Kılıçdaroğlu, "Ecevitin Tırnağı Bile Olmazsınız" - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, "Ecevitin Tırnağı Bile Olmazsınız"

Kılıçdaroğlu, "Ecevitin Tırnağı Bile Olmazsınız"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Karapınar ilçesindeki seçim çalışmalarının ardından Seydişehir İlçesi'ne hareket etti.

26.04.2011 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Karapınar ilçesindeki seçim çalışmalarının ardından Seydişehir İlçesi'ne hareket etti. Bir dinlenme tesisinde mola veren Kılıçdaroğlu'na Konya'nın yöresel yemeği etli ekmek ve fırın kebabı ikram edildi. Seydişehir ilçesi girişinde yaklaşık 100 araçlık konvoyla karşılanan Kılıçdaroğlu, kent meydanında yaklaşık bin kişiye hitap etti.

Halktan yana bir düzene sahip olduklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim düzenimiz hukuk içinde Köroğlu düzenidir. Ne yapardı Köroğlu. Halktan yana tavır alır çalışırdı. Adaletsizliğe, baş kaldırırdı. Bizim düzenimiz halktan yana bir düzendir. Onun için haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. Girip bakkaldan bir şişe süt, bir şişe su alın. Su daha pahalı. Suyu elde etmek için inek beslemeye, çalışmaya gerek var mı? Bu su nasıl oluyorda sütten pahalı oluyor. Süt üreticisini de koruyacağız. Kapınızı her sabah polis çalmayacak, sütçü çalacak. Çocuğa bir şişe süt bırakacak. Süt üreticisi de kazansın diye. Efendim ne demek süt diyorlar. 18 yüzyılda Almanya'da varmış. Bula bula sütü mü, buldular diye eleştiriyorlar. Hay başınıza süt kadar şişe düşsün. Bir ülkede anne, baba yemez çocuğuna yedirir. Giymez, çocuğuna giydidir. Okumasını yazması ister, dersanhaneye gönderir. Hepimiz istiyoruz. Ben o çocuklara bir şişe süt verceğim diye söz verdiğim zaman alınganlık gösteriyorlar. Biz çocuklarımızı seviyoruz. Amacım bu güzel ülkelede bir çocuk bile yatağa aç girmesin. Anne babalar mutlu olsun. "dedi.

Askerliği 9 aya indireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, " Aşamalı olarak da 6 aya indireceğiz. Vay efendim neymiş 'bu memleketi kim savunacak'. Beyefendinin çocuğu 21 gün askere giderken valinin elinde el bebek gül bebek, hiç söyledi mi, memleketi kim savunacak diye. Senin oğlun giderken aklına gelmiyorda vatandaşın ki gidince mi memleketin savunacak. Herkes eşit olacak. Başbakanın oğlu da, çöpten kağıt toplayan vatandaşımın oğlu da"

Seydişehir'deti Eti Alüminyum Fabrikası'na da değinen Kılıçdaroğlu, "Burada özelleştirme oldu. Biz özelleştirdik. Seydişehir'in ufkunu açtık diyor. Buraya gelirse sorun. Fabrikada çalışan işçilerin sayısı kaçtı, kaça düştü. Çoğunun işine son verdiler. Seydişehir göç alırdı, şimdi göç veriyor. Bir de eşantiyon baraj verdiler. Siz hiç özelleştirmede bir barajın eşantiyon olarak verildiğini gördünüz mü? Bir de liman verdiler. Mahkeme karar verdi. Halkın çıkarına değil diye. Kararı uygulayan var mı? Mahmeke kararı uygulamazsınız, bunun adına ileri demokrasi dersiniz. Sevsinler senin demokrasi anlayışını. "

Bülent Ecevit ile ilgili yapılan afişi de eleştiren CHP Lideri Kılıçradoğlu, "Afiş yapmışlar. Ecevit döneminde Türkiye şöyle oldu, diye. Ecevit'i kötülüyorlar. Bizim inançlarımızda ölen insanın arkasında kötü konuşulmaz. Bir de bunlar müslüman geçiriniyorlar. Amerika, afyon ekilmeyecek dedi. Amerika'ya rağmen afyon ektiren kimdi Ecevit. Onların böylle yüreği var mı? Orada hapşırsalar, burada kaçacak delik ararlar. Kıbrıs'a çıkıp Amerika'ya meydan oyukayan lider kimdi. Şimdi kalkmışlar Eceviti kötülüyorlar. Siz kim, Ecevit kim ? Ecevit'in tırnağı bile olsanız, sizi makbul adam sayacağım. Ama siz tırnağı bile olamazsınız. "dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, 'Ecevitin Tırnağı Bile Olmazsınız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement