Kılıçdaroğlu Kendi İsminin Verildiği Kültür Merkezi'nin Adının Değiştirilmesini İstedi - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Kendi İsminin Verildiği Kültür Merkezi'nin Adının Değiştirilmesini İstedi

Kılıçdaroğlu Kendi İsminin Verildiği Kültür Merkezi\'nin Adının Değiştirilmesini İstedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir’in Hacıbektaş Belediyesi tarafından kendi isminin verildiği ve açılışını yaptığı Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’nin isminin değiştirilmesini istedi.

17.08.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir'in Hacıbektaş Belediyesi tarafından kendi isminin verildiği ve açılışını yaptığı Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi'nin isminin değiştirilmesini istedi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu yaptığı açıklamada, Çilehane mevkiinde bulunan eski bir anfi tiyatronun İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanlığı'nın katkıları ile yeniden düzenlenerek kültür merkezi haline getirildiğini ve merkeze Hacıbektaş Belediye Meclisi tarafından Kemal Kıçdaroğlu Kültür Merkezi isminin verildiğini söyledi. İsim kararı alırken bu durumdan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun haberdar edilmediğini ve kensine sürpriz yapmak istediklerini ifade eden Selpanoğlu, merkezin açılışının 51'inci Ulusal, 25'inci Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Kılıçdaroğlu tarafından yapıldığını açıkladı.

Selmanpakoğlu, "Bizim yıllarca özlemini çektiğimiz bir salondu. Çünkü maddi açıdan böyle bir salonu yaptırma şansımız yoktu. Harabe halindeki bir binayı sıfırdan Bakırköy Belediyesi'nin öncülüğünde kullanılır hale getirdik. Sonuç itibariyle de açılış törenini orada geçirdik. Geçen yıl açık havada yapılan törenler sırasında istenmeyen olaylar yaşanmıştı. Bu olayın sonucunda hepimiz suçlandık ve bu duruma çok üzüldük. Kapalı bir salonda olsaydı eğer bu istenmeyen hadiseler olmazdı diye düşünürken Bakırköy Belediye Başkanlığı bize böyle bir destekte bulundu. Bu destekte bulunurken Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kapalı bir salonun yapılması ve hizmete girmesi konusunda yönlendirmede bulundu. Bizde Kültür Merkezi haline getirdiğimiz bu salonunun ismini Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi olarak belirledik. Bunu verirken herhangi bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu'na da sorup vermedik. Bunun sürpriz olmasını düşündük. Belediye Meclisinde aldığımız karar ile bunu gerçekleştirdik ve kimseye duyurmadık. Genel Başkanımızı buraya davet ettiğimiz gün kendisine durumu söyledik" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun törenlerin ardından kendisi ile yaptığı sohbette kültür merkezinin isminin değiştirilmesini istediğini söyleyen Selmanpakoğlu, bu durumun Eylül ayında yapılacak olan belediye meclisinde ele alınacağını kaydetti. Meclisteki görüşme sonrasında merkeze yeni bir isim verileceğini belirten Selmanpakoğlu, "Böyle bir kültür merkezinin açılışından dolayı çok memnun oldu ancak ayrılırken bana bir ricada bulunarak 'Kültür Merkezine benim ismimin verilmesi aleyhimde kullanılabilir, bunu yanlış değerlendirebilirler ve sanki benim isteğimle verilmiş gibi düşünülebilir. Oysa ben böyle bir şey istemedim. Teşekkür ederim, uygun görmüşsünüz ama mümkünse ismini değiştirseniz sevinirim' dedi. Genel başkanımızın bu hassasiyetini anlayışla karşılıyorum çünkü siyasette bu tür şeyler yanlış kullanılabiliyor. Çünkü kültür merkezi yapıyoruz ve kültür merkezinde aranılan özellikler; bilgi, akıl, sanattır. Bu saydıklarımızın hepsi genel başkanımız Kılıçdaroğlu'nda vardır. Bu sözelliklere uygun birisi olmasaydı biz zaten onun ismini vermezdik. Bu bakımdan çok uygun bir isimdi. Ancak genel başkanımız isteği, ricası doğrultusunda ben bu teklifi yeniden belediye meclisine götüreceğim. Mecliste bu konuyu tekrar tartışacağız. Görüşmeler sonunda isminin değiştirilmesine karar verilirse yeni bir isim belirlenecek. Gönlümden geçmiyor değiştirmek ama meclisin kararı ne olur bilemem.Bu arada spekülasyon yaratılmaması için Kemal Kılıçdaroğlu başkanımız bu şekilde değiştirilmesini istedi" diye konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Kendi İsminin Verildiği Kültür Merkezi'nin Adının Değiştirilmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Rizeli Çay Üreticileri, Açıklanacak Fiyatın 20 Liradan Az Olmamasını İstiyor
    13:32 Rizeli Çay Üreticileri, Açıklanacak Fiyatın 20 Liradan Az Olmamasını İstiyor

    Rize başta olmak üzere Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde yaş çay üreticileri, hükümetin açıklayacağı fiyatın en az 25 lira olmasını talep ediyor. Üreticiler, özel sektörün kendilerini mağdur ettiğini ve devletin desteklerini halka vermesi gerektiğini belirtiyor.

  • Siemens, Liderlik Kadrosunu Uzatıyor
    13:31 Siemens, Liderlik Kadrosunu Uzatıyor

    Siemens Denetim Kurulu, Başkan ve CEO Roland Busch'un sözleşmesini 2025'e kadar uzatma kararı aldı. Ayrıca, Yönetim Kurulu üyesi Cedrik Neike'nin görev süresi de 2025'e kadar uzatılacak.

  • TFF Açıkladı: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi 27 Nisan'da
    13:31 TFF Açıkladı: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi 27 Nisan'da

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de 34. ve 35. hafta müsabakalarının programlarını açıkladı. Buna göre 34. haftadaki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi, 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da oynanacak. Daha önceki sezonlarda olduğu gibi ligin son 3 haftasında birbirini ilgilendiren maçlar ise aynı gün ve saatlerde oynatılacak. Trendyol Süper Lig 34. ve 35. hafta programları da açıklandı.

  • Karabük'te Hububat ve Sebze Tarımı
    13:28 Karabük'te Hububat ve Sebze Tarımı

    Karabük'te tarım faaliyetleri kapsamında 195 bin dekar alana hububat, 65 bin dekar alana yem bitkisi ekimi gerçekleştirildi. Ayrıca, Araç, Soğanlı ve Eskipazar çayları boyunca oluşan vadi tabanlarında sebze tarımı da yapılmaktadır. Karabük'te toplamda 370 bin dekar alanda tarım yapılmakta olup, ayrıca silajlık mısır ve çeltik ekimi de yapılmaktadır.

  • Burdur'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem
    13:26 Burdur'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem

    Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, H.T., A.T. ve O.T. isimli şahısların evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, tüfek ve mühimmat ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında kanuna muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

  • Muğla'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    13:26 Muğla'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde Aylin Karaca kavşağında meydana gelen trafik kazasında, motosiklet sürücüsü yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Motosiklet sürücüsü, kendi imkanlarıyla Menteşe Devlet Hastanesi'ne giderek tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan sürücünün durumu iyi.

  • Çin Büyükelçisi, ÇOMÜ Rektörünü ziyaret etti
    13:26 Çin Büyükelçisi, ÇOMÜ Rektörünü ziyaret etti

    Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ve beraberindeki heyet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette ortak projeler, değişim programları, Ar-Ge çalışmaları ve Çin dili ve kültürüne ilişkin çalışmalar ele alındı.

  • Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı
    13:25 Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı

    Afyonkarahisar'da Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan dron destekli denetimde, 932 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) üzerinden kimlik sorgulamaları gerçekleştirildi. Denetimde sürücülerin kural ihlali yapmadığı ve herhangi bir cezai işlem uygulanmadığı belirtilirken, denetimlerin devam edeceği açıklandı.

  • Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, Hatay'daki depremzedelere yardım gönderdi
    13:25 Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, Hatay'daki depremzedelere yardım gönderdi

    Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, 6 Şubat depreminden etkilenen Hatay'daki öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle binlerce oyuncak, kitap ve hediyeler gönderdi.


Advertisement