Kılıçdaroğlu, Bunun Adı Demokrasi Değil Seçim Paketi - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Bunun Adı Demokrasi Değil Seçim Paketi

Kılıçdaroğlu, Bunun Adı Demokrasi Değil Seçim Paketi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş dünyası temsilcileri ve işçilerle görüşmek üzere Gaziantep'e geldi.

03.10.2013 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)tezkere' YE HAYIR DİYECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş dünyası temsilcileri ve işçilerle görüşmek üzere Gaziantep'e geldi. Sabah saatlerinde uçakla Gaziantep'e gelen Kılıçdaroğlu'nu havaalanında; genel başkan yardımcıları Umut Oran, Erdoğan Toprak, Sezgin Tanrıkulu, milletvekilleri Sena Kaleli, Ali Serindağ, Mehmet Şeker ve Sinan Aygün ile CHP'li yöneticiler karşıladı.Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaştıktan sonra Gaziantep Ticaret Borsası'na hareket etti. Borsa Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve yöneticilerin karşıladığı Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gaziantep'in sadece Türkiye'nin değil Ortadoğu'nun en önemli kentlerinden birisi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, kentin sanayisinin güçlü olmasını istediklerini ve bu noktada yaşanan sorunların aşılması gerektiğini ifade ederek, Biz siyasetçi olarak önünüzdeki her türlü engeli kaldırmak için CHP olarak yanındayız. Sonuçta siyasetin gereği sanayiyi geliştirmektir. Sizin alın terinizi değerlendirmek, önünüze çıkan sorunları çözmek bizim görevimiz. Yeni bir iklime ihtiyacımız var. Bölgede barışa ve huzura ihtiyacımızı var. Huzur bir toplumun demokratik bir ortamda çalışmasının temel öğelerinden biridir. Eğer huzursuzluk varsa orada ne huzur olur, ne de sanayi olur. Bizi sıcak ilgiyle karşıladınız hepinize teşekkür ediyorum. Umuyorum önümüzdeki süreçte önemli başarılara imza atacaksınız dedi.

KILIÇDAROĞLU TEZKEREYE 'HAYIR' DİYECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün mecliste yapılacak tezkere görüşmelerinde ret oyu kullanacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Biz Suriye tezkeresine 'Hayır' diyeceğiz. Bunu da herkesin bilmesini isteriz dedi.Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak Gaziantep Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Suriye tezkeresine 'Hayır' diyeceklerini ifade ederek şöyle konuştuTezkereyi doğru bulmuyorum. Biz bu ülkede barış istiyoruz. Türkiye'nin savaşın içinde olmasını, savaşın, kavganın tarafı olmasını istemiyoruz. Gidin Antep'te sokakta gezen vatandaşıma sorun; 'Sen Suriye ile savaşmak istiyor musun' diye 'Hayır' diyecek. E bizim adımız ne; Cumhuriyet Halk Partisi; ben halkın derdini dinlemek zorundayım ve taleplerini meclise yansıtmak zorundayım. Vatandaşımız 'Hayır' diyorsa, biz de 'Hayır' diyeceğiz. Şimdi Suriye bize savaş mı açacak Hayır, öyle bir şey yok. İşi başından aşkın zaten. Biz Suriye tezkeresine 'Hayır' diyeceğiz. Bunu da herkesin bilmesini isteriz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi'yle ilgili olarak da darbe hukukunun kaldırılması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi Bir sefer paketin adına özür dileyerek söylüyorum; 'Demokratikleşme Paketi' demeyin. Ne demokrasi paketi bu bir seçim paketi. Birisi lütfedecek; halka demokrasi vaat edecek. Demokrasi bir uygarlık işaretidir, birikim, kültür işidir. Kendi partisine demokrasi getiremeyen insan, ülkeye demokrasiyi getiremez. Böyle görmemiz lazım. O nedenle buna demokrasi paketi diyemeyiz, yok öyle bir şey neresi demokrasi paketi, nerede var böyle bir şey. 30 Eylül'de sayın Başbakan bir açıklama yaptı. Bu açıklamayı vatandaş kabul eder, etmez o ayrı bir şey. Ama demokrasi farklı bir şey. Siz, milletin önüne liste koyacaksınız şu milletvekillerine oy vereceksiniz, oy vermezsen ayrıca ceza keseriz, vatandaş diyor ki milletvekilini ben seçeyim. Hangisi doğru Vatandaşın dediği doğru değil mi Vatandaşın önüne liste koyup illa bunlara oy vereceksiniz, milletvekilini ben belirleyeceğim, olmaz. Milletin vekilini, millet seçecek. Buna evet deniyor mu, işte buna ben demokrasi derim. Kim getirdi bunu 12 Eylül darbecileri getirdi. Kim savunuyor bunu Sözde demokrasiyi savunanlar. Olmaz. Bu hukuku savunmak, bu seçim sistemini savunmak 12 Eylül darbe hukukunu savunmaktır. Biz ona da karşıyız. Darbe hukukuna karşıyız, önce darbe hukukunun değiştirilmesi lazım. Milletin iradesi parlamentoya aynen yansımalı. En azından yüzde bir oy alan bir tane milletvekilini meclise göndersin. Ne olacak Yüzde bir oy almış, o partiye oy veren vatandaşlar, bizim vatandaşımız değil mi O açıdan demokrasi farklı bir şeydir. Demokrasi doğruları hazmetme rejimidir. Demokrasi budur. Biz 17 maddelilik demokrasi paketimizi açıkladık. Gazetelere ilan verdik, toplumda tartışmaya açtık. Eksiğimiz varsa tamamlarız, yanlışımız varsa düzeltiriz. İyi niyetlerle yola çıkıyoruz. Bizim paketten bir tane Allah rızası için ya, bir tane olsa bizde görelim ya, ne var bu pakette ama yok. Birbirimizi kandırmayalım. Kıyısından köşesinden bazı maddeler almış konulmuş oraya demokrasi diye topluma sunuluyor.

BAŞBAKAN TUVALETE GİTMEDİ Mİ

Demokratikleşme Paketi ile gündeme gelen Q, X, W harflerinin kullanımına ilişkin olarak da eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu şöyle devam ettiNeymiş efendim, 3 tane harf geliyormuş alfabeye. W, Q, X harfi geliyormuş. Ben merak ediyorum; Başbakan tuvalete hiç gitmedi mi Tuvaletlerin kapısında W yazar zaten.Var zaten kullanılıyor. Televizyon seyretmiyor mu Açsın Show TV var. Yeni geldi, yeni bir demokrasi yok. Demokrasi farklı bir şeydir. Demokrasi milletin oyunun parlamentoya tam anlamıyla yansıdığı rejimin adıdır. Demokrasi budur. Demokrasi aynı amanda siyasetin eleştiriye tahammül etme rejimidir. Demokrasi kin gütmez, nefret gütmez, herkesin düşüncelerini özgürce ifade ettiği rejimin adıdır. Demokrasi inançlarla uğraşmaz, inanca saygı gösterir. Demokrasi etnik kimliklerle uğraşmaz, herkesin kimliğine saygı gösterir. Demokrasi budur. Huzur yoksa demokrasi yoktur. Siyasetin görevi sorunları çözmektir, sorun yaratmak değildir. Yeni sorun alanlarını siyaset kurumu yaratmaz, yaratmamalı. Var olan sorunları çözerek yolumuza devam etmek demektir.Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın başörtülü milletvekili olması konusuna MHP lideri Devlet Bahçeli'nin olumlu yaklaştığını, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki tavrını açıklamasını söylemesi üzerine de, 'Arkadaşlarım ona yanıt verirler. Eğer ağlamadan konuştuysa sorun yok şeklinde cevap verdi.

Kılıçdaroğlu buradaki ziyaretin ardından Organize Sanayi Bölgesi'ne geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Bunun Adı Demokrasi Değil Seçim Paketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement