Kılıçdaroğlu: "Devlet Dediğimiz Kavram Ahlak ve Liyakat Üzerine İnşa Edilir" - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: "Devlet Dediğimiz Kavram Ahlak ve Liyakat Üzerine İnşa Edilir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : CHP Grup Toplantısı Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun konuşması CHP TBMM Grup toplantısı -Genel Başkan Kılıçdaroğlu: (1) -"21. yüzyıldayız. Hangi gerekçe ile siz darbe yapıyorsunuz? Eğer bir sorun varsa parlamenter rejim içinde biz bu sorunu çözmeye hazırız." -"Bu kadar ağır bedeller ödeyen CHP, nasıl demokrasi mücadelesi vermeyecek?

19.07.2016 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

CHP Grup Toplantısı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun konuşması CHP TBMM Grup toplantısı

-Genel Başkan Kılıçdaroğlu: (1)

-"21. yüzyıldayız. Hangi gerekçe ile siz darbe yapıyorsunuz? Eğer bir sorun varsa parlamenter rejim içinde biz bu sorunu çözmeye hazırız."

-"Bu kadar ağır bedeller ödeyen CHP, nasıl demokrasi mücadelesi vermeyecek? Diyorlar ki 'CHP'ye teşekkür ediyoruz'. Teşekkür değil, bu zaten bizim görevimiz. Eğer cumhuriyeti, demokrasiyi savunmayacaksak neyi savunacağız?"

-"Hukuku katlederse, demokrasiyi katlederse vatandaş bütün çağdaş demokrasilerde olduğu gibi direnme hakkını kullanmak için sokağa çıkar. Direnme hakkı budur"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "21. yüzyıldayız. Hangi gerekçe ile siz darbe yapıyorsunuz? Eğer bir sorun varsa parlamenter rejim içinde biz bu sorunu çözmeye hazırız. Parlamentonun iradesi ortaya çıkabilmeli ve kendi sorununu kendi çözebilmeli. Demokrasi görüşü, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun hepimizin ortak paydası olmak zorundadır." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına, FETÖ'nün darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz akşamı yaşadıklarını anlatarak başlayan Kılıçdaroğlu, olayı duyduktan sonra ilk tepki olarak darbeye karşı çıktıklarını belirttiklerini aktardı.

İlk etapta darbeye karşı olduklarına ilişkin kısa bir metin hazırlayarak medya kuruluşlarına gönderdiklerini, basın yayın kuruluşlarının bu metnin belli cümlelerini verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bizim metnimizin başlangıcı, 'darbelerden çok çektik, artık Türkiye'nin bu darbelerden kurtulması gerekir' gibi bir cümleydi. 21. yüzyıldayız. Hangi gerekçe ile siz darbe yapıyorsunuz? Eğer bir sorun varsa parlamenter rejim içinde biz bu sorunu çözmeye hazırız. Bu sorunu çözmeliyiz. Parlamentonun iradesi ortaya çıkabilmeli ve kendi sorununu kendi çözebilmeli. Demokrasi görüşü, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun hepimizin ortak paydası olmak zorundadır."

-"Sistemi çökertmek için yola çıkanlar hayal kırıklığına uğramışlardır"

Kılıçdaroğlu, demokrasinin hiçbir gerekçe ile askıya alınamayacağını vurgulayarak, "Parlamenter demokratik sisteme yönelik bir darbe girişimi olmuştur. Hiçbir endişemiz yok. Parlamenter demokratik sistemi yaşatmak için mücadele ederken bu sistemi çökertmek için yola çıkanlar hayal kırıklığına uğramışlardır." dedi.

Ordu içinde bir cuntanın bu darbeyi yapmaya yeltendiğine değinen Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi parlamentoya gelen milletvekillerine, genel başkan yardımcılarına, CHP Grubu'nun görüşlerini medya ile paylaşan grup başkanvekillerine ve tüm milletvekillerine demokrasi için verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür etti.

Demokrasiyi savunmanın temel görevleri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin acıyla, kanla, gözyaşı ile kurulduğunu bildirdi. Cumhuriyetin Türk milletine birileri tarafından altın tepsi içinde sunulmadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetin kuruluşunda bu ülkenin insanlarının alın teri, gözyaşı var. Cumhuriyeti kurunların bizlere vasiyeti, cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmaktır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin o dönemin tüm mazlum ülkelerine örnek olduğunu vurgulayarak, bugün de bütün Müslüman dünyası ve mazlum ülkelerin Türkiye'deki cumhuriyet ve demokrasinin daha da gelişmesini beklediğini ifadesini kullandı.

Cumhuriyet kurulduğunda okuma yazma oranının erkeklerde yüzde 7, kadınlarda ise binde 8 olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "O zaman siz seçim sandığını ortaya koysanız başına okuma yazma bilen adam koyamayacaksınız. O insanlar millet mekteplerini açtılar. Okuma yazma seferberliği başlattılar. Çünkü demokrasiyi ancak okuyarak, bilinçli yurttaş olarak geliştirebiliriz." dedi.

-"Demokrat demekle demokrat olunmuyor"

Hiç kimsenin "demokrat" demekle demokrat olamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, demokrasinin önce evde, sokakta başladığına işaret etti. Demokrat olanların istişareyi, danışmayı bilmesi gerektiğini bunun da okumak, insanı sevmek ve karşı düşünceye saygı duymakla gerçekleşebileceğini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi yolunda ağır bedeller ödediğini, idam sehpaları kurulduğunu, her darbe sonrası en büyük zararı CHP'nin gördüğünü belirten Kılıçdaroğlu, genel başkanlarının hapse atıldığını, arşivlerine, mal varlıklarına el konulduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu kadar ağır bedeller ödeyen CHP, nasıl demokrasi mücadelesi vermeyecek? Diyorlar ki 'CHP'ye teşekkür ediyoruz'. Teşekkür değil, bu zaten bizim görevimiz. Eğer cumhuriyeti, demokrasiyi savunmayacaksak neyi savunacağız? Dilimizde tüy bitti son üç, dört yıldır. Parlamenter demokrasi diyoruz. Niye diyoruz biz bunu? Özgürlükçü demokrasi diyoruz. Hangi gerekçe ile söylüyoruz? Bütün bu olayların önüne geçmek için söylüyoruz. Biz o kadar ağır bedeller ödedik ki ama bütün bunlara rağmen cumhuriyet, demokrasi sevdasından ve tarihi birikimimizden asla ödün vermedik. O kadar ki bu ülkenin anayasasına değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek maddeyi koyduk. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir."

-"Darbeyi engelleyen özgürlükçü parlamenter rejimdir"

Demokrasinin herkesin üzerine titremesi ve savunması gereken değerli bir kavram olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, "Bir ülkede demokrasi yoksa, bir kişinin sözü geçer, bir kişinin hukuk anlayışı geçer, bir kişinin düşüncesi topluma dayatılır. O nedenle demokraside çok seslilik esastır. Herkes düşüncesini özgürce ifade eder. O nedenle siz ısrarla ve ısrarla diyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti üçüncü sınıf değil, birinci sınıf demokrasiye, tam demokrasiye layıktır." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, demokrasinin sadece seçim dönemlerinde oy kullanmak olmadığını belirterek, demokrasinin bir kurallar bütünü olduğunu, ahlaki temelleri bulunduğunu, kuvvetler ayrılığına, hukukun üstünlüğüne, düşünce, din ve vicdan özgürlüğüne, katdın erkek eşitliğine, eşit yurttaşlık anlayışına, anayasaya ve edilen yemine bağlığa, medya özgürlüğüne, tarafsız ve bağımsız yargıya dayandığını anlattı.

Demokrasinin aynı zamanda hukuku ve demokrasiyi katledenlere karşı direnme hakkını kullanmak anlamına geldiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Daha önce direnme hakkından söz ettiğimde belli çevreler itiraz etmişti. 'Vay ne demek direnme hakkı?' İşte direnme hakkı budur. Hukuku katlederse, demokrasiyi katlederse vatandaş bütün çağdaş demokrasilerde olduğu gibi direnme hakkını kullanmak için sokağa çıkar. Direnme hakkı budur. Bir darbe engellenmişse o darbeyi engelleyen özgürlükçü parlamenter rejimdir. Sabaha kadar burada milletvekillerinin görev yapması, parlamentoyu terk etmemelidir. Ben boşuna mı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ölümü bile göze alıp görev yapıyorlarsa demokrasiye olan bağlığımızdandır."

CHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu: (2)

"Sokağa çıkan vatandaşlardan sağ duyulu hareket etmelerini, taşkınlık yapmamalarını özellikle istirham ediyorum. Bütün siyasi partiler darbeye karşı ortak tavır sergilediğine göre ve bu demokrasi ideali hepimizin ortak ideali olduğuna göre provokatif eylemlerden özenle kaçınılması gerekiyor"

"Ayrıca bir şeyden de özenle kaçınmamız lazım, ordu düşmanlığı. Orduya biz 'Peygamber ocağı' diyoruz. Bir grup cuntacı orada var diye bütün bir orduyu hedef tahtasına koymak asla doğru değil"

"Siz eri ve erbaşı linç edemezsiniz, öldüremezsiniz, ne günahı var çocukların. O çocuklarımızı biz ellerine kına yakarak askere gönderiyoruz. Bırakıyorsun rütbelileri, gariban askeri linç ediyorsun. Darbecilerden ne farkı var onların? Böyle bir şey yok. Yazıktır, günahtır."

"Bütün siyasi partilerin oturup samimi bir özeleştiri yapması gerekiyor. 'Ne oldu da Türkiye bu noktaya adım adım geldi.' 'Yanlışlar neydi ve o yanlışlardaki ısrar neydi?' Samimi bir özeleştiriye ihtiyacımız var. Bunu da bekliyoruz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sokağa çıkan vatandaşlardan sağ duyulu hareket etmelerini, taşkınlık yapmamalarını özellikle istirham ediyorum. Bütün siyasi partiler darbeye karşı ortak tavır sergilediğine göre ve bu demokrasi ideali hepimizin ortak ideali olduğuna göre provokatif eylemlerden özenle kaçınılması gerekiyor." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında, herkesin demokrasi paydasında birleşmek zorunda olduğunu belirtti.

Çocuklara yaşanacak bir Türkiye bırakmak zorunda olduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, bunun tek yolunun ise tam demokrasiden geçtiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "Biz çocuklarımıza yaşanacak bir Türkiye bırakmak zorundayız. Bu bizim namus borcumuzdur." ifadesini kullandı.

"15 Temmuz Darbesi"nin de birgün tarihinin yazılacağına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "O tarihi yazanlar bir şeyin altını özenle çizecekler. Bütün baskılara rağmen özgürlüğünü korumaya çalışan medya, halkın direnme hakkını kullanması için en önemli unsur olarak ortaya çıktı. Düne kadar medyaya her türlü baskıyı yapanlar medyaya el uzatmak zorunda kaldı. 'aman bizim sesimiz ol' diye. Evet bu özgür medya demokrasinin, özgürlüğün sesi oldu, o nedenle medyaya da şükran borçluyuz." dedi.

Sık sık Türkiye'nin tarihinin en derin krizlerinden birini yaşadığını söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de toplumsal barış, ekonomi, eğitim ve hukuk sisteminin sorunlu olduğunu savundu.

Bu alanlardaki sorunların çözülmesi gerekliliğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu sorunların çözüm yolunun ise özgürce tartışmaktan, uygar dünyayı izlemekten geçtiğini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, "En iyisini ben yaparım" dendiği andan itibaren en tehlikeli yönetim sorununun da ortaya koyulacağını bildirdi.

"Türkiye neden bu sorunları yaşadı?"

"Türkiye neden bu sorunları yaşadı?" sorusunu gündeme getiren Kılıçdaroğlu, devlet denilen kavramın ise herkes tarafından çok iyi anlanması gerektiğine işaret etti.

Kılıçdaroğlu, "Devlet dediğimiz kavram ahlak ve liyakat üzerine inşa edilir. Örneğin, bakan olmak için tek şart var, ilkokul diploması lazım. Ama devlette şef olabilmek için 4 yıllık üniversite mezunu olmanız lazım. Eğer siyaset devleti bilmez, 'ben istediğimi dayatırım' derse liyakat sistemini çökertirse, bu iş baştan yok olur. Türkiye'nin 14 yılda geldiği nokta budur, liyakat sisteminin çökmesidir." dedi.

Devlet yönetiminde, kin, öfke ve önyargı olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminde sağduyulu, bilgili ve birikimli olmak gerektiğinin altını çizdi.

Devlet yönetiminin şirket yönetimine benzemeyeceğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, devletin her vatandaşın sesine kulak vermesi ve herkese eşit mesafede olması gerekliliğini anlattı.

Liyakat sisteminin temelinde KPSS olduğunu ve bu sınavı da Bülent Ecevit'in getirdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, Batılı ülkelerden örnekler verdi.

Kılıçdaroğlu, "Bu aynı zamanda bizim inancımızın da gereğidir, 'işi ehline vereceksiniz.' Hem inançlıyım hem liyakat sistemine uymayacağım dediğiniz anda kimse kusura bakmasın o kişi inançlı değildir. Liyakat sistemi aynı zamanda bir olgunluk göstergesidir." diye konuştu.

Liyakat sisteminin nasıl alt üst edildiğine dair tipik bir örnek vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, 43 yaşında bir Anayasa Mahkemesi üyesinin, 6 yıl önce raportörken önce bir yere müsteşar yardımcısı yapıldığını 3-4 gün sonrada yüksek mahkeme yedek üyeliğine atandığını bildirdi.

Bu kişinin şu anda Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili 6 yıl önce yaptığı uyarıyı kağıttan tekrar okudu.

Kılıçdaroğlu, 6 yıl önce "Bu Sayın Üye, eğer onur ve ayıp denen iki kavramı biliyorsa görevinden derhal çekilmek zorundadır." dediğini aktardı.

"Siz eri ve erbaşı linç edemezsiniz"

Bir darbe girişimi olduğunu ve hep beraber karşı çıktıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, "TBMM'de, Meclis Başkanı ve artık dört siyasi partinin genel başkanları ortak bir metin imzaladılar. Biz buna 'demokrasi manifestosu' diyoruz ve bu bildiriye sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu bildiren en ufak bir sapmayı da kamuoyuyla paylaşacağız. Parlamenter demokratik sistemimize hep sahip çıkacağız" ifadesini kullandı.

Devletin adaletle yönetilmesi gerektiğini ve darbeyi yapanların hukuk içinde kalınarak yargılamaları gerekliliğini vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Az önce Sayın Başbakanla görüşürken, emir alan askerler var, er ve erbaşlar. Askerlik yapanlar çok iyi bilir, komutan emir verir siz karşı çıkamazsınız, gereğini yapmak zorundasınız. Talimat verilmiş, dışarı çıkmışlar. Siz eri ve erbaşı linç edemezsiniz, öldüremezsiniz, ne günahı var çocukların. O çocuklarımızı biz ellerine kına yakarak askere gönderiyoruz. Bırakıyorsun rütbelileri, gariban askeri linç ediyorsun. Darbecilerden ne farkı var onların? Böyle bir şey yok. Yazıktır, günahtır. Arkadaşlara talimat verdim, kesinlikle bu aileleri bulun, bu ailelere sahip çıkacağız. Sayın Başbakandan istirham ettim, 'linç girişimine katılanlara kesinlikle izin vermeyin, yakalayın ve onları da adaletin önlerine çıkarın.' Ayrıca bir şeyden de özenle kaçınmamız lazım, ordu düşmanlığı. Orduya biz 'Peygamber ocağı' diyoruz. Bir grup cuntacı orada var diye bütün bir orduyu hedef tahtasına koymak asla doğru değil. Türkiye'nin bulunduğu bölgeyi hepimiz çok iyi biliyoruz. Eğer Türkiye'nin bu bölgede gücü olacaksa, ancak güçlü bir orduyla olur. Ordumuzu da polisimize de sahip çıkacağız. Bu bağlamda hepimizin sağduyulu hareket etmesi lazım, özellikle ülkeyi yönetenler. Kışkırtıcı beyanlardan özellikle kaçınılması lazım. Birisi kalkıp 'vatandaşa silah vereceğiz' diyor. Ne demek bu? Olur mu öyle şey arkadaş? Biz kendi ülkemizin güvenliğini sağlayamıyor muyuz? Demokrasi içinde, hukuk içinde kalarak kararlar almalıyız."

"Asıl üzerinde durmamız gereken nokta, özeleştiri..."

Kılıçdaroğlu, sorunların hukuk içerisinde çözülmesi durumunda Türkiye'nin dünyadaki itibarının da artacağını bildirdi.

Yaraların henüz çok sıcak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sokağa çıkan vatandaşlardan sağ duyulu hareket etmelerini, taşkınlık yapmamalarını özellikle istirham ediyorum. Bütün siyasi partiler darbeye karşı ortak tavır sergilediğine göre ve bu demokrasi ideali hepimizin ortak ideali olduğuna göre provokatif eylemlerden özenle kaçınılması gerekiyor. Birileri provokasyon yapabilir, Sayın Başbakan'a da söyledim. Geçen bir video izledim, elinde silah birisi, 'şunları şunları öldüreceğiz' diye yola çıkıyor. Bu bir provokasyon. Ama sizin göreviniz, o provokasyonu yapan adamı da bulup adalete teslim etmek. Çünkü onlar çok daha büyük felakete yol açar. Asıl üzerinde durmamız gereken nokta, özeleştiri. Bütün siyasi partilerin oturup samimi bir özeleştiri yapması gerekiyor. 'Ne oldu da Türkiye bu noktaya adım adım geldi.' 'Yanlışlar neydi ve o yanlışlardaki ısrar neydi?' Samimi bir özeleştiriye ihtiyacımız var. Bunu da bekliyoruz."

Kılıçdaroğlu'na, konuşmasının ardından salonda bulunan bir kadın grubu çiçek verdi. Kadınlardan biri de kürsüden şiir okudu.

(Bitti)

Kılıçdaroğlu: "Devlet Dediğimiz Kavram Ahlak ve Liyakat Üzerine İnşa Edilir"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: 'Devlet Dediğimiz Kavram Ahlak ve Liyakat Üzerine İnşa Edilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yahyalar İlkokulu Öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde Hayvan Müzesini İnceledi
    09:15 Yahyalar İlkokulu Öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde Hayvan Müzesini İnceledi

    Bahçeşehir Gençlik Merkezi ve Düzce Üniversitesi Genç Ofis işbirliğinde Yahyalar İlkokulu öğrencileri üniversite içerisinde bulunan Hayvan Müzesini inceledi. Öğrenciler Orman Fakültesi Herbaryumu, Doldurulmuş Hayvan Müzesi, Entomoloji Anabilim Dalı Sergisini inceleyerek hayvanlar konusunda bilgilendirildi.

  • 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor
    09:14 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor

    112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, acil durumlarda 112 eğitimlerine devam ediyor. Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen son eğitimde öğrencilere acil durum kılavuzu da dağıtıldı. Eğitimlerde, hangi durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği ve çalışma sistemi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

  • İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı
    09:14 İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla aranan şüpheli, Bayraklı ilçesindeki adreste kıskıvrak yakalandı. Taciz şüphelisinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

  • Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi
    09:14 Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi

    Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenice ilçesinde bir evde düzenledikleri operasyonda 450 litre sahte şarap, ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı
    09:13 EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin avans ödemelerinin ertelenmesi kararını uzattı. Karara göre, avans ödemeleri 30 Eylül'e kadar ertelenecek ve bu süre boyunca temerrüt faizi uygulanmayacak.

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement