Kılıçdaroğlu: Hayatımda İlk kez Erdoğan'a Teşekkür Edeceğim - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Hayatımda İlk kez Erdoğan'a Teşekkür Edeceğim

Son dönemlerde yaşananların sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gösteren ve kendisine teşekkür eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gerekçelerini bir bir sıraladı.

10.09.2015 09:59  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemedeki konulara ilişkin Millet gazetesine verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı. PKK'nın hain saldırıları sonucu gelen şehit haberleri ve sonrasında yaşananları "Türkiye karanlık günlerden geçiyor" sözleriyle özetleyen CHP Lideri, "Yaşadıklarımızın bir tek sorumlusu var. O da Kaçak Saray'da oturan kişidir. Hayatımda ilk kez Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür edeceğim" dedi.

İşte o röportajdan bir kesit;

Dağlıca'daki acı dinmeden, Iğdır'dan acı haber geldi. HDP bürolarına hatta CHP Sincan bürosuna saldırı oldu. Türkiye nereye gidiyor?

- Gerçekten karanlık günler yaşıyoruz. Yaşadıklarımızın bir tek sorumlusu var. O da Kaçak Saray'da oturan kişidir. Hayatımda ilk kez RECEP TAYYİP ERDOĞAN'a teşekkür edeceğim.

Neden?

- TV'de çözüm sürecinde PKK'nın ülkeyi silah deposu haline getirdiğini itiraf ettiği için. Kamuoyuna, terör sorununu kalıcı olarak çözmeye dönük adımlar atıyoruz diye mesaj veriyorsunuz ama öbür taraftan Doğu, Güneydoğu'daki pek çok kent silah deposu haline sokulmuş. Siz bunun farkında bile olmuyorsunuz. Bu itiraf, ülkeyi kimlerin nasıl yönettiği bugün daha net ortaya çıkıyor. İlginçtir, her kötü olaydan sonra da mazeretleri aynı: Kandırıldık.

İkna edici mi bu?

- Değil elbet. Askerler tutuklandı, gözaltına alındı Paralel yapı bizi kandırdı dediler. Şimdi aynı şeyi PKK için söylüyorlar. PKK bizi kandırdı. Gerçek şu; kimse sizi kandırmıyor ama siz tüm Türkiye'yi kandırıyorsunuz. Bu durumun adı nedir biliyor musunuz?

Hürriyet Gazetesi de basıldı…

- Düşünün o kişi TV'de konuşuyor. Söylediklerini haber yapan medyaya baskın yapılıyor. O sözler söylenmedi mi, söylendi. İlk defa mı, hayır. Bir gazetenin böyle basılması çok tehlikeli. Dedim ya o kişi artık Türkiye için güvenlik sorunudur diye. O kişi Türkiye'yi kamplaştırıyor ve bölüyor.

Neden?

- Her şeyi ülke çıkarı için değil kendi çıkarlarına göre çözmek istiyor. Toplumu bölerek bunu yapıyor. Türkiye'nin buradan kurtulmamız lazım. Türkiye'nin kaynaşması lazım. Toplum her alanda ayrıştı ve kutuplaştı ve çok tehlikeli bir sürecin içine sokuldu. Türkiye yeniden inşa etmek gerekiyor, birleştirmek gerekiyor. Ortak değerlerimize sahip çıkmak gerekiyor. Ortak değerler üzerinde daha güçlü bir payda oluşturmak gerekiyor. Bütün samimiyetimle söylüyorum onun da tek adresi var, o da CHP. Bakın biz bütün partilerle, STK'larla görüşüyoruz. Bizim dışımızda herkesle görüşebilen 2. Parti yok. CHP Türkiye'nin birleştirici gücüdür, olacaktır da.

Kılıçdaroğlu: Hayatımda İlk kez Erdoğan\'a Teşekkür Edeceğim

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Hayatımda İlk kez Erdoğan'a Teşekkür Edeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (60)

  • halktan biri: adamsın kemal kılıçdaroğlu TÜRKİYENİN senin gibi dürüst siyasetçilere ihtiyacı var .askerimiz ölmesin engel olun ütfen 21 77 Yanıtla
  • hakiki kemalist: senin asılman idam edilmen gerek yalandaroğlu o pkk lılarla kolkola olduğun ve doğan medyasını desteklediğin için 50 20 Yanıtla
  • 0202: bu ülkeyi ancak senin gibi adamlar kurtarır din dil ırk ayrımcılığı yapanlar değil onlarla yönetilen ülkemiz ne halde belli umudumuz sensin KEMAL 40 25 Yanıtla
  • dadaş: El birliği ile pkk yı bakan yaptılar cumhurbaşkanı bu ülkeyi hayal edilemeyecek iyi yerlere getirdi ama durmadan taşlıyorlar .meyveli ağaç taşlanırmış hepsini toplasan bir erdoğan etmez 34 29 Yanıtla
  • chp: ikdiarsız kısır chp ..işine bak kaşı kendini 30 26 Yanıtla
  • HOLİGANS: HDP YE OY VEREN MAL CHP 34 21 Yanıtla
  • ffffff: Senin pkkdan ne farkın varki kurtlerden bir oy almak için nerdeyse altlarına yatacaksın 30 21 Yanıtla
  • secriti: Ak koyunlar 13 yılın vebali allah gözünüze dizinine dursun 22 28 Yanıtla
  • Şşşssşsssssssssssssus: Ya sen önce dön bir kendine 16 sehitin verildigi gun alkış tutup oyun oynan sen seçimde hdpye oy toplayan sen ssk iflasa getiren sen 3koyuna sahip cikamayan birinemi ulkeyi teslim edecegiz rüyanda bile göremezsin 25 22 Yanıtla
  • dinarli03: Haindaroglu sen cizreye heyet gönder miyor musun kankana 37 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement