Kılıçdaroğlu Elazığ'da - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu Elazığ'da

Kılıçdaroğlu Elazığ\'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde vatandaşlarla yaptığı sohbette, siyasette gerginliğin olmaması gerektiğini ifade ederek, yaşanan gerilimin topluma zarar verdiğini söyledi.

19.03.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde vatandaşlarla yaptığı sohbette, siyasette gerginliğin olmaması gerektiğini ifade ederek, yaşanan gerilimin topluma zarar verdiğini söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a gelen CHP Gelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, temasları kapsamanında Kovancılar ilçesini ziyaret etti. İlçe halkıyla bir kahvehanede bir araya gelen Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında siyasette gerginliğin olmaması gerektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, daha yumuşak bir üslubun kullanılması gerektiğini dile getirdi. Siyasetteki gerginliğin topluma zarar verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Bir bakın bakalım. Bu ülke nasıl yönetilir. Vallahi billahi bu ülke çok güzel bir ülkedir. İnsanları güzel ülkedir. Ön yargılarımızı kıralım. Daha farklı bakalım. Güzel ülkede hep beraber yaşayabiliriz. Huzur içinde yaşayabiliriz. Siyasette çok gerginlik olmamalı. Gerilim olmamalı. Bu gerilim topluma zarar veriyor. Kahvehanede oturan vatandaşlar bir birleriyle kavga eder noktaya geldi. Siyasetin görevi gerginlik yaratmak değil. Daha yumuşak bir üslup, daha dikkatli bir üslup olmalı. Ben bunu savunuyorum" dedi.

"ŞİMDİ OTURUP HEP BERABER KONUŞMAK ZORUNDAYIZ"

Türkiye'de yaşanan işsizlik sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, "Adana'ya gidin, Batman'a gidin, Hakkari'ye gidin, Trabzon'a gidin, Samsun'a, Edirne'ye gidin işsizliğin olmadığı yer var mı arkadaşlar. 5 milyon 692 bin işsizimiz var. TÜİK'in ortaya koyduğu rakam. İşsizlik oranı yüzde 10,9. Nereye gidecek bu. Ecevit'in kriz döneminde işsizlik bu kadar değildi, 8.1'di. İşsizlikte dünya üçüncüsüyüz. Şimdi oturup hep beraber konuşmak zorundayız. Yani Türkiye iyi yöneltmiyor. Bakın Suriye'den bahsettiniz. 2 milyon Suriyeli var. Diyor ki ben Suriyelilere iş vereceğim. Yahu kardeşim benim çocuğum işsiz. Sen ona iş ver. Meclise kanun geldi. Yabancılara iş vereceğiz diyor. Yabancıları getirip Türkiye'de çalıştıracağız. Nasıl kavga etmeyeyim ben. Şimdi bu çocuk işsiz. Ben buna iş vermiyorum, Almanya'dan yabancı gelecek ona iş vereceğim. Ben niye kendi insanım için kavga etmeyeyim ki. Ben şimdi buna itiraz etmeyeceğim de neye itiraz edeceğim" şeklinde konuştu.

"BİZ KAVGA ÇIKARMIYORUZ"

Vatandaşların 'Mecliste neden kavga ediyorsunuz?' eleştirilerine de cevap veren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Vatandaş diyor ki arkadaş Meclis'te oturun adam gibi kanun yapın diyor. Niye kavga ediyorsunuz. Doğru söylüyor. Şu soruyu sormak lazım. Kavgayı çıkaran kim. Biz kavga çıkarmıyoruz ki. Kavgayı çıkaran onlar. Yaralanan kim bizim milletvekilimiz, hastaneye gidip tedavi olan kim bizim milletvekilimiz. Suçlanan kim bizim milletvekilimiz. Olmaz. Her şeyi oturup sağlıklı tahlil etmemiz lazım. Bakın bir de şu var. Bu tür parlamentolarda tartışma olur. Dünyadaki bütün parlamentolarda tartışma olur. Tartışmanın olması da demokrasinin gereğidir. Çünkü birisi böyle der biri de böyle der. Sonuçta vatandaşa gidiyorsun, vatandaş nasıl istiyorsa tercihini öyle yapıyor. Vatandaşın tercihine saygı göstermek zorundasınız." - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement