Kılıçdaroğlu İzmir'de Belediyenin Çevre Yatırımını Açtı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu İzmir'de Belediyenin Çevre Yatırımını Açtı

Kılıçdaroğlu İzmir\'de Belediyenin Çevre Yatırımını Açtı

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Urla İlçesindeki villalar konusunda sert sözlerle eleştirdi.

06.02.2014 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip ErdoğanUrla İlçesindeki villalar konusunda sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu 'İki villayla Vali'yi sattı. İki villayla Vali satana hiçbir ülkede Başbakan denmez. Ona, valiyi pazarlayan adam denirö dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, arıtma tesislerinden çıkan günlük 800 ton çamuru 4 kat azaltacak ve yüzde 92 oranında kurutacak Çiğli ilçesindeki 'Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisiö CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yeraldığı 5 bin kişinin katılımıyla yapılan törenle açıldı. CHP'nin henüz adayını açıklamadığı ilçelerdeki aday adaylarını destekleyen pankartlar dikkat çekti. Özellikle tesisin yeraldığı Çiğli ilçesindeki belediye başkan aday adayları pankart yarışına girdi.

Kılıçdaroğlu'yla birlikte törene CHP Ankara milletvekili Sinan Aygün, CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP Genel Başkanı Yardımcıları Erdoğan Toprak, Bülent Tezcan, Sezgin Tanrıkulu, CHP İzmir milletvekilleri Alattin Yüksel, Hülya Güven, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Nebi Akdurak ta katıldı. Kılıçdaroğlu 'Başbakan Kemalö sloganlarıyla karşılandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kürseye çıktığından bir vatandaşın gösterdiği ayakkabı kutusunu gördüğünü belirterek, 'Ayakkabı kutusunu gördüm Ne olduğunu iyi biliyorumö dedi. İzmir'de olmaktan mutlu olduğunu ve İzmirlilerle gurur duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'nin en aydınlık kenti, sanayi, çevre dostu, kültür, fuarlar kenti İzmir. Sadece Türkiye'nin değil Akdeniz'in de incisi İzmir. Başkan Kocaoğlu, çevre konusunda ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi. Devletin yaptıklarının daha fazlasını İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir'e yaptı. Ankara, İstanbul Büyükşehir Belediyeleri metro yapamadılar. 'Biz yapamıyoruz, boyumuzu aşıyor' dediler. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise kendisinin yapacağını ve kente hizmet vereceğini söylediö dedi.

Çevre'nin çok önemli olduğunu, Başkan Kocaoğlu'nun İzmirlilerin güzel bir çevrede yaşamasını istediğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Bu hedef için büyük yatırımlar yapılıyor. Çiğli Belediye Başkanı siyasetteki kokuyu de gidereceğimizi söyledi. İzmir güzel kokuyor çünkü güzel kent. Kokunun büyüğü Ankara'dan geliyor Ankara'ya giderseniz burnunuzu tıkayacaksınızö dedi.

Kılıçdaroğlu, 30 Mart seçimlerinde bir gerçeğin altını çizeceklerini belirterek 'Türkiye'de temiz siyasetin yolunu açmak zorundayız. Halka hesap veren siyaset yolunu açmak zorundayız . İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı beş altı yerde kent ormanı yaptı. Yargılanıyor. Kalkıyorsun kent ormanı yapıyorsun. Milyon Ali'ye verebilirdin. Biliyorsunuz İzmir'e gelen bir Milyon Ali var. Müteahhitlerin parasıyla parfüm dağıtıyorö dedi.

DARBEYE BERABER KARŞI ÇIKARIZ

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenerek 'Gerçekleri sen de ben de biliyoruz. Şu ana kadar 50 kez sordum. Bir soruya yanıt almış değilim. En basit soruyu soruyorum. Ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar banka genel müdürün evinde ne arar' Yanıtı var mı? Yok. Konuşmuyor. Sadece darbe yapıldığını söylüyor. Kim yaptı? Darbe yapıldıysa gel yanıma beraber karşı çıkacağız. Halkın dışında başka irade kabul etmiyoruzö dedi.

VALİYİ PAZARLAYAN ADAM

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İzmirlilere seslenerek 'Sizin bir Vali'niz vardıö dedi. Urla'da güzel bir koyda Başbakan Erdoğan'ın yakınlarının villa yapmak istediklerini, ancak Vali'nin 1. derece doğal sit alanı olduğu için yıkmak istediğini belirten Kılıçdaroğlu 'İki villaya Vali'yi sattı. İki villayla vali satan hiçbir ülkede Başbakan denmez. Ona 'Vali'yi pazarlayan adam' denirö dedi.

ERDOĞAN MUHALEFETE TAHAMMÜL EDEMİYOR

Başbakan Erdoğan'ın Gezi olayları sırasında özel bir tv yöneticisini aramasıyla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu 'Fas'tan telefon ediyor. 'Aman bu sözler neden tv ekranında yazıyla yeralıyor' diyor. Düşünebiliyor musun muhalefete tahammül edemiyor. Hep beraber ayın 30'unda sandığa gidecek, kul hakkı yiyenden hesap soracağız. Temiz siyaset yolunu açmak için oyumuzu kullanacağız. Kadın erkek eşitliği için oy kullanacağızö dedi.

Seçim tarihi olan 30 Mart'ın demokrasi tarihi açısından önemli bir gün olacağını belirten Kılıçdaroğlu 'Çocuklarımız geleceğin belirleyeceğiz. Demokrasimizin, halkın güvencesi altında olduğunu kanıtlama imkanına kavuşacağız. Hepimize düşen görev var. Ben görevimi yapmaya çalışıyorum. Kadınlar erkeklere düşen görevler var. Çocukların geleceği için hep beraber çalışacağız. Güzel İzmir'e selamlar. Türkiye'nin gözü 30 Mart'da İzmir'e kilitlendi. Daha yüksek oy bekliyoruz. Sesinizi tüm Türkiye ve dünya inşallah duyacakö dedi.

KOCAOĞLU ÇEVRE YATIRIMLARINI ANLATTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çiğli arıtma devreye girmesinden bugüne kadar 600 ton çamur bu sahadaki çukurlara döküldüğünü, çevrede de koku yarattığını söyledi. Artık bu tesiste günde 600 ton çamuru çürütüldüğünü, 800 tonun ise kurutulduğunu beliten Kocaoğlu, çürütmeyle elde edilen enerjinin kurutmada kullanıldığını söyledi. Kocaoğlu ise yaptığı konuşmada Yeni Foça dışında tüm arıtmaları bitirdiklerini, yüzülebilir körfez hedefiyle, liman kenti niteliğini sürdürecek projeyi gerçekleştirdiklerin belirtti. Körfez projesi'nin Türkiye'nin en büyük çevre projesi olduğunu belirten Kocaoğlu, '195 milyon TL yatırımla yeni bağlanan 10 ilçedeki asbestli borular değişti. 16 milyon 500 bin km arazi yolunu asfaltladık. Gördes barajında gelen suyun arıtması için 70 milyon TL yatırım yaptık. İzmir'de çeşmeden akan sular arıtmadan geçirilerek temiz olarak akmaktadır. Kentsel dönüşüm iyi bir çevre için 300 milyon TL harcadık. Yasaya bize verilmiş görev olmamasına karşın 400 milyon TL yatırımla inşaatı devam eden Fuar alanın Temmuz'da açacağız. Kongre merkezi temelini de yakında atacağızö dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'e 10 yılda 6 milyar 138 milyon TL Hükümet'in ise 5 milyar 300 milyon TL yatırım yaptığını belirten Kocaoğlu 'Tasarruf ederek başardık. Bir liralık işi bir liraya yaptırarak kazandık. Bir liralık işi 3 liraya yaptırmadık. Onlar bir iş, biz üç iş yaptık. İzmirliler kazandıö dedi.

NAMUSLUYA OY VERİN

Kocaoğlu 'İl özel idare malları belediyenin olacak. Köy tüzel kişiliği arazileri, topraklar köylülerde kalacak, kooperatiflere verilecek. CHP'li belediyeler bunları almayacak. Vatandaşların hayatını sürdürmesi için kullanılacak. Kime oy verirseniz verin. Bana verin demiyorum. Bir tek ölçünüz olsun, namuslu, şerefli, haysiyetli, dürüst, ahlaklı insanlara oyunuzu verin ki ülke kalkınsın. Verin ki Cumhuriyet kazanımları ham yapılmasınö dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da, 'İzmir'in çamurunu arıtacak bu tesisin yanında Genel Başkanımı Kemal Kılıaçdorğlu ve Aziz Başkan siyasetin çamurunu arıtacakö dedi. Konuşmalarınl ardından Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu'yla birlikte kurdele keserek tesisi hizmete açtı

KURUTMADA BİRİNCİ, ÇÜRÜTMEDE İKİNCİ SIRADA

2012 Mayıs ayında Türkiye'nin en büyük ileri biyolojik atık su arıtma tesisi olan Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi sahasında 30 bin metrekarelik alanda temeli atılan ve 61 milyon 500 bin TL'lik malolan tesis Ocak ayında devreye girdi. Tesis, kurutma kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük, çürütme kapasitesiyle ise ikinci tesisi oldu. Günlük 800 ton çamuru 4 kat azaltarak 200 tona düşürecek olan tesiste yüzde 92 oranında katı madde içeriğine ulaşan kurutulmuş çamur, hem tarım ve kentsel yeşil alanlarda hem de ek yakıt olarak sanayide kullanılabilecek, Tesisten çıkan A sınıfı biyokatı özelliğine sahip çamurların gübre ve toprak iyileştiricisi olarak tarımsal alanlarda, orman alanlarında, kömür ve maden yatakları ile park, bahçe ve rekreasyon alanları gibi açık alanlarda değerlendirilebilecek. Tesis, çamur çürütme tankları, çamur depolama tankları, çamur haznesi, basınçlandırma ünitesi, gaz yakma ünitesi ve biogaz toplama tanklarından oluşuyor.

DHA FEED'TEN CANLI OLARAK YAYINLANDI

AKTÜEL GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Utku BOLULU/Mücahit BEKTAŞ/, İZMİR (DHA)

=====================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu İzmir'de Belediyenin Çevre Yatırımını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karaman'da motosiklet sürücüsü otomobile çarptı, yaralandı
    12:56 Karaman'da motosiklet sürücüsü otomobile çarptı, yaralandı

    Karaman'da meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü, otomobile çarparak yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansırken, yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

  • Konya'da Uyuşturucu Hap Operasyonu: 2 Tutuklama
    12:56 Konya'da Uyuşturucu Hap Operasyonu: 2 Tutuklama

    Konya'nın Kulu ilçesinde polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda uyuşturucu hap ele geçirilirken, 2 şüpheli tutuklandı. Kulu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yeşiltepe Mahallesi istikametinde bir aracı durdurarak arama yaptı. Araçta ve şahısların üzerinde suç unsuru bulunmazken, yol kenarında bir taşın altında saklanan 390 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Ramazan Bayramı'nda Türkiye genelinde elektrik tüketimi azalırken, YEDAŞ'ın hizmet bölgesinde arttı
    12:55 Ramazan Bayramı'nda Türkiye genelinde elektrik tüketimi azalırken, YEDAŞ'ın hizmet bölgesinde arttı

    YEDAŞ'ın yaptığı analize göre, Samsun, Ordu, Çorum, Sinop ve Amasya'da Ramazan Bayramı'nda elektrik tüketimi geçen yıla göre yüzde 7 oranında arttı. Bayramın en yüksek elektrik tüketimi ise 12 Nisan'da gerçekleşti. YEDAŞ, bayram öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak müşterilerine kesintisiz hizmet verdi.

  • Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı
    12:55 Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı

    Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, servisçilik sektöründe 25 yılını tamamladığını ve 19 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen genel kurulda tekrar aday olmayacağını açıkladı. Altun, sade bir hayat yaşamayı tercih ettiğini belirtti ve derneğe emeği geçenlere teşekkür etti. Servisçilik mesleğinin zorluklarına değinen Altun, meslektaşlarına başarılar diledi ve birlik beraberlik çağrısında bulundu.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:55 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya geldi. Başkan Kotan, 'Sizlerden tek isteğim işinizi layıkıyla yapmanız. Konyaaltı halkına hep birlikte hizmet edeceğiz' dedi.

  • Ağrı'daki Öğrenciler Hatay'daki Çocuklara Yardım Etti
    12:54 Ağrı'daki Öğrenciler Hatay'daki Çocuklara Yardım Etti

    Ağrı'daki okullarda eğitim gören öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'daki çocuklara 5 bin oyuncak ve 2 bin kitap gönderdi. Valilik koordinesinde başlatılan çalışma sonucunda, Ağrı'daki okullar Hatay'daki okulların 'kardeş okulu' oldu. 'Kardeşim Seni Unutmadık' projesi kapsamında toplanan oyuncaklar ve kitaplar tıra yüklenerek Hatay'a gönderildi. Öğrencilerin bu dayanışma örneği, Hatay'daki çocuklara destek olmanın mutluluğunu yaşattı.

  • Şanlıurfa'da Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi
    12:54 Şanlıurfa'da Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi

    Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü desteğiyle Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Göbeklitepe'de sıra gecesi etkinliği düzenlendi. Urfa Ahengi Müzik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, yerli ve yabancı ziyaretçiler türkülere eşlik edip halay çekti.

  • Kocaeli Büyükşehir, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında sınırlama getirmedi
    12:54 Kocaeli Büyükşehir, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında sınırlama getirmedi

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında yapılan düzenlemenin asılsız olduğu açıklandı.

  • Kırçuval Otel Davası: 21 Kişiye Mezar Olan Otel İle İlgili İddianame Kabul Edildi
    12:52 Kırçuval Otel Davası: 21 Kişiye Mezar Olan Otel İle İlgili İddianame Kabul Edildi

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da 21 kişiye mezar olan Kırçuval Otel ile ilgili savcılığın hazırladığı iddianame mahkemece kabul edildi. 11 sanığın 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan yargılanmasına başlanacak.

  • Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak
    12:52 Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak

    Türkiye Kick Boks Federasyonu, siyah kuşak 1. 2. 3. 4. ve 5. dan sınavlarını Elazığ'da düzenleyecek. 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan sınavlara yerel ve ulusal düzeyde birçok sporcu ve antrenörün katılımı bekleniyor. Elazığ GSİM Çok Amaçlı Spor Salonu, organizasyona ev sahipliği yapacak.

  • Kocasinan'a yeni cazibe merkezi
    12:52 Kocasinan'a yeni cazibe merkezi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yapılan yol çalışması, Kent Park Projesi ve çevre düzenlemesiyle Mithatpaşa'nın yeni cazibe merkezi olacağını belirtti.


Advertisement