Kılıçdaroğlu : "Hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz" - - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu : "Hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz" -

Kılıçdaroğlu : "Hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz" -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında daha güzel bir Türkiye, daha huzurlu bir Türkiye'yi, siyasetçinin zenginleşmediği, halkın zenginleştiği bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz" dedi.

26.03.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında daha güzel bir Türkiye, daha huzurlu bir Türkiye'yi, siyasetçinin zenginleşmediği, halkın zenginleştiği bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Soma ilçesinde, parti otobüsünden vatandaşlara hitap etti.

"Kemal Başbakan" sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, alanda toplananlara "Peki Türkiye'yi haramilerden temizlemek, kul hakkı yiyenlerden temizlemek, haram parayla umreye gidenlerden, koluna 700 bin liralık rüşvet saati alanlardan temizlemek istiyor musunuz" sorularını yöneltti.

Türkiye'de çiftçinin, esnafın, işçinin kazanması, alın terinin değerini bulmasını istiyorlarsa vatandaşlardan 30 Mart'ta sandığa gitmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ayın 30'unda sandığa gideceğiz. El ele, kol kola, omuz omuza, bir bayram havası içinde gideceğiz, haramilerin iktidarını yıkacağız. Söz mü? Ben de söz veriyorum, sizin hakkınızı sonunu kadar koruyacağım, sizin için çalışacağım. Sizin için üreteceğim, sizin için çaba harcayacağım. Bu ülkeyi başçalandan kurtaracağız. Bazı vatandaşlarım diyor ki, 'ya çaldılar ama iş de yaptılar'. Şimdi ben bu yurttaşlarıma sesleniyorum; sen dükkanını hırsıza teslim eder misin, evini hırsıza teslim eder misin? O zaman niye bir ülkeyi hırsıza teslim ediyorsun, hırsıza teslim etme."

Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerle CHP olarak yerelde iktidar olacaklarını iddia ederek, şöyle devam etti:

"Sandığa gideceğiz. Barış havası içinde, kardeşçe gideceğiz. Düşmanlar çatlasın diye gideceğiz. Güzel bir ülkeyi beraber kuracağız. Beraber inşa edeceğiz güzel Türkiye'yi. Düne kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyordu, elinden aldım. Aramızda çok sayıda hanım kardeşim var, size sesleniyorum, bahar temizliğini evlerinizde yaptınız şimdi sıra geldi bahar temizliğini ülkede yapmaya, yapacak mısınız? Ben de söz veriyorum, ister başı açık olsun, ister başı kapalı olsun, bütün hanımların benim başımın üstünde yeri var."

Konuşmasında taşeron işçiliğine de değinen Kılıçdaroğlu, "Taşeron işçiliğini biliyorum. Ne kadar sorunlu olduğunu da biliyorum. Bu çağdaş kölelik modelini söz veriyorum bitireceğim. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında daha güzel bir Türkiye, daha huzurlu bir Türkiye'yi, siyasetçinin zenginleşmediği, halkın zenginleştiği bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz" dedi.

- "Siyasetçinin zenginleştiği ülkede halk fakirleşir"

Kılıçdaroğlu, siyasetçinin zenginleştiği ülkede, halkın fakirleşeceğini dile getirerek, yapılan yolsuzluğun 85 milyon avro tutarında olduğunu iddia etti.

Başbakan Erdoğan'ın meydanlarda aleyhinde atılan sloganlar nedeniyle hakkında dava açtığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sanıyor ki, ben ondan korkacağım. Sen ayakkabı kutusundan korkuyorsun. Ben senden ne korkacağım. Sen tweet atıyorlar, ondan korkuyorsun. Sen haram para yedin, sen onun hesabını vereceksin. Ben özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçen seçimlerde oy vermiş saygıdeğer yurttaşlarıma seslenmek istiyorum, gün birlik günüdür. Gün, siyaseti kirlilikten arındırma günüdür. Ayrışmayacağız. Ben hükümeti eleştiriyorum diye sakın ha bu eleştirileri siz üstünüze alınmayın. Sizler bu ülkenin namuslu yurttaşlarısınız. O size söz verdi, 'bana oy verin yolsuzlukları önleyeceğim, bana oy verin yoksulluğu önleyeceğim, bana oy verin yasakları önleyeceğim' dedi. 3Y'yi ne diye anladı, yemek olarak anladı size kazık attı. Şimdi gün, sizi aldatan, kandıran, kendisi zenginleşen, çocukları zenginleşen, haram para yiyen bu haram zadelerden 30 Mart'ta hesap sorma günüdür. O yurttaşlarımdan şunu istiyorum. 30'unda sandığa gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyun, kul hakkı yemek günah mıdır, değil midir? Günahsa iki seçeneğiniz var, ya harama ya helale ortak olacaksınız. Neye ortak olacağız. Bu milletin irfanına güveniyorum. Bu milletin temizliğine güveniyorum. Bu millet, 7 düvele karşı mücadele etmiş bir millettir."

Türkiye'nin, ortaya çıkan ses kayıtlarıyla ilk kez bir hükümetin devleti nasıl soyduğuna tanık olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Fellik fellik geziyor, 'montajdır' diyor. Montajsa ortaya çıkarmak çok kolay. Telekomünikasyon Başkanlığı'nın kayıtlarını yayınlarsın. En başta ben, haksızlığa uğradıysan ilk önce ben, 'kimse Başbakan'a iftira atmasın' diye ben söylerim. Ama sen yayınlamıyorsun. Niye yayınlamıyor? Soma ne kadar gerçekse o ses kayıtları da o kadar gerçek. Sümeyye Erdoğan'ın hangi gün, hangi saatte, hangi tarifeli uçakla hangi koltuk İstanbul'a gittiğini biliyorum. Bilal Erdoğan'ın paralar sıfırlandıktan sonra 30 milyon avroyu nereye gönderdiğini biliyorum. İçişleri Bakanı da bilir bunu."

- "Hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz"

Kılıçdaroğlu, ortaya koydukları "cumhuriyet projesi" çerçevesinde bütün temiz insanları Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı altında topladıklarını ve vatandaşlardan da geçmişte hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar CHP'ye oy vermelerini istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İstiyoruz ki Türkiye'yi yeniden eski görkemli günlerine ulaştıralım. İstiyoruz ki, Türkiye'yi yönetenler kirlilikten arınsın, temiz ve güzel bir Türkiye olsun. İstiyoruz ki, her evde tencere kaynasın, her evde mutluluk olsun, her kadın çocuğunu sabahleyin çocuğunu güler yüzle okula göndersin. İstiyoruz ki işsizlik belası olmasın, herkesin işi herkesin aşı olsun, sokağa çıktığımızda tanımadığımız bir yurttaşa güler yüzle selam verelim. Güler yüzle 'merhaba' diyelim, güler yüzle tokalaşalım. Mutlu, huzurlu bir Türkiye'yi birlikte inşa edelim. İlk yol, ilk adım 30 Mart. Sandığa gideceğiz, el ele, kol kola, omuz omuza. Hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz. Bize saldırsalar bile biz saldırmayacağız. Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Güzel Türkiye için çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu : 'Hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement