin de kendisinin emrinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Sen 11 yıldır iktidardasın, sen nasıl olurda çetenin farkına varmazsın. Bir kamu bankası genel müdürünün evinde ayakkabı kutusunda milyonu aşan dolar bulunuyor. O genel müdürün evine o ayakkabı kutusunun içinde milyon dolarları çeteler mi yerleştirdi? Bakanların çocuklarının yatak odalarına ona yakın kasayı, para sayma makinalarını çeteler mi yerleştirdi?" diye sordu.

-"HORTUMLARIN ÇAPI ÇOK BÜYÜK"-

Kılıçdaroğlu, polislerin, hukuka ve adli kolluk yönetmeliğine göre savcının emrini yerine getirdiklerini belirtirken, hükümetin ilk icraatının ise bu polisleri görevden almak olduğunu kaydederek şunları dedi:

"İnsanda biraz utanma, ar olur. Neden bu polisleri görevden alıyorsun, onlar da mı çete mensubu. 11 yıldır sen iktidardasın, bunları da mı çete devletin içine yerleştirdi? Ne yaptı bu polisler?

Şimdi bu savcılar da çete oldu. Bu savcılar düne kadar devletin savcısıydı. Alkış tutuyordunuz, kurşungeçirmez zırhlı aracını çete diye suçladığın savcılara tahsis ettin. Devletin içindeki savcıya sen nasıl çete diyebilirsin. Eğer bunlar savcısı, polisi gerçekten çeteyse, o zaman bu ülkede yönetim sorunu var. O zaman bu ülkeyi çeteler yönetiyor. Bu ülkedeki bir yönetim zafiyeti olduğunu, yolsuzluklardan beslenen bir siyasal iktidar olduğunu biliyoruz. "Hortumları kestik' diyor. Doğru, bir yerlere giden hortumlar kesildi. Ama iki yere bağlandı hortumlar; AKP Genel Merkezine ve Bakanlar Kurulu'na bağlandı. Hortumların çapı çok büyük. Oluk oluk dolarlar akıyor buraya. Hiç utanmıyor musunuz? Allah'tan korkmuyor musunuz siz? Tüyü bitmemiş yetim hakkını yerken hiç utanmıyor musunuz?"

-BAROLARA YÖNETMELİK ÇAĞRISI-

Kılıçdaroğlu, adli kolluk yönetmeliğinde yapılan değişliğe de tepki gösterirken şunları kaydetti:

"Şimdi yolsuzluğu nasıl diye örteriz alt yapı oluşturuyorlar. İlk yaptıkları iş süratle bir yönetmelik çıkardılar. Yönetmeliği çıkaran Bakanların içinde adı yolsuzluğa bulaşan da var. Bundan sonra savcı talimat verirse önceden hırsızlara haber verecekler, böylece yolsuzlukla mücadele edecekler.

Utanmadan böyle bir yönetmelik çıkarıyorlar. Buradan bütün hukuk çevrelerine çağrıda bulunuyorum, o yönetmelikleri asla dikkate almayınız. Barolar süratle dava açmalı. Yargı halkın yargısıysa, milli iradeyi kullanıyorsa yolsuzluğa izin vermemelidir. Böyle bir kepazelik Türkiye Cumhuriyeti tarihinde asla görülmemiştir."

-"HELAL PARANIN AYAKKABI KUTUSUNDA NE İŞİ VAR"-

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a seslenirken, "Elini vicdanına koyup bana öyle yanıt versin, helal paranın alın teriyle kazanılmış bir paranın ayakkabı kutusunda ne işi var? Çok zor bir soru değil. İnsan olanın anlayabileceği bir soruyu soruyorum. Gerçekten Müslümanlığa bağlı bir insana bu soruyu soruyorum. Oturup bana bunun yanıtını verecek, helal paranın ayakkabı kutusunda ne işi var? Devletin bankası duruyor. Sen devletin genel müdürüsün, banka emrinde, nasıl oluyor da bu parayı götürüp evinde saklıyorsun. Acı olanı ne biliyor musunuz? Bu haram paranın "Müslümanım' diye tafra atan Başbakan tarafından savunulmuş olması" diye konuştu.

-"AHLAKSIZLIĞIN BU KADARINI HİÇ GÖRMEDİK"-

Siyasetin kirlilikten arınması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Yaşar Nuri Öztürk'ün "Allah ile Aldatmak" kitabını örnek gösterirken, "Allah ile kulu aldatıyorlar, bunların yatacak yeri de yok" ifadelerini kullandı. "Bu hükümetin meşruiyeti yoktur" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Bunlar Türkiye Cumhuriyetini yönetemezler. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bir başbakan yolsuzlukları savunmamıştır, yolsuzluk yapanlara sahip çıkmamıştır. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yolsuzlukları savunan bir Başbakanla karşı karşıyayız o nedenle meşruiyeti yoktur artık. Topal ördek hükümetidir bunlar. Ahlakı içselleştirmemiş olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Ahlaksızlığı olağan bir şeymiş gibi topluma kabul ettiren bir hükümetle karşı karşıyayız. Şimdi daha iyi anlıyoruz Sayıştay raporları TBMM'ye niye gelmedi.

Köy köy geziyor, il il geziyor "çeteler var' diye bağırıyor. Çete reisi sensin kime bağırıyorsun sen? O vatandaşın sana ödediği 5 kuruşun hesabını vermiyorsun, bıraktık, 5 kuruştan vazgeçtik, milyarlarca dolar götürüyorlar bunlar. Benim merak ettiğim şu; bunların gözünü kaç lira doyuracak acaba? Milyar dolarlarla doymuyor bunlar. Haram paraya bu kadar alışmış bir kitle, bir siyaset anlayışı nasıl olabilir. Ahlaktan bahsediyor. Hangi ahlaktan bahsediyorsun sen? Ahlaksızlığın daniskasısın sen. Keşke mahkemeye verse, emin olun veremez. Bütün rezilliklerini hiç değilse mahkemede dökelim ortaya. Ahlaksızlığın bu kadarını da Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç görmedik."

Kılıçdaroğlu, eski Milli Eğitim Bakanlarından Hasan Ali Yücel'in oğlu şair Can Yücel'in yurtdışına girmek için sınav kazanmasına karşın, Baba Ali Yücel'in "Milli Eğitim Bakanı oğluna torpil yaptı, derler' diye göndermediğini anlattı. Kılıçdaroğlu, "Bizim ahlak anlayışımız budur. Bize her türlü eleştiriyi yapabilirler, ama kimse bir konuda CHP'yi eleştiremez, biz kul hakkı yemeyiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından PM toplantısı basına kapalı olarak devam ediyor.

-MYK'DA ÜÇ BÜYÜKLER BELLİ OLDU-

Kılıçdaroğlu, PM öncesinde ise Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık etti. Daha önce 11.00'da başlayacağı duyurulan PM, Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) çalışmalarının uzaması nedeniyle saat 14.00'te başladı. MYK'da, yerel seçimlerde aday gösterilecek 400'e yakın belediye başkan adayı görüşüldü.

Edinilen bilgilere göre, MYK'da belirlenerek PM'nin onayı sunulacak adaylar arasında, İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç büyükşehir de bulunuyor. Buna göre, İstanbul'dan Mustafa Sarıgül, Ankara'dan Mansur Yavaş, İzmir'de ise mevcut başkan Aziz Kocaoğlu'nun ismi PM'nin onayına sunulacak.

-MEVCUTLARLA DEVAM-

Yine PM'nin onayına sunulacak belediye başkanları arasında Mersin'de mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen, Antalya'da Mustafa Akaydın, Hatay'da AK Parti'den transfer olan Lütfü Savaş, Aydın'da Özlem Çerçioğlu, Manisa'da Milletvekili Özgür Özel ve Trabzon'da da Volkan Canalioğlu'nun yer aldığı belirtildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Bunlar Topal Ördek Hükümeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement