Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Çorlu'da bir grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

29.01.2016 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu'da bir grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım'ın da arasında yer aldığı grup, Çorlu'da Adliyesi'ne geldi.

Söz konusu grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda, TBMM'deki grup toplantısında ve sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rencide eden sözleri nedeniyle Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Çalım, suç duyurusunun ardından yaptığı basın açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel kurultaylarında, grup toplantılarında ve bazı sosyal medyada yaptığı açıklamalarla, halkın kutsal oylarıyla göreve seçilmiş cumhurbaşkanına hakaret içeren söylemlerde bulunuyor. Biz de bunun için bireysel olarak suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Herkesin olduğu gibi kendilerinin ve teşkilatlarında da yapılan hakaretlere sessiz kalmaması gerektiğini aktaran Çalım, "Herkes konuya duyarsız kalmamalı ve yapılan hakaretlerden dolayı suç duyurusunda bulunmalı" şeklinde konuştu.

Öte yandan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı İsmet Albayrak'ın içinde bulunduğu 88 kişilik bir grup da Çorlu Adliyesi'ne giderek burada bireysel suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement