Kılıçdaroğlu Davutoğlu'na Çağrım Elinde Sopa Olan Devlet Değil Özgürlükçü Bir Devlet Olsun -6 - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Davutoğlu'na Çağrım Elinde Sopa Olan Devlet Değil Özgürlükçü Bir Devlet Olsun -6

Kılıçdaroğlu Davutoğlu\'na Çağrım Elinde Sopa Olan Devlet Değil Özgürlükçü Bir Devlet Olsun -6

Dha ANKARA- Kılıçdaroğlu: Davutoğlu'na çağrım elinde sopa olan devlet değil özgürlükçü bir devlet olsun (1) "Komisyonun adı Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma komisyonu olmalı. Nokta" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu.

09.02.2016 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha ANKARA- Kılıçdaroğlu: Davutoğlu'na çağrım elinde sopa olan devlet değil özgürlükçü bir devlet olsun (1)

"Komisyonun adı Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma komisyonu olmalı. Nokta"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Yeni anayasa çalışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu'na açık ve net çağrıda bulunuyorum. Biz biz elinde sopa olan devlet istemiyoruz. Bugünkü iktidar elinde sopa var. Yargı sopasını istediği şekilde kullanabiliyor. İstediği işadamının varlığına el koyabiliyor. İstediği adamı hapise atabiliyor. İstediğinin tutuklayabiliyor, sorgusuz sualsiz mahkemeye bile çıkarmıyor. Böyle bir devlet istemiyoruz. Açık çağrı yapıyorum gel diyorum, elinde sopa olan devlet değil özgürlükçü bir devlet olsun. Toplanacak komisyona, bir anayasa uzlaşma komisyonu denilmesini kabul etmiyor ve desteklemiyoruz. Komisyonun adı Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma komisyonu olmalı nokta

Dünya Sigarayı Bırakma Gününe ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bugün Dünya Sigarayı Bırakma Günü. Tiryakiler biraz üzülecek ama, sigaranın insan sağlığına ne kadar zararlı olduğunun bir gerekçesidir. ve güçlü bir gerekçesidir. En çok sigara içen ülkeler arasında 11. sıradayız. 4 vatandaşımızdan birisi sigara içiyor. Sigaraya 1 yılda ödediğimiz para 20 milyar dolar. Bu hastalıktan insanlar hayatını kaybediyor. Ülkemizde 1 yılda sigaradan 110 bin vatandaşımız hayatını kaybediyor. Gelin hep birlikte sigarayı bırakalım. Temiz bir havayı teneffüs edelim. Diyeceksiniz ülkemizde temiz bir hava mı var? Onu da biliyorum. Mücadeleyi yaparsak emin olun bütün engelleri aşmış oluruz" diye konuştu.

"BAHÇELİ'YE SAĞLIKLI BİR YAŞAMI BÜTÜN GÖNLÜMLE DİLİYORUM"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, "Bugün uzun süredir siyasette sessizliğini sağlık nedeniyle koruyan sayın Devlet Bahçeli, bugün ilk toplantısını yaptı kendisine şifalar diliyoruz. Kendisine sağlıklı bir yaşamı bütün gönlümle diliyorum" dedi.

"YÜRÜRLÜKTE OLAN ANAYASA ARTIK BİR DARBE ANAYASASI DEĞİL"

Yeni anayasa çalışmalarına değinen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Darbe hukuku da demokrasiye zarar veriyor. Parlamentoda bir komisyon oluştu. Ben bu ülkede birinci sınıf demokrasi istiyorum diyorsanız bunu lütfen daha yüksek sesle dile getirin. Kendi ülkemizde birinci sınıf demokrasi istiyoruz. Bu ülkenin insanı, 3. sınıf demokrasiye mahkum edilemez. Bu konuda bir anlaşalım. Diyorlar ki anayasa değişsin. 34 yıl geçti aradan 84 maddesi değişti anayasanın. Kimisini gönüllü kimisini AB'ye giriyoruz diye değiştirdik. Yürürlükte olan anayasa artık bir darbe anayasası değil. Temel maddelerinin büyük bir kısmı, değişti. Sorunumuz ne? 84 maddesi değişti de anayasanın özgürlükçü bir demokrasi mi geldi. Hayır yok.

SORUN DARBE HUKUKUNDAN KAYNAKLANAN TEMEL BİR SORUNDUR

Anayasa ile her şey çözülmüyor. Sorun anayasa sorunu değil. Sorun darbe hukukundan kaynaklanan temel bir sorundur. Baskı yönetimi var. olaya doğru teşhis konulmalı. Darbe hukukundan kaynaklanan sorunları çözdüğümüzde birinci sınıf demokrasi yakalanmış olur.

KOMİSYONUN ADI TÜRKİYE'Yİ DARBE HUKUKUNDAN ARINDIRMA KOMİSYONU OLMALI. NOKTA

Toplanacak komisyona, bir anayasa uzlaşma komisyonu denilmesini kabul etmiyor ve desteklemiyoruz. Komisyonun adı Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma komisyonu olmalı. Nokta. Eğer siz Türkiye'yi darbe hukukundan arındıracaksınız başımızın üstüne. Her türlü katkıyı vereceğiz. Sürekli CHP darbecidir, darbecileri destekler. Sabah, öğlen, akşam bunu söylerlerdi. Şimdi sadece ve sadece biz, darbeye karşı en büyük bedeller ödemiş genel başkanları hapise atılmış, mal varlıklarına el konulmuş darbe dönemlerinde, el konulmuş bir partini genel başkanı olarak söylüyorum; eğer siz samimi olarak darbeye karşıysanız bizim söylediklerimizi yaparsınız, Türkiye'yi darbe hukukundan arındırırsınız. O zaman kimin darbeci, darbeci olmadığı açık bir şekilde ortaya çıkmış olur.

DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRIM ELİNDE SOPA OLAN DEVLET DEĞİL ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR DEVLET OLSUN

Açık söylüyoruz, Türkiye'yi darbe hukukundan arındıralım. Birinci sınıf demokrasiyi getirelim. Varsanız hep birlikte çalışalım. Sayın Davutoğlu'na açık ve net çağrıda bulunuyorum. Biz biz elinde sopa olan devlet istemiyoruz. Elinde sopa olan devlet, ortaçağ anlayışıdır. Vatandaşına güler yüzlü hizmet eden devlet istiyoruz. Bugünkü iktidar elinde sopa var. Yargı sopasını istediği şekilde kullanabiliyor. İstediği işadamının varlığına el koyabiliyor. İstediği adamı hapise atabiliyor. İstediğinin tutuklayabiliyor, sorgusuz sualsiz mahkemeye bile çıkarmıyor. Böyle bir devlet istemiyoruz. Açık çağrı yapıyorum gel diyorum, elinde sopa olan devlet değil özgürlükçü bir devlet olsun. Hükümet de onun yanında olsun. Vatandaş güvensin. Siyasi ahlak yasasını çıkaralım. Cebini düşünmeyecek siyasetçi vatandaşın cebini düşünecek."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Davutoğlu'na Çağrım Elinde Sopa Olan Devlet Değil Özgürlükçü Bir Devlet Olsun -6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

  • Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi
    16:21 Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, İ.Ö'nün kullandığı 41 AST 887 plakalı minibüs, Sarımahmutlu mevkisinde seyir halindeyken çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

  • Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı
    16:20 Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Kemalpaşa ve İğdir mahallerinde N.K, V.K. ve A.K'ye ait adreslerde arama yaptı. Aramada 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve 5 dolu kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı
    16:20 Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda 'Kasten Yaralama' suçundan aranan bir şahsı ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Mala Zarar Verme' suçlarından aranan bir diğer şahsı yakaladı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
    16:20 Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

    Kale İlçe Halk Kütüphanesi, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gençlerin kütüphaneye ilgisi artırılmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmak amacıyla 30 dakika boyunca kitap okundu. Programa katılan gençlere ve ilçedeki kurum amirlerine hafta kapsamında kitap hediye edildi.

  • Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi
    16:19 Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.


Advertisement