Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Sapanca İlçe Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

29.01.2016 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sapanca İlçe Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, AK Parti Sapanca Teşkilatı yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşlar, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçelerini vermek üzere Sapanca Adliyesine geldi.

Adliye çıkışında grup adına açıklama yapan İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 35. Olağan Genel Kurulu'nda ve grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ağır hakaretlerde bulunduğunu savundu.

Yüzde 52 oy oranı ile halk tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanına bu tür hakaretleri hazmetmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Bostancı, "Bir vatandaş olarak, bu ülkenin Cumhurbaşkanı hakkında söylenen hakaretleri kabul etmemiz mümkün değildi. Cumhuriyet tarihinden buyana ilk kez halk oyuyla seçilen bir Cumhurbaşkanına hakaret etmek vatandaşlara da hakaret etmek anlamına gelmektedir. Bizde halk olarak savcılığa şikayette bulunduk" diye konuştu.

"İlçe Başkanımızın söylemlerinin tamamına katılıyorum" diyen Başkan Yılmazer ise, " Siyaset, ahlakı gerektirir. Cumhuriyet tarihinde ilk kez vatandaşlar tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanı göreve geldi. Yüzde 50'nin üzerinde oyla seçilen bir Cumhurbaşkanına hiç kimsenin olmadığı gibi Kılıçdaroğlu'nun da hakaret etmeye hakkı yoktur. Kendisini siyasi ahlaka davet ediyor, şahsım adına kınıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement