Kılıçdaroğlu'dan Gündeme İlişkin Açıklamalar - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu'dan Gündeme İlişkin Açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İsraf konusunda kendisine haklılık kazandırmak için Diyaneti kullanıyorlar.

28.05.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İsraf konusunda kendisine haklılık kazandırmak için Diyaneti kullanıyorlar. Diyanet İşleri Başkanı'yla Papa'yı kıyasladılar. Eğer israf nedir örnek vereceksen sevgili peygamberimizi örnek vermen lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV televizyonunda 'Liderler Konuşuyor' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "İsraf konusunda kendisine haklılık kazandırmak için Diyaneti kullanıyorlar. Diyanet İşleri Başkanı'yla Papa'yı kıyasladılar. Eğer israf nedir örnek vereceksen sevgili peygamberimizi örnek vermen lazım" dedi.

Sağlıklı işleyen demokrasilerde koalisyonların da olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Başka yapılanmalarda, tek başına iktidarlarda. Ama bugün Türkiye'nin hem içeride hem dışarıda yaşadığı ciddi bir sorun var. Türkiye'nin yeniden rehabilite edilmesi lazım. Bunun için açık ve net söylüyorum CHP iktidarına ihtiyacı var bu ülkenin" ifadelerini kullandı.

"İsrafı ve yolsuzluğu kendisine şiar edinmiş bir partiyle koalisyon olmaz" diyen Kılıçdaroğlu, "Yarın birisi bana dönüp ey Kılıçdaroğlu sen seçim meydanlarında diyordun ki kul hakkı yiyene karşıyız biz. Bunlar ne yaptılar? Sen nasıl oldu da bunlarla tekrar bir araya geldin diye sorduklarında ne söyleyeceğim ben? Yolsuzluk diz boyu. Yolsuzlukları önlemek değil, dosyaları kapattılar. Biz ise yolsuzluklarla mücadele ettik bütün hayatımız boyunca. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için mücadele ettik. Nasıl bir arada olacağız, yolsuzluk yapanlarla dosyaları kapatanlarla nasıl bir araya geleceğiz?" dedi.

"İKTİDARDAN GİTMENİN MALİYETİNİ İYİ BİLİYORLAR"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Aslında kendimize sormamız gereken soru şu; hakim gözetiminde yapılan bir seçimden niye endişe duyuyoruz? Almanlar, İngilizler, Japonlar duyuyor mu? Hayır. Biz niye duyuyoruz? Çünkü ülkede hukuk bitti, yargı bitti, demokrasi bitti, liyakat sistemi bitti. Hepimiz endişe ediyoruz. Kendi geleceklerini güvence altına almak için seçimlerle, sandıklarla, oylarla oynuyorlar, çünkü iktidardan gitmenin maliyetini çok iyi biliyorlar."

Kılıçdaroğlu, "Eğer, sandık güvenliği, seçim güvenliği konusunda vatandaşın endişe ediyorsa kirli siyaset yüzündendir. Bu siyaseti bu topraklardan atmalıyız. Hem Müslümanım diyeceksin, hem de sahtekarlığa izin vereceksin" açıklamasında bulundu.

Bürokrasinin devletin bürokrasisi olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "İktidarın bürokrasisi olduğu için, vali devletin valisi değil AKP'nin valisi olduğu için bu kaygı besleniyor. Bu kaygı sadece bizde değil, Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı da AGİT'te Türkiye'ye heyet gönderdi" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu'dan Gündeme İlişkin Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement