Kılıçdaroğlu, İki Buçuk Milyon Gencin Oyunu İstedi - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu, İki Buçuk Milyon Gencin Oyunu İstedi

Kılıçdaroğlu, İki Buçuk Milyon Gencin Oyunu İstedi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur mitinginde, yerel seçimlerde ilk kez oy kullanacak olan iki buçuk milyon gencin oyunu istedi.

24.03.2014 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur mitinginde, yerel seçimlerde ilk kez oy kullanacak olan iki buçuk milyon gencin oyunu istedi. Kılıçdaroğlu, "Ayın 30'unda, iki buçuk milyon genç ilk kez oy kullanacak. Gençlerin idealist olduğunu biliyorum. Demokrasiye, özgürlüklere inandıklarını biliyoruz. Oyunuzu CHP'ye kullanın, kavga için değil huzurlu bir ülke için kullanın" dedi.

Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen mitingde, siyasetin bahar temizliğine ihtiyacı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Siyaset Türkiye'de çok kirlendi, bir bahar temizliği yapacak mıyız, bahar geldi, hanımlar, siz evi temizliyorsunuz, 30 Mart'ta kirli siyaseti temizleyeceğiz" dedi.

Burdurluların oyunu isteyen Kılıçdaroğlu, iktidar oldukları takdirde mazottan ÖTV ve KDV almayacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Bu kez gel halkın partisine, Atatürk'ün partisine oyunu ver, bu sefer Türkiye kazansın. Emin olun göreceksiniz, bütün Türkiye Burdur'dan gurur duyacak. Şimdi çiftçi kardeşim, sandığa gideceksin, üretiyorsun, satıyorsun, her şeyi yapıyorsun ama alın terinin karşılığını alamıyorsun. Yeri belli, adresi belli, ayın 30'u kol kola omuz omuza, altı okun böğrüne mührü basacaksınız, yeni Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. Çiftçiye satılan mazottan ÖTV, KDV almayacağım, çiftçiye otu 1 buçuk TL'den vereceğiz, ilaç, mazot, elektrik, en pahalısı, Avrupa'da da çiftçi var, onların kullandığı elektrikten KDV alınmıyor bizde yüzde 18 KDV alınıyor. Hiç kimse unutmasın siyasetçi iktidardan kazanırsa, bilin ki halk fakirleşir, esnaf kardeşim, sende AKP'ye oy verdin, biz yolsuzlukları önleyeceğiz, yoksulluğu önleyeceğiz" diye konuştu.

İKİ BUÇUK MİLYON GENCİN OYUNU İSTEDİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasında 30 Mart'ta iki buçuk milyon gencin oy kullanacağına dikkat çekti. Demokrasi ve özgürlükler için gençlerin oyunu istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Gençler, özgürlük istiyor musunuz? Ayın 30'unda, iki buçuk milyon genç ilk kez oy kullanacak. Gençlerin idealist olduğunu biliyorum. Demokrasiye, özgürlüklere inandıklarını biliyorum. O zaman ayın 30'unda iki buçuk milyon genç oyunuzu CHP'ye kullanın kavga için değil huzurlu bir ülke için kullanın. Gençler size bir sözüm var. CHP iktidarında en geç iki yıl içinde hiçbir öğrenci yurtsuz kalmayacak, yurt odaları diye iki odalı, istediğiniz tweeti atabileceksiniz, Facebook'a girebileceksiniz" ifadelerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Diyorlar ki, CHP gelirse devleti yönetebilir mi, yahu devleti kuran partiye devleti yönetebilir mi diye soru sorulur mu? 1925'te ilk uçak fabrikasını yapmışız, 9 yıl sonra 1934'te Ankara'ya indi. Biz bunları yaptık ama diyor ki bunlar gelirse devleti yönetemez. Biz istiyoruz ki, işsizlik olmasın, herkes alın teriyle kazandığı ekmeği evine getirsin. Ayın 30'unda sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız, ya haramdan yana, ya helalden yana oy kullanacaksınız, neyden yana oy kullanacaksınız, helalden yana, iki seçeneğimiz var ya demokrasiden yana, ya da yasaklardan yana, onun için iki buçuk milyon gencin oyları çok önemlidir. Esnafın oyu çok önemlidir, esnaf kardeşlerimin iflas ettiğini biliyorum. Sandığa sahip çık harama ortak olma, helale sahip çık senin yanında olacağım. Geliyorum emeklilere, 10 milyon yurttaş emekli, intibak yasasını çıkaracağız. Emekli kardeşime diyorum, haramda ya da helalden yana olacaksın. Helalden yana olursan başımın üstünde yerin var, her zaman seni kucaklayacağım, hiçbir yurttaşımı ötekileştirmedim."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının bitiminde CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz'i tanıttı. 30 Mart'ta Burdur'un yeni bir tarih yazacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Güzel bir belediye başkan adayınız var. Gençler CHP'ye niye gelmiyor, işte genç, yakışıklı, eczacı size hizmet edecek, o sizin oğlunuz, o sizin evladınız, vallahi ben de inanıyorum, güveniyorum. İnşallah 30'unda Burdur yeni bir tarihi yazacak, görkemli günlerine dönecek. Genç, dinamik, enerjik, hesap vermeyi namus görevi kabul eden bir belediye başkanınız olacak. Ben başkanı, başkan diyorum, aday demiyorum. Ben başkanı size emanet ediyorum" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını bitirdikten sonra adaylarla birlikte basına poz verdi. Burdurlulara karanfil dağıtan Kılıçdaroğlu, barış güvercinleri salarak, Burdur'dan ayrıldı. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu, İki Buçuk Milyon Gencin Oyunu İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement