Kılıçdaroğlu: Çatlasalar Da, Patlasalar Da, Vallahi de Billahi de Emekliye Birer Maaş İkramiye... - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Çatlasalar Da, Patlasalar Da, Vallahi de Billahi de Emekliye Birer Maaş İkramiye...

Kılıçdaroğlu: Çatlasalar Da, Patlasalar Da, Vallahi de Billahi de Emekliye Birer Maaş İkramiye...

Bursa MİTİNGİNE İŞÇİLERİ KUTLAYARAK BAŞLADI CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova'daki mitingin ardından Karayolu ile Bursa'ya geldi.

23.05.2015 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa MİTİNGİNE İŞÇİLERİ KUTLAYARAK BAŞLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova'daki mitingin ardından Karayolu ile Bursa'ya geldi. Parti otobüsünden vatandaşları selamlayarak mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na ulaşan Kılıçdaroğlu, alanda, 'Umudumuz CHP', 'Doğru durduk o belasını buldu' pankartları ve üzerinde 'Kutu kutu paralar saraya sıvandılar' yazılı kartondan ev maketi ile karşılandı. Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına, "Bursa'da direnen işçileri yürekten kutluyorum. İşçi kardeşlerimizin gösterdiği mücadeleyi destekliyoruz. Barış içinde tekrar üretime başladılar onları yürekten kutluyoruz" diyerek başladı. Konuşması sık sık 'Başbakan Kemal' ve 'Halkçı Kemal' sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu'nun mitingini yaklaşık 17 bin kişi izledi.

METRONUN ÇALIŞMAMASINA TEPKİ

Hazırladıkları seçim bildirgesiyle Ankara'daki beylerin ezberlerini bozduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu Bursa'da kent içinde ulaşımı sağlayan Bursaray hattında meydana gelen arızayı da eleştirdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Ankara'daki Beyler diyorum bir de Bursa'daki beyler var. Mitinge insanlar gelmesin diye metroyu çalıştırmıyorlar" dedi.

Miting alanından 'yuh' seslerinin yükselmesi üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Yuh çekmeyin arkadaşlar Sandıkta demokratik yollardan hesabını soracağız. Metroyu durduruyorsun. Ne yaparsan yap halkın gücünü susturamazsın. CHP iktidarında hiç partinin miting yapmasına engel olmayacağız. Çünkü bizim ruhumuzda demokrasi var, adalet var. Bakıyorlar iktidar ayaklarının altından kayıyor. O zaman ne yapalım metroyu çalıştırmayalım. CHP'yi engelleyelim. Sizin gücünüz yetmez CHP'nin genlerinde Kuvayi Milliye ruhu vardır."

AYRANI YOK İÇMEYE

Meclis'e yabancıların çalıştırılması hakkında kanun teklifi getirildiğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, "6 milyon 250 bin işsizimiz var onlara iş bulacaklarına Kanun tasarısı getiriyorlar yabancı çalıştıracağız diye Hani güzel bir atasözümüz var ya Ayranı yok içmeye diye başlar aynen öyle. 6 milyon 250 bin işsiz kardeşime sesleniyorum; Eğer siz yaşanacak bir Türkiye'de yaşamak istiyorsanız oğlunuza kızınıza iş bulmak istiyorsanız KPSS sınavını bekleyip acaba atanacak mıyım diye beklerken Ankara'daki beylerin çocukları sınavsız işe alınıyor diye isyan ediyorsanız. Tek adresiniz var CHP" dedi.

BENİ İŞ DÜNYASINA ŞİKAYET ETTİLER

Asgari ücreti bin 500 lira yapacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Herkesin mutfağında ekmek olacak AŞ olacak. Ankara'daki beyler itiraz etti. İşçiye bin 500 liraya vermek işçiye zulümdür. Sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira verirken mi zulüm. Asgari 943 bin lira 5 kişilik bir aile düşünün sabah öğlen akşam bir simit bir çay içseler günlük 30 lira ayda 900 lira yapar. Geriye kalıyor 49 lira Şimdi ben kendilerine sormak isterim. 49 lira ile bu asgari ücretli ev kirasını mı ödesin mutfak masrafını mı ödesin, su parası mı ödesin. Çocuklarının okul masrafını mı ödesin. Ankara'daki oturan beylerin vicdanları yok. Bin 500 liraya itiraz ediyorlar. 'Asgari ücretten vergi almayacağım' dedim beni iş dünyasına şikayet ettiler. Akılları sıra bizi onlarla muhatap ettirecekler Emin olun bunlarda akıl da yok. Çünkü acaba CHP ile nasıl kavga edebilirim diyorlar. Ben sizinle kavga etmeyeceğim. Ben bu millete hizmet edeceğim. Kavga için değil hizmet için siyaset yapacağım. Kim üretirse kim alınteri dökerse benim başımın üzerinde yeri vardır. Üreten Türkiye güçlü Türkiye'dir. İşverene gittiler beni şikayet ettiler, ama avuçlarını yaladılar. Oradan da bir ses çıkmadı."

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında bakanlarının yatak odalarında, çocuklarının yatak odalarında boy boy kasalar, genel müdürlerinin odalarında ayakkabı kutularında paralar olmayacağını da ifade ederek, "7 çocuklu bir aileden geliyorum. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. Ablam da okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim. Çalıştım devlete girdim. Devletin en önemli makamlarında görev yaptım. Siyasete girdiğim günde mal varlığımı internet sitesine koydum. Benim varlığı dediğim sonuçta çok şey değil bir evimiz, vesaire. Ben sizler gibi yaşıyorum. Yoksulluğun ne olduğunu işsizliğin ne olduğunu biliyorum. Evde tencere kaynamadığı annemin yaşadığı durumu biliyorum. O nedenle söylüyorum. Ben sizden birisiyim onlar başkadır. Onlar köşeyi döner, benim idealimde köşeyi dönen halktır. Siz zenginleşeceksiniz" dedi.

İstanbul'da yüzyılın projesini açıkladıklarını hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, bu projeyle 2 milyon 200 bin kişiye istihdam yaratılacağını ve proje tamamlandığında yılda 147 milyar dolar katma değer oluşacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı:   "Diyor ki 'Merkez Türkiye dedim Ondan kopyaladın. Ben bunu kitabımda yazmıştım.' Kitabında bir kelime geçiyor merkez diye. Ha merkez geçiyorsa o zaman bu proje benden alındı diyor. Ee senin elinden tutan mı vardı. Oturmuş koltuğuna 13 yıldır bekliyorsun. Bizim projemiz açıklandıktan sonra itiraz ediyorsun Ama projenin yanlış olduğunu kimse söylemiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Çatlasalar Da, Patlasalar Da, Vallahi de Billahi de Emekliye Birer Maaş İkramiye... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement